panixx 02.11.14, 16:45 Kto ma? Przydaje sie? Obecnie mamy pojedynczy piec, ktory i tak rzadko uzywam, bo ma wade i slabo grzeje. Zastanawiam sie, czy warto miec podwojny piekarnik w nowej kuchni.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: podwojny piec 02.11.14, 16:51 Ja mam. Jeden z termoobiegiem, drugi bez. Przydaje sie na 100% na swieta/wieksze ludzkie zgromadzenia :-) Odpowiedz Link
mrs.t Re: podwojny piec 02.11.14, 21:12 moje marzenie Zwykle na angielskie pomysły męża, gdzie coś trzeba w wysokiej temp piec (sunday lunch;F.E.B) a coś innego tylko trzymac w cieple. Zawsze można używać jednego Odpowiedz Link
kaka-llina Re: podwojny piec 02.11.14, 21:17 No przy Sunday roast dwa piekarniki niezbędne:-).Mięso, warzywa +yorkies w jednym sie nie zmieszczą:-) No i w drugim można podgrzewać talerze:-) Odpowiedz Link
mrs.t Re: podwojny piec 02.11.14, 21:30 otóż to kaka - mięso wkładasz do ciepłego piekarnika gdzie "dochodzi" (u warzywa trzymasz w cieple ) podczas gdy wdrugim na full robisz yorkies. . Odpowiedz Link
kaka-llina Re: podwojny piec 02.11.14, 17:29 Ja mam trzy piekarniki:-) tzn jeden z nich to grill, ale jak sie zamknie drzwi to działa jak normalny piekarnik. Uwielbiam :-) Na święta niezastapiony, nie musimy po sasiadach zarcia podrzucać:-D Odpowiedz Link
karolina_zet Re: podwojny piec 02.11.14, 21:39 Panixx - ze mnie kucharka srednia i nie potrafie robic dan wymagajacych wielu piekarnikow. ALE mielismy kiedys piec podwojny z ktorego nauczylam sie korzystac: po prostu zwykle korzystalam z czesci mniejszej ( gornej) aby nie musiec grzac calego duzego pieca. Pozniej sie juz tak nauczylam ze wymienilismy ten piec tez na podwojny. Prawda - niezastapiony jak jest wieksza impreza. Teraz mam kuchenke gazowa szesciopalnikowa i do tego dwa piekarniki: wezszy i standardowy - i tez na co dzien uzywam tego mniejszego. Odpowiedz Link
panixx Re: podwojny piec 03.11.14, 14:07 dzieki! bardzo jestescie pomocne! nawet sama jeszcze nie doczytalam, ze mniejszy piekarnik moze sie przydac na szybkie pieczenia I nie pozerac tyle energii, co wiekszy..... Odpowiedz Link