29.12.15, 23:37
Dziewczyny patrze na tripadvisor i szukam jakis wakacji w Cornwall, bylyscie, polecicie cos? z opisu podoba mi sie St. Ives, cos blisko plazy przyjaznej dzieciom i nieprzyjaznej psom;) Nie lubie psow na plazy.
spodobalo mi tez te to w Newquay, chociaz daleko do plazy i na koncu swiata, ale wydaje sie byc takie urocze:
www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g186239-d2048287-or6-Trerice_Holiday_Barn-Newquay_Cornwall_England.html#REVIEWS
Polecajcie prosze gdzie bylyscie gdzie Wam sie podobalo.
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: Cornwall 30.12.15, 23:36
      patrzac na st ives to rozumiem ze chcesz takie typowo plazowo morskie - plaza piasek i od razu woda w ktorej sie taplasz, tak? moze cos przybliz bo wsumie nie za mocno wiadomo co ci polecac, a tez bez sensu dawac cos co od razu wiadomo ze ci nie podpasuje. i chodzi ci o jakas okolice/miasto czy konkretnie o dom/hotel etc w jakim sie zatrzymal ktos?
      jesli tak to przybliz na ile osob i na jak dlugo i co chcesz robic na wakcjach - czy aby sie taplac w wodzie i lezec na plazy przez caly pobyt czy chodzic do jakichs lokalnych gardens czy jezdzic lokalnym stateczkiem na przyklad.
      i jakie widoki czy puste morze i plaza czy chcesz przy ujsciach rzek - bo wtedy krajobraz tez jest inny - domki jachciki, brzeg rzeki etc nie koniecznie do kapania, jakies pagorki.
      • wiwi1 Re: Cornwall 30.12.15, 23:44
        Najbardziej mi chodzi o wakacje pod dzieci, 4 i 6 lat, czyli glownie dostep do fajnej piaszczystej i czystej plazy, najlepiej bez psow, ale tez w razie niepogody zeby byly jakies atrakcje w poblizu. Bylismy w Devon w Haven holiday park 2 razy i bylo super jesli chodzi o dzieci, wszystko zorganizowane i pod nosem, ale niestety dosyc drogo. W tym roku ex stwierdzil, ze nie dolozy do wakacji, bo przeciez wakacje dzieciom nie sa potrzebne.
        Ten moj link z poprzedniego posta to chyba za daleko do wszelich atrakcji, ale znalazlam cos takiego, niedaleko plazy:
        www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g528841-d5992396-or3-F11_Roslyn-Hayle_Cornwall_England.html#REVIEWS
        Pozdrawiam:)
        • princesswhitewolf Re: Cornwall 30.12.15, 23:52
          ten ex jest kolejnym beznadziejnym dziadziskiem
          • wiwi1 Re: Cornwall 31.12.15, 00:23
            Zebys wiedziala, czasem az trudno mi uwierzyc, ze to jest czlowiek, z ktorym wydawalo mie sie, ze bylam szczesliwa jeszcze pare lat temu...
            • wiwi1 Re: Cornwall 31.12.15, 00:24
              sorry za literowke mialo byc wydawalo MI sie ( a nie mie)
              • ssabaudia Re: Cornwall 31.12.15, 01:04
                z tegorocznego (jeszcze ;D) doświadczenia wiem, że trzeba wybierać ośordek dobrze zaopatrzony na miejscu. Bo jak pogody nie ma to lekka zgaga....

My w tym roku bylismy w Porthleven. Plaża - Kannack Sands - piaszczysta - pojęcia nie mam czy dla psów???? - dookola dość dużo do roboty - kilka innych plaż, Seal Sanctuary, muzea, jak n. w Helston - muzeum dnia codziennego, Lizard - Latarnia Morska.

Niestety ośrodek nie BAŁDZO a pogoda nie dopisała.
                • wiwi1 Re: Cornwall 01.01.16, 12:58
                  Dziewczyny gdybyscie mialy do wyboru te dwa, to ktore byscie wybraly:
                  www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g528841-d2195220-or24-Twice_As_Nice_Self_Catering_Beach_Chalets-Hayle_Cornwall_England.html#REVIEWS
                  To jest w trip advisor a ich oficjalna strona tutaj:
                  twiceasnicechalets.co.uk/
                  Czy to:
                  www.tripadvisor.co.uk/VacationRentalReview-g528841-d5992396-F11_Roslyn-Hayle_Cornwall_England.html
                  www.cornwallseasideholiday.com/default.htmlA tu ich oficjalna strona:
                  • wiwi1 Re: Cornwall 02.01.16, 00:53
                    Dziewczyny nie moge sie zdecydowac, mysle i mysle, pomozecie?
                    • ssabaudia Re: Cornwall 02.01.16, 01:01
                      bliżej plaży, bo potem zawsze jest problem z parkowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka