Dodaj do ulubionych

primary school

03.02.16, 17:03
Hej. Nie wiem czy już ten wątek był. Mam mnóstwo pytań. Za miesiąc mój mąż wylatuje do UK do evesham ma nas sciagnac w lipcu, mnie i dwójke dzieci. chciałam dowiedziec sie opinii na temat szkół w tej okolicy. mój synek konczy w czerwcu 5 lat wiec mam nadzieje ze dostanie sie od września do szkoły. prosze powiedzcie czy miał by szanse od września zaczas jeżeli zlozylibysmy wniosek np w kwietniu? a i zależy mi na katolickiej szkole czy ma ktoś opinie na temat tej szkoły? St Mary's Catholic Primary School z góry dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: primary school 03.02.16, 17:23
      O, nie dziala. To wpisz w google nazwe szkoly i wyjdzie ci raport z ofsted. A poza tym, to jesli to szkola rejonowa, to nie powinno byc problemu z miejscami.
    • abri Re: primary school 03.02.16, 21:44
      Hej, napisz do mnie na priv. Mam dwójkę dzieci w tej szkole :)
      • palisia90 Re: primary school 04.02.16, 00:22
        abri nie mogę napisac do ciebie wiadomości nie wiem czy to dlatego ze nie mam poczty założonej. napisz do mnie proszę paulina_n@interia.eu
        • abri Re: primary school 04.02.16, 18:10
          odpisałam
    • yskyerka Re: primary school 04.02.16, 00:16
      W Anglii dzieci zaczynają naukę od roku szkolnego, w którym kończą 5 lat, więc twój synek powinien być już w zerówce. Od września pójdzie do szkoły, w której znajdzie się dla niego miejsce, niekoniecznie do takiej, która tobie się najbardziej podoba. Najlepiej, żeby mąż zainteresował się kwestią szkoły zaraz po przyjeździe, ale licz się z tym, że urzędnicy mu powiedzą, żeby przyszedł dopiero, kiedy syn będzie w Anglii.
    • palisia90 Re: primary school 04.02.16, 00:19
      Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. Tak właśnie zrobi od razu zajmie się kwestią szkoły. No ale czy Ci urzędnicy musza wiedzieć ze go nie ma? my w lipcu zamierzamy przylecieć.
      • steph13 Re: primary school 04.02.16, 01:46
        No co ty, należy kłamać od samego początku a frajerzy i tak bedą musieli ci dziecko edukować, no nie matko Polko? Give me strngth!!!!!
      • yskyerka Re: primary school 04.02.16, 01:52
        Muszą wiedzieć, że go nie ma. Twój syn powinien już chodzić do szkoły, więc jeżeli szukają miejsca, to na teraz. Nikt nie będzie trzymał miejsca w szkole dla dziecka, którego nie ma fizycznie w Anglii.
    • palisia90 Re: primary school 04.02.16, 01:49
      Nie chce z nikogo robicć frajerów.. Zalezy mi na tym zeby dziecko dostalo sie do szkoly w tym roku. Tylko pytam nie wyjezdzaj na mnie od razu. To chyba oczywiste ze chce dla dzieci jak najlepiej. I jak najszybciej unormiwac sytuacje
    • palisia90 Re: primary school 04.02.16, 01:50
      To znaczy ze trzeba jakis udokumentowac ze dziecko jest w anglii?
      • yskyerka Re: primary school 04.02.16, 01:54
        Raczej nie, ale trzeba być w stanie wysłać dziecko do szkoły następnego dnia po telefonie, że znalazło się dla niego miejsce.
        • palisia90 Re: primary school 04.02.16, 02:00
          Aha ok rozumiem. Dzieki
      • zurekgirl Re: primary school 04.02.16, 14:59
        Ja musialam dostarczyc do szkoly potwierdzenie adresu i akt urodzenia dziecka. I zdaje sie albo medical card albo potwierdzenie, na jaki adres przychodzi child benefit, czyli list z HMRC, to tak w ramach sprawdzenia, czy dziecko jest w UK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka