Dodaj do ulubionych

Bole glowy u dziecka-POMOCY!!!

21.12.17, 12:51
Moj synek od jakiegos czasu skarzy sie na bol glowy.Bylismy juz u 3 lekarzy w tym jeden raz na pogotowiu ale za kazdym razem odsylaja nas do domu I mowia ze to jakis wirus.Odchodze od zmyslow bo to trwa juz dosc dlugo i boli go wlasciwie codziennie.Budzi sie rano I od razu boli go glowa...To nie jest jakis silny bol nie do wytrzymania,ale utrzymuje sie caly czas...Chodzimy na spacery,pilnuje zeby synek duzo pil,nie pozwalam mu grac na tablecie,czy komputerze,sprawdzilismy oczy i wszystko ok...Lekarze sprawdzili mu odruchy,zajrzeli w uszy,oczy,kazali wodzic oczami za palcem,przejsc sie po gabinecie,dotknac palcem czubka nosa i...tyle.Nie wiem co robic,srodki p.bolowe nie bardzo pomagaja...Nie wiem,moze panikuje,ale strasznie sie martwie bo to jednak glowa:(((Synek ma 7 lat.
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 21.12.17, 13:23
      Sprawdz, czy ma zdrowe wszystkie zeby. Mozliwe, ze wychodza mu stale zeby i stad bole glowy. Jesli bole nie sa mocne, to czemu srodki przeciwbolowe nie pomagaja? A poza tym, to wroc jeszcze raz do GP, popros o full blood count, nie powinno byc z tym problemu. Moze skierowanie do specjalisty w szpitalu? Co do innych procedur diagnostycznych to sie nie znam, to juz powinien GP pokierowac. Zapisuj wszystkie dni, kiedy syn sie budzi z bolem glowy, ile trwa, skala bolu. Przyczyny moga byc rozne i nie ma sie co nakrecac i denerwowac.
      • kalpa Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 21.12.17, 20:49
        A ja bym zaryzykowała poproszenie o rezonans- nie pisze żeby straszyć, ale żeby wykluczyć coś powazniejszego. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale jesli w Londynie lub okolicach to spróbuj może pójść do Great Ormond Hospital i porozmawiac tam, mam dobre doświadczenia z nimi. Bardzo mozliwe , że jakos ci pomogą.
        wiem, że niestety spychtechnika jest bardzo rozpowszechniona i paracetamol przepisuja na kilogramy wszedzie ale nie pozwoliłabym się tak latwo zbyć bo nie daj boże, że coś złego sie dzieje. Ból na codzień nie jest czyms normalnym :(
        Trzymajcie się :)
    • noelka1984 Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 08:38
      a okulista ? moze zwrok mu sie pogorszyl
    • hillroad Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 12:23
      czy ktos w rodzinie ma migreny? moze cos zmienilo sie w zyciu dziecka (np. szkolne potyczki) i bol jest reakcja na stres...
      idz do lekarza, nie daj sie zbywac, bo to nie jest normalne u 7latka
    • agati77 Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 13:53
      Dziekuje kochani za rady.Wzrok sprawdzilismy,jest ok,zeby równiez w porzadku.
      Wczoraj znow bylismy u GP I tym razem dostalismy skierowanie do pediatry oraz na badania krwi.
      Mieszkamy niedaleko Oxfordu w malej miejscowosci i nawet na badania krwi musimy pojechac do szpitala w Oxfordzie bo u nas w przychodni dzieciom nie pobieraja krwi.Dzisiaj juz zadzwonili do nas ze szpitala ale najblizszy termin na badania to dopiero 2 styczen,a do pediatry 3 styczen-czyli jeszcze 10 dni musimy czekac.
      Ostatnimi dniami synek zaczal tez narzekac na brzuch-zwlaszcza po jedzeniu.Odbija mu sie ciagle i mowi ze czuje jakby jedzenie mu podchodzilo do gardla...Mial rowniez dziwne napady glodu-jakby nie mogl sie najesc...Nie wymiotowal,nie ma rozwolnienia..Pomyslalam o pasozytach,bo wiem ze od nich tez moga byc bole glowy...Niedawno zaopiekowalismy sie kotem,ktorego ktos wyrzucil na ulice.Synek czesto sie z nim bawi.Kotu co prawda podalismy srodek na robaki,ale nie wiem czy to wystarczy...Kot spedza duzo czsu poza domem i nie wiem czy czegos dziwnego nie zje...
      Pomyslalam zeby podjechac na emergency do szpirtala,ale boje sie ze spedzimy pól doby w poczekalni i znów nas odesla do domu..
      • kaprys-77 Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 14:56
        W kwestii badań na obecność pasożytów to sprawa nie przedstawia się dobrze. Lekarze przekonują, że takie COŚ nie istnieje, a napewno nie w UK, ostatecznie nawet jeśli, to z tym można żyć.
        Jakiś tydzień temu, lekarka zmęczona i rozdrażniona ciągłym proszeniem o skierowanie na badania, przepisała lek mający na celu znieczulić odczucia na obecność pasożytów.. Pacjent z przerażeniem odkrył, że dostał lek na depresję. Depresji nie ma.
        Bez wiedzy ani zgody pacjenta, oszukując, że to tylko lek przeciwbólowy.
        Jak się okazało, pasożyty zaatakowy organizm, badania krwi też wykazały problemy.. (tutejsi lekarze twierdzą, że wszystko w normie). Kolejne badania na dniach. Tylko, że to wszystko w Polsce.

• glasscraft Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 16:57
          kaprys-77 napisał(a):

> Jakiś tydzień temu, lekarka... przepisała lek... bez wiedzy ani zgody pacjenta, oszukując, że to tylko lek przeciwbólowy.

Naprawde? I co, pacjent zglosil to gdzies czy to moze taka opowiesc jak z tymi samochodami, co za darmo dawali, a potem sie okazalo, ze nie samochody, tylko rower I nie dawali, a ukradli?
          • kaprys-77 Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 17:24
            Teraz ta osoba jest w Polsce, ale po powrocie złoży oficjalną skargę.
            Tego nie można tak zostawić. Ta lekarka jest zwyczajnie niebezpieczna.
            Historia na 100% prawdziwa.
            Dodam, że zaleciła nawet podwójną dawkę, chociaż na opakowaniu było napisane, że nie można więcej jak jedną tabletkę na 24 h.
      • lucasa Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 15:25
        Lekarstwo na pasożyty możesz podać sama. Może po tym będzie poprawa
        • kaprys-77 Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 15:54
          To mnie nie dotknęło osobiście, ale wiem, że ta osoba zrobiła wszystko co mogła. Naprawdę.
          Tu nie chodzi też o pasożyty jelitowe. To coś co weszło pod skórę.
          • eutyfrona Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 26.12.17, 16:55
            Są antydepresanty, których się używa przy problemach skórnych, jak ból lub świąd.
      • kaprys-77 Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 22.12.17, 16:13
        ..a tak na marginesie. Inna znajoma w walce z pasożytami znalazła naturalne rozwiązanie.
        Czosnek.
        Każdego wieczora połykać jedno ziarenko czosnku (można pokroić na kawałeczki). Połknąć jak tabletkę.
        I tak przez 10 dni.
        U niej rezultat był .. no.. no wyszło coś długiego w toalecie. Martwe.

Nie ukrywam, że że strachem, ale zrobiłam to samo we własnej rodzinie.
        Każde wyjście do toalety to był koszmarek.
        U mnie wszystko dobrze. Ulżyło.
        Ogólnie często dodaję czosnek do potraw.

Ponoć dwa razy w roku powinniśmy robić sobie taką odrobaczającą kurację.
        Ja jestem zwolennikiem naturalnej medycyny. Ostatecznie nie zaszkodzi.
    • ngapleaz Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 26.12.17, 00:22
      Cierpialem na to lata. Malo kto ci bedzie w stanie pomomc poniewaz "lekarze" dzis to wypisywacze recept, na tym polega ich rola. Zaloze sie ze nikt nie zadal ci pytania czy dziecko je cukier, a sukroza powoduje gwaltowne kurcze i rozkurcze naczyn wlosowatych w mozgu. Meczylem sie z bolami glowy cale moje mlode zycie dopoki nie zaczalem eksperymentowac na wlasna reke i odkrylem ze po usunieciu z diety calego przetworzonego cukru (wlaczajac w to syropy glukozowe, fruktozowe, kukurydziane itd) moje bole glowy i kosci zniknely bezpowrotnie po 3-4 tygodniach. Radze sprobowac. Powodzenia.
      • agati77 Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 31.12.17, 14:33
        Sugerowalam lekarzom cukier,ale nawet nie sprawdzili mu poziomu cukru z palca.Maly lubi slodycze.Nie je ich co prawda na kilogramy,ale jakiegos batonika czy ciacho praktycznie codziennie zje.Do tego lubi soki,wode pije tylko w lecie jak jest naprawde spragniony,a tak to tylko soki,albo herbate (tez z cukrem).W ogóle on bardzo duzo je a jest szczuplutki.To tez mnie dziwi ze mimo tego ze boli go ta glowa i brzuch on jest caly czas glodny.Dzisiaj na sniadanie zjadl 4 jajka przepiorcze,duzo kromke chleba,pomidor i jedna kielbaske "peperami",a za dwie godziny znow byl glodny i zjadl miske platkow kukurydzianych z mlekiem...Teraz porosil o marchewke surowa potarta z jabluszkiem.
        We wtorek idziemy na badania krwi (watroba,tarczyca,witamina B12,magnez,bialko we krwi,CRP,nietolerancja glutenu i morfologia),a w czwartek mamy wizyte u pediatry w szpitalu.Dostalismy tez skierowanie na rezonanas glowy,ale trzeba czekac ok. 2-3 tygodnie.Lekarz powiedzial ze tomograf bylby mozliwy szybciej-za 2-3 dni,ale jest szkodliwy wiec lepiej poczekac te kilka tygodni...
        • agati77 Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 03.01.18, 22:55
          Dzisiaj bylismy na wizycie u pediatry I jestem zalamana,bo tak bardzo liczylam na te wizyte,na pomoc a znow odeslano nas do domu I kazano czekac:((( Synek mial juz badania krwi i wszystko w normie poza lekkim niedoborem zelaza-norma jest od 14 a on ma 12...Pani doktor stwierdzila ze takie przesuniecie to nic...czekamy jeszcze na wynik testu na celiakie,ale lekarka powiedzial ze to malo prawdopodobne...Kazala nam przyjsc za 2 tygodnie I jesli nic sie nie zmieni to dostaniemy skierowanie na rezonans..I tyle:((( Zadnej rady,zadnego lekarstwa a synek jest slabiutki I ciagle boli go glowa.Ma czerwone policzki I bardzo jasna blada skore nad ustami.To juz trwa miesiac,nie wiem co jeszcze moge zrobic,gdzie sie zglosic...Jutro zaczyna sie szkola po swiatecznej przerwie-nie wiem czy go puscic-on bardzo chce isc bo opuscil tydzien przed swietami..
          • cherrie Re: Bole glowy u dziecka-POMOCY!!! 04.01.18, 19:50
            A nie mozesz zabrac syna fo PL? Tam, jak zaplacisz to wszystkie badania w dwa dni zrobia. Ja osobiscie bym nie czekala, tylko leciala do Pl. Poza tym, czy badali synowi poziom kwasu foliowego i witaminy b12, tarczycy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka