Dodaj do ulubionych

podwojny piec

02.11.14, 16:45
Kto ma? Przydaje sie?
Obecnie mamy pojedynczy piec, ktory i tak rzadko uzywam, bo ma wade i slabo grzeje.
Zastanawiam sie, czy warto miec podwojny piekarnik w nowej kuchni....

Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: podwojny piec 02.11.14, 16:51
      Ja mam. Jeden z termoobiegiem, drugi bez. Przydaje sie na 100% na swieta/wieksze ludzkie zgromadzenia :-)
      • cherrie Re: podwojny piec 02.11.14, 17:29
        Ja mialam, nigdy nie uzywalam drugiego:-)
      • mrs.t Re: podwojny piec 02.11.14, 21:12
        moje marzenie
        Zwykle na angielskie pomysły męża, gdzie coś trzeba w wysokiej temp piec (sunday lunch;F.E.B) a coś innego tylko trzymac w cieple.
        Zawsze można używać jednego
        • kaka-llina Re: podwojny piec 02.11.14, 21:17
          No przy Sunday roast dwa piekarniki niezbędne:-).Mięso, warzywa +yorkies w jednym sie nie zmieszczą:-)
          No i w drugim można podgrzewać talerze:-)
          • mrs.t Re: podwojny piec 02.11.14, 21:30
            otóż to kaka - mięso wkładasz do ciepłego piekarnika gdzie "dochodzi" (u warzywa trzymasz w cieple ) podczas gdy wdrugim na full robisz yorkies. .

• kaka-llina Re: podwojny piec 02.11.14, 17:29
      Ja mam trzy piekarniki:-) tzn jeden z nich to grill, ale jak sie zamknie drzwi to działa jak normalny piekarnik.
      Uwielbiam :-) Na święta niezastapiony, nie musimy po sasiadach zarcia podrzucać:-D
    • karolina_zet Re: podwojny piec 02.11.14, 21:39
      Panixx - ze mnie kucharka srednia i nie potrafie robic dan wymagajacych wielu piekarnikow. ALE mielismy kiedys piec podwojny z ktorego nauczylam sie korzystac: po prostu zwykle korzystalam z czesci mniejszej ( gornej) aby nie musiec grzac calego duzego pieca. Pozniej sie juz tak nauczylam ze wymienilismy ten piec tez na podwojny. Prawda - niezastapiony jak jest wieksza impreza. Teraz mam kuchenke gazowa szesciopalnikowa i do tego dwa piekarniki: wezszy i standardowy - i tez na co dzien uzywam tego mniejszego.
      • panixx Re: podwojny piec 03.11.14, 14:07
        dzieki!
        bardzo jestescie pomocne!

nawet sama jeszcze nie doczytalam, ze mniejszy piekarnik moze sie przydac na szybkie pieczenia I nie pozerac tyle energii, co wiekszy.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka