Dodaj do ulubionych

journals-aat level2

14.01.15, 16:18
Hej

czy ktos by mi wytlumaczyl na logike journals i correcting errors?przygotowuje sie do egzaminu i jakos szarpie sie z tym co debit co credit i w sumie ktory ledger i kiedy?moj tutor wyslal mi jeden przyklad i tyle..studiuje przez distance learning i jak narazie szlo mi dobrze i zaliczylam wszystkie assignments tylko nie ten!nie znam nikogo kto by mi mógl wytlumaczyc
z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • karolina_zet Re: journals-aat level2 14.01.15, 19:27
      Ledger masz purchase ledger i sales ledger.
      Purchase ledger masz: x ( koszt netto) po DEBECIE w bilansie rachunku zyskow i strat ( profit and loss account) konto kosztowe, y ( vat) po debecie, i po KREDYCIE na kwote x+y bank lub purchase ledger. Jesli purchase ledger to po zaplacie schodzi z konta i zeruje sie na purchase ledger.
      Sales ledger masz odwrotnie.

W bilansie musisz sie nauczyc badz zrozumiec ktore konta powinny miec debet, ktory kredyt a ktore debet badz kredyt i co one znacza.
      • karolajna83g Re: journals-aat level2 14.01.15, 23:27
        A najlepiej to zapamietac tak:
        Purchase ledger=debit, bo P jest przed S, czyli Sales ledger=credit.

Jakos tak zapamietalam debit-credit a nie credit-debit, P-S
        A nie masz przykladowego testu ze strony AAT?
        Z tego, co pamietam sa chyba 4 przykladowe testy, ktorys wariant na pewno bedzie na egzaminie, ale oczywiscie z innyim danymi.
        • kalpa Re: journals-aat level2 14.01.15, 23:40
          Hej, jeśli potrzebujesz pomocy, to chetnie ci pomogę- jestem na level 3, aktualnie też zajmujemy się journals i corrections, wiec mam pojęcie :)
          Skąd jesteś?
          • nata2013 Re: journals-aat level2 15.01.15, 13:12
            hej dziewczyny
            dzieki za odpowiedz tylko ze mi bardziej chodzi o errors- journals?
            kalpa-jak tu prywatnie sie rozmawia?
            • kalpa Re: journals-aat level2 15.01.15, 16:33
              Nata prywatnie to przez tel albo komunikator ;)może skyp? Albo jesli mieszkasz w poblizu Watford jakoś dałoby się spotkac i wyjasnic przy kaffce? ;)
              A próbowałas z elearning na stronie AAT? Tam naprawde fajnie to jest wyjasnione, ja ciagle korzystam zich źródeł :) Bardzo mi to pomaga bo na zajęciach w college jest takie tempo, ze "mój procesor" nie przerabia tych informacji w takim tempie, dlatego potem powolutku, krok za krokiem robie zadania z nimi :)
              Napisz do mnie na mojego gazetowego maila : kalpa@gazeta.pl myslę że da rade jakoś to ogarnąć :)
              • nata2013 Re: journals-aat level2 15.01.15, 17:55
                hej kalpa
                Chetnie bym sie spotkala, ale niestety troche daleko mieszkamy od siebie-ja niedaleko Bath Wiltshire!
                Mój procesor juz wysiada z nadmiaru informacji..spróbuje z ta stroná AAT bo zapomnialam o niej zupelnie.
                Pozdrawiam
                • kalpa Re: journals-aat level2 15.01.15, 18:29
                  Mozemy zrobić tak :)
                  zadzwonię do ciebie albo ty do mnie wolnego dnia i odpalimy ich platforme, która jest naprawde pomocna i przejdziemy sobie wszystko po kolei. Powtorka dla mnie- warto, warto zawsze :)
                  A Tobie może to pomóc w rozjasnieniu co oni maja na myśli ;)
                  Jesli masz ochote na takie cuś ;)
                  W kazdym razie powodzenia :)
                  • nata2013 Re: journals-aat level2 15.01.15, 19:38
                    o.k,tylko ja mam duze zaleglosci i jestem do tylu z wszystkim,zabieram sie za nauke..
                    bedziemy w kontakcie kalpa
                  • nata2013 Re: journals-aat level2 16.01.15, 12:26
                    kalpa napisalam na gazete.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka