Dodaj do ulubionych

housing benefit, pytanie

02.11.14, 00:02
Witam,mam pytanie. ostatnio właściciel mieszkania w którym mieszkam podniósł nam czynsz. Gdy zadzwoniłam do councilu powiedziano mi ze nie ma to znaczenia ile placimy za mieszkanie bo i tak nam nie podniosą hb. Z doświadczeniem mojego wiem że na tych infoliniach nie zawsze można się dowiedzieć jak to jest na prawde. Stąd moje pytanie do was, czy musza nam ponownie przeliczyc hb, po podwyżce czynszu?
Obserwuj wątek
    • kalpa Re: housing benefit, pytanie 02.11.14, 09:12
      Jeżeli podniesienie czynszu spowodowało, że przekroczony został wasz lokalny "allowance" na HB to mogą ci niczego wiecej nie dać. U nas wyglada to tak:
      lokalny allowance do wysokości ktorego council dopłaca na 2bed wynosi 850 funtów. Tyle, że znalezienie 2bed , ktore kosztowałoby 850 jest praktycznie niemozliwe, bo ceny poszły w gorę i 2bed chodza po 950 w gore. No więc oni robiac assesment obliczaja dopłatę, która wg nich ci się należy do tych 850 funtow a resztę ponad 850 dopłacasz w 100% ty.
      Tak to wygląda u nas, nie wiem jak w waszym councilu.
      • yadrall Re: housing benefit, pytanie 02.11.14, 11:08
        U nas dziala to tak samo-jest max. kwota jaka moga zaplacic hb i jezeli mieszkanie jest drozsze to roznice sie doplaca samemu.
        I jest jeszcze maxymalna kwota benefitow,ktore moga przyznac na rodzine (cos kolo 500f/tyg) i nawet jezeli sie wiecej nalezy to tez nie zaplaca-aczkolwiek nie wiem czy to jest liczone lokalnie czy globalnie.
    • andgie Re: housing benefit, pytanie 02.11.14, 11:10
      [url=http://lha-direct.voa.gov.uk/search.aspx][/url]
      • andgie Re: housing benefit, pytanie 02.11.14, 11:12
        Tekst linka
        Moze taraz zadziala.Ty mozna sprawdzic lokalny limit doplaty do czynszu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka