Dodaj do ulubionych

Rozmiar patelni

11.01.16, 15:53
Po zakupie garnkow przyszla kolej na patelnie, wyprobowalam juz silit garnek i chce taka sama patelnie, zamowic moge tylko przez internet i pytanie czy 24cm to rozmiar gory patelni czy denka? mam kilka patelni w domu ale nie mam pojecia jakich rozmiarow byly kiedy je kupowalam.
Obserwuj wątek
    • lovage2 Re: Rozmiar patelni 12.01.16, 14:12
      Ja ostatnio miałam podobny dylemat - zaryzykowałam i na szczęście trafiłam:-) Teraz już wiem, że producenci (zawsze?) podają górną średnicę. Np. moja patelnia 28cm ma dno o średnicy ok. 20cm zaledwie. Ale najlepiej zadaj pytanie sprzedawcy.

A jakie garnki Silit wybrałaś? Ja się wystraszyłam złych opinii, chociaż przeważające były te dobre. Ale tak naprawdę nie kupiłam ich, bo nie miałam gdzie obejrzeć:-( A nie chciałam w ciemno kupować.
      • lianis Re: Rozmiar patelni 12.01.16, 22:47
        Aaa czyli potrzebuje 28cm, a jej na razie nie ma :( bede musiala napisac i zapytac kiedy beda.

Ja wzielam silit silargan, pojedynczy garnek poki co, bo chcialam je sprawdzic. Wzielam taki z pokrywka ze stali z dziurkami do odlewania. Na razie jestem zadowolona. Garnek jest znacznie ciezszy niz sie spodziewalam, moze nie az tak jak garnki zeliwne, ale zdecydowanie ciezszy niz te ze stali nierdzewnej. Produkuja je w niemczech, maja 30 lat gwarancji. Raczki metalowe przy garnku, robia sie cieple w trakcie gotowania ale nie gorace, spokojnie mozna za nie bez rekawic garnek przenosic, pokrywka ma uchwyt ze stali nierdzewnej, plus na rancie pokrywki sa plastikowe nakladki, zeby moc ja trzymac przy okazji odlewania, to wszystko robi sie cieple przy gotowaniu, ale nie gorace. Bardzo latwo sie go myje. Rowniez to zamykadelko do dziurek w pokrywce jest latwo rozbieralne do umycia, sklada sie z dwoch czesci, w sumie prosta konstrukcja. Gar wyglada ladnie, widac dbalosc o szczegoly. Jest dopracowany.
    • anulla_m Re: Rozmiar patelni 12.01.16, 18:37
      Zmierz patelnię po przekątnej centymetrem i będziesz wiedziała. Podawana jest góra patelni, pokrywka będzie miała dokładnie tyle samo cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka