dorcian 03.05.15, 13:19 Moglby ktos polecic/doradzic gdzie najlepiej szukac. Nie znam Gdanska kompletnie, chcemy sie wybrac turystycznie pod koniec maja z dziecmi (13 i 5 lat). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-vil Re: Gdansk b&b 03.05.15, 15:14 nad morzem czy w centrum? jeśli nad morzem to polecam szukać tych wzdłuż Jelitkowa w stronę Sopotu - można wówczas piechotką promenadą sobie ładny spacerek zrobić lub wynająć rowery nawet. Jeśli w centrum to myślę, że najlepiej szukać niedaleko centrum, stare miasto (okolice Neptuna, kościoła Mariackiego itp ;) Zobacz tutaj - otwórz mapę i szukaj po recenzjach www.tripadvisor.co.uk/Hotels-g274725-c2-Gdansk_Pomerania_Province_Northern_Poland-Hotels.html Odpowiedz Link
yadrall Re: Gdansk b&b 03.05.15, 17:20 Gdybys chciala Gdynie to moge polecic super mieszkanko w centrum Gdyni. Odpowiedz Link
lucasa Re: Gdansk b&b 04.05.15, 23:21 A zalezy Ci na b&b? My znalezlismy apartament z kuchnia zaraz kolo glownej ulicy na Starowce. Drogo nie bylo a wszystko pod nosem. Odpowiedz Link
lucasa Re: Gdansk b&b 04.05.15, 23:22 Ale nie pamietam juz gdzie na internecie go znalazlam Odpowiedz Link
dorcian Re: Gdansk b&b 06.05.15, 09:33 Dzieki za rady, juz znalazlam, nie b&b a apartament w samym centrum, na expedia:) Teraz poprosze o liste tego, co naprawde warto zobaczyc a co mozna sobie darowac... Odpowiedz Link
espionka Re: Gdansk b&b 06.05.15, 12:17 bylam z 13 i 5 latkiem w Rzymie-plan zwiedzania przygotowalam tak zeby nie zameczyc dzieci chodzeniem od zabytku do zabytku codziennie. U nas sprawdzil sie: autobus turystyczny z otwartym dachem, wspinaczka na kopule, zamek, muzeum i jeden dzien typowego spacerowego zaliczania zabytkow. Czyli cos dla doroslych i cos dla dzieci. Wszyscy wrocili zadowoleni. W Gdansku mozna sie wspiac na bazylike Mariacka, Bus Tour tez jezdzil po Gdansku nie wiem jak jest teraz:) Odpowiedz Link
saphira Re: Gdansk b&b 06.05.15, 15:31 Mialam leciec z cora do Gdanska w tym samym czasie, niestety, plany sie zmienily. Oprocz typowego zwiedzania mialysmy wybrac sie na ten musical: www.muzyczny.org/#page/repertuar?group=undefined&article=shrek-musical. Az mnie zal sciaska, ze nie lecimy, bawcie sie dobrze Odpowiedz Link
saphira Re: Gdansk b&b 06.05.15, 15:33 Nie wiem, czy link dobrze sie otwiera, chodzi o musical Shrek w Teatrze Muzycznym w Gdyni Odpowiedz Link
e-vil Re: Gdansk b&b 06.05.15, 16:25 Warto wejść na wieżę w kościele Mariackim - widoki super :) obowiązkowo zdjęcie pod Neptunem ;) no i wszystkie centrumowe atrakcje z żurawem włącznie ;) Twierdza wisłoujście. Park w Oliwie. Polecam wycieczkę tramwajem wodnym masz 3 opcje: Hel, Gdynia, Westerplatte Jak interesujecie się piłką można podjechać zwiedzić stadion.. a może Zoo? :) Odpowiedz Link
nulki Re: Gdansk b&b 06.05.15, 16:20 Dorcian - to moje rodzinne strony :) napisz ile macie dni na zwiedzanie I co lubicie robic. Odpowiedz Link
dorcian Re: Gdansk b&b 07.05.15, 23:30 Za szybko wyslalam:) Bedziemy od niedzieli do czwartku, lubimy lazic I robic zdjecia:) Generalnie zalozenie jest takie, zeby dzieciom kawalek pieknej Polski pokazac (babcie juz sie obrazily ze nie przyjedziemy na rosol I pierogi tym razem;)). Wiem, ze w Gdansku jest ogromnie duzo fajnych miejsc ale chcialabym zrobic jakis plan dzialania jako, ze zostalam zgloszona "na ochotnika" do bycia KOwcem powyzszej wycieczki:) Zadanie nie jest latwe bo w zestawie mam meza - fana wszystkiego co strzela I z wojna jest zwiazane, 13latke lubiaca robic zdjecia wszystkiego jak leci ale nie bardzo lubiaca piesze wycieczki (oraz nie przepadajaca za historia) no I pieciolatka-dzielnego piechura ale z zerowa tolerancja na przebywanie w jednym miejscu dluzej niz 3 sekundy. No I na co mi to bylo?;) Odpowiedz Link