Dodaj do ulubionych

Do ania heasley

07.12.17, 13:06
Ania moj ksiegowy mowi ze trzeba zrobic deklaracje do Hmrc ze malzonek zrzeka sie jakby swojej polowy do zysku z rentu na rzecz drugiego malzonka i wtedy jedno tylko rozlicza sie z wynajmu.
Ponoc duzo ksiegowych tego nie robi / nie wie i sa wysokie kary jak hmrc sprawdza i to wychodzi.
To tak do wiadomosci twojej.
Do zarobkow ponizej 45.000 L sie to oplaca, powyzej nie bo wchodzi sie na podatek 45 %.
Moze ta info sie komus przyda.....
Pozdrawiam cieplo
Obserwuj wątek
    • aniaheasley Re: Do ania heasley 07.12.17, 18:24
      Hmmm, nam ksiegowy poradzil, zebym napisala deklaracje ze zrzekam sie dochodu na rzecz meza, i to bylo wyslane do hmrc wiec wiedza o tym.
      • ann.38 Re: Do ania heasley 07.12.17, 20:03
        No tak Aniu ale w tamym wątku napisałaś tak jakby mozna było po prostu wybrać kto rozlicza. Jezeli wiesz ze trzeba wysłać deklarację to trzeba tak pisać.
        • aniaheasley Re: Do ania heasley 07.12.17, 23:42
          Taka deklaracje mozna napisac wstecz za kilka lat,jak dla mnie to bylo non-issue. No ale dobra, jak ktos lubi drobiazgowo zglebiac temat to tak, powinnam tak napisac. Mea culpa..
          • ann.38 Re: Do ania heasley 08.12.17, 00:17
            No autorka wątku napsała ze są za to kary więc do tego się odnoszę, ze to moze być wzne. ale nie wiem jak jest w rzeczywistości bo mnie nie dotyczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka