20.05.16, 21:01
Syn mial badany wzrok w przedszkolu kontrolnie przed rozpoczeciem pierwszej klasy ,niestety zostal skierowany do szpitala poniewaz wykryto jakis problem.Moze ,ktoras z was byla z dzieckiem na takim badaniu i umi opisac jak to wyglada i ile trwa dziekuje.
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: Okulista 20.05.16, 23:36
      Do ktorego szpitala dostaliscie skierowanie? Moja corka jest od lat pod opieka Moorfields w Londynie i jestem bardzo zadowolona. Wizyta potrafi trwac 3 godziny, zazwyczaj powyzej godziny. Widzimy najpierw optyka, potem czasem pielegniarke na kropelki, potem konsultanta. Jest fajna poczekalnia dla dzieci, klocki, ksiazki, kredki, film. Wizyty co 4-6 miesiecy, w zaleznosci od potrzeb.
      • lucasa Re: Okulista 21.05.16, 02:10
        Zurekgirl a pamietasz nazwisko konsultanta? I co tam robicie przez 3h?
        • zurekgirl Re: Okulista 21.05.16, 07:56
          Glownie czekamy. Naszym lekarzem prowadzacym jest dr Roberts, szefowa kliniki. 3 godziny wynikaja z tego, ze najpierw recepcjonistka sprawdza dane, potem czekamy chwile na optyka, ktory robi pomiary. Optyk decyduje, czy beda krople i dokladniejsze badania. Jesli tak, to czekamy na pielegniarke, a potem na dr Roberts. Za kazdym razem jestesmy odsylane do poczekalni i bywa, ze trwa ponad godzine, zanim zobaczy nas kolejna osoba. Juz w pierwszym liscie napisali, ze wizyty trwaja do 4 godzin. Widzialam tam tez innych niz dr Roberts konsultantow, ale od niej wychodze z najbardziej kompleksowymi informacjami.
          • lucasa Re: Okulista 21.05.16, 13:30
            Dziekuje za odpowiedz
    • krolowa21 Re: Okulista 20.05.16, 23:43
      Dziekuje za odpowiedz my jestesmy z Edynburga
    • marninor Re: Okulista 21.05.16, 09:21
      my mielismy pierwsza wizyte dluzsza- kropelki itd. potem kontrole co pol roku , pomiary, notatka max 15 min. po 5latach wreszcie takiej zabawy - skierowali nas po okulary ale... konsultant stw ze moj syn juz za duzy na okulary i teraz to operacja albo nic wiecej dla nas nie moga zrobic. syn ma jedno oko uciekajace. 16/06 mamy wizyte w sprawie operacji zeby mi wszystko wyjasnili bo poki co to mnie wizja operacji nie zachwyca bo to kosmetyka- nie wplywa ani na widzenie ani urode bo uroda powalajaca wiec tego oka jakby nie widac :D
      • zurekgirl Re: Okulista 21.05.16, 15:03
        Ile lat ma twoj syn? Moja corka z tym samym problemem w wieku 7.5 roku nagle zaczela lepiej kontrolowac oko, po prostu urosla i nie musi patrzec tak duzo w gore. Tez mielismy juz date operacji i lekarka zdecydowala na tydzien przed, ze jeszcze poczekamy.
        • marninor Re: Okulista 21.05.16, 15:22
          moj syn ma 8,5- te oko mu ucieka i to widac . jakby dojezdza... tylko ja do operacji przekonania nie mam, bo widzenie ma super wiec skoro ro kosmetyka to moze zrobic sobie jako dorosly, sam podjac decyzje...
          • robak.rawback Re: Okulista 21.05.16, 17:28
            marninor ja bym uwazala z operacjami. jesli widzenie wporzadku i oko wyglada ok to daruj sobie. poszlabym tylko do paru innych lekarzy zeby zobaczyc co mowia, zeby wiedziec ze wszytsko sprawdzilas. ale jesli to nie slkutkuje jakimis dizwnymi rzeczami w przyszlosci to odpusc. bo chirurdzy tylko ciac lubia czy trzeba czy nie trzeba. i ich czesto wiecej nic nie obchodzi. ja gdybym miala sama taka wade to bym nie ruszala wogole chyba ze jakis problem konkretny mialby sie z tego zrobic.
            • zurekgirl Re: Okulista 21.05.16, 17:36
              Doszlam do tego samego wniosku. Problem zaczyna sie wtedy, gdy za uciekajacym okiem ciagnie sie przechylanie glowy badz pochylanie plecow. Podobno w pewnym wieku wychodza z tego bolesne skrzywienia kregoslupa. Ale tez wole upominac dziecko, zeby sie nie wyginalo niz ryzykowac operacje i podwojne widzenie czy inne atrakcje.
              • marninor Re: Okulista 21.05.16, 17:42
                glowe ma prosta. plecy tez. plywa. ma plaskostopie i nosi wkladki :b gdyby sie skarzyl na oko czy cos to ok. ale sie nie skarzy
            • marninor Re: Okulista 21.05.16, 17:39
              moj syn mowi ze mu "oko mopsa" nie przeszkadza, widzenie dobre potwierdzone badaniami. on mial w zyciu operacje ratujaca zycie- ma usunieta nerke , po porodzie i operacja w jego przypadku i to kosmetyczna raczej do skutku nie dojdzie. ciezko mi na sama mysl. ale pojde wyslucham co ma lekarz do powiedzenia i co odp na moje pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka