Dodaj do ulubionych

konto w Polsce

02.08.16, 11:52
Czy ktoś może polecić jakieś konto/bank w Polsce, które nie pobiera miesięcznych opłat za prowadzenie rachunku i które można łatwo i wygodnie prowadzić przez internet?
Obserwuj wątek
    • jeff.lebowski Re: konto w Polsce 02.08.16, 21:22
      mBank.pl
      • project-365 Re: konto w Polsce 03.08.16, 02:04
        Ja też mam w mBank. Tylko mam małe opłaty, tzn 5 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów bez prowizji, ale nie musisz tego "brać".
        • zurekgirl Re: konto w Polsce 03.08.16, 08:18
          tez mbank, ale ja place 6zl miesięcznie za karte, trudno mimo wszystko o tansze konto
          • project-365 Re: konto w Polsce 03.08.16, 13:01
            za jaką kartę płacisz 6zł?
            • free_range_rat Re: konto w Polsce 04.08.16, 07:31
              no właśnie - opłata za kartę do konta 6zł jest tylko wtedy jeśli nie zrobisz zakupów za 300zł, ja oprócz zwykłej debetowej mam też karte kredytową mbanku i te 300 zł aby uniknąc opłaty można "wykonać" także kredytówką.
              • free_range_rat Re: konto w Polsce 04.08.16, 07:35
                Aha jeszcze coś - jeśli wogóle nie chcesz płacić i potrzebne jest ci tylko polskie konto (np do opłat) to nie musisz brać karty lub możesz w systemie ją zdezaktywować tak samo jak karty skradzione (bank nie przysyła automatycznie nowej i przestaje naliczać opłaty)
                • zurekgirl Re: konto w Polsce 05.08.16, 08:27
                  Karta jest mi potrzebna, spędzam w Pl mniej więcej dwa miesiące w roku. Zaraz się zainteresuje, czy zawsze sciagaja, czy jak zrobie zakupy to nie. Pamietam, ze jak oplata była mniejsza (najpierw 2zl, potem chyba 4), to jak zobilam zakupy za 200 zl, to rzeczywiście nie było opłaty. A jak macie rozwiązane hasla jednorazowe do przelewow? Ja mam jeszcze takie na czerwonym liscie, ale mam tam ostatnie kilka kodow, a polskiego numeru telefonu brak.
                  • omylek Re: konto w Polsce 05.08.16, 15:31
                    a to hasla jednorazowe wciaz istnieja??????

Polski nr tel. jest bardzo latwo miec. Kupujesz starter Orange, rejestrujesz (niestety od lipca taki obowiazek) doladowujesz jakas mala kwota, wysylasz sms START na nr 8002 (dla nowych klientow Orange chyba 3zl kosztuje) i masz karte wazna rok tylko staraj się nie wlaczac zadnych promocyjnych sms czy bezplatnych polaczen bo wtedy nie bedziesz mogla przedluzac waznosci konta bez doladowan. Goly SIM musi byc.

Inni operatorzy (np. Play) tez maja takie cos.
                    • plain-vanilla Re: konto w Polsce 05.08.16, 16:27
                      Moj bank wysyla kody autoryzacyjne na numer brytyjski. Wiekszosc przelewow mam zdefiniowanych, wiec kody nie sa potrzebne. Rzadko robie jakis przelew nie z listy.
              • project-365 Re: konto w Polsce 04.08.16, 12:23
                No waśnie dziwi mnie ta opłata, bo ja mam tą debetową, rzadko jej używam i nie mam za nią opłat.
    • free_range_rat Re: konto w Polsce 04.08.16, 07:45
      mam w mbanku ale mozesz spojrzeć też na Idea Bank
      www.ideabank.pl/konto-idealne

Konta bieżacego w Idei nie mam, ale od lat mam kilka lokat ktore obsługuję przez internet w Idea Cloud i lubię ich system.
      • salsa.lover Re: konto w Polsce 04.08.16, 10:17
        Dziękuję za odpowiedzi.
        Kontaktowałam się z mbankiem ale niestety ponieważ nie jestem w Polsce zameldowana, nie mogą otworzyć konta :(((
        • project-365 Re: konto w Polsce 04.08.16, 12:29
          Eeeeee, to po co mówiłaś, że nie masz meldunku w PL. Kiedy ja zakładałam też nie miałam meldunku w PL. Spisali to co miałam w dowodzie i już. Zadzwoń jeszcze raz i nie przyznawaj się, że nie mieszkasz w PL. Korespondencję możesz skierować gdzie chcesz.
          Kilkanaście lat temu zakładałam konto w PKOBP i też robili problemy, ale nie z adresem tylko tym, że nie byłam zatrudniona w PL... Musiałam zadeklarować wpływy na konto co miesiąc conajmniej ileś tam, nie pamiętam już ile.
          • salsa.lover Re: konto w Polsce 04.08.16, 16:43
            project-365 napisała:

> Eeeeee, to po co mówiłaś, że nie masz meldunku w PL. Kiedy ja zakładałam też ni
            > e miałam meldunku w PL. Spisali to co miałam w dowodzie i już. Zadzwoń jeszcze
            > raz i nie przyznawaj się, że nie mieszkasz w PL. Korespondencję możesz skierowa
            > ć gdzie chcesz.

Też o tym myślałam, ale ja w dowodzie mam zapisane adres zamieszkania Wielka Brytania :(
            • bettina40 Re: konto w Polsce 05.08.16, 01:06
              Mam konto w PKO SA, zalozylam w zeszlym roku na adres w Londynie. Nie bylo zadnych problemow, telefonowali na moja angielska komorke w umowionym terminie, zeby uaktywnic konto, dostaje tez kody na potwierdzenie transakcji na komorke tutaj. Konto jest bezplatne, place tylko miesiaczna oplate (ok 5 zl) za uzytkowanie karty. Nie musialam deklarowac zadnych wplat, wplacam na to konto ile chce i kiedy chce. Ostatnio uzylam polskiej karty w Czechach, platnosc przeszla bez problemu.
              • bettina40 Re: konto w Polsce 05.08.16, 01:07
                P.S. latwo I wygodnie prowadze to konto przez Internet :)
    • kmietka2 Re: konto w Polsce 08.08.16, 09:26
      dla mnie pko bp, konto za zero pln, a iko dobrze się ogarnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka