Dodaj do ulubionych

Zimowe wakacje

20.03.18, 13:03
Wiem,ze zima sie konczy,ale mojemu starszemu obiecalam,ze w przyszlym roku pojedziemy na kilka dni gdzies gdzie bedzie duzo sniegu. Sniegu do zabawy-zadne z nas nie jezdzi na nartach,a wiec sanki, wojna na sniezki, balwany i te sprawy.
Tyle,ze ja nie mam pojecia gdzie mozna by jechac i nawet nie mam zadnego doswiadczenia jak szukac takich wyjazdow...
Podzielcie sie wiedza-gdzie i jak szukac czegos takiego? Nawet nie wiem w jakie rejony europy sie udac by bylo snieznie i moze nie kosztowalo majatku...
Obserwuj wątek
    • karolina_zet Re: Zimowe wakacje 20.03.18, 14:09
      moze Polska? Lot do Wroclawia lub Krakowa i dalej w gory.
      • yadrall Re: Zimowe wakacje 20.03.18, 14:31
        Ale jaka mam pewnosc,ze bedzie snieg???
        • karolina_zet Re: Zimowe wakacje 21.03.18, 12:50
          od kilku lat jezdzimy w marcu w Polskie gory - zawsze snieg byl, dla nas wystarczajaco, aby dzieciaki sie pobawily - z poczatku po prostu zabawa na sniegu, z soplami lodu, jazda na jabluszku i sankach, pozniej troche narty. Dla nas te osrodki sa bardzo przyjazne i niczego nie brakuje.
          www.czarnagora.pl/
          www.zieleniec.pl/
          • yadrall Re: Zimowe wakacje 22.03.18, 17:17
            A co ze sniegiem? Tym poza stokami,ktore sa nasniezane...
            • karolina_zet Re: Zimowe wakacje 22.03.18, 19:26
              Był wszędzie. Nasniezane stoki są dla narciarzy tam dzieci się nie mogą bawić.
              Poczytaj może info o takich osrodkach, fb jest pomocny.
    • illegal.alien Re: Zimowe wakacje 20.03.18, 15:47
      Jeżeli nie zależy Wam na stokach, to pojechalabym w rejony Monachium. Do samego Monachium dolot jest w miarę tani (w porównaniu z innymi lotniskami w terminie ferii - co roku poluje na loty w tamta stronę, wiec wiem ;)) i stamtąd w stronę gór - Bad Tolz na przykład jest urocze :)
      Samo Monachium tez fajne, wiec można z noclegiem na przykład :) (my byliśmy w Monachium kilka razy w drodze z/na narty, bardzo je lubimy, ale w tym roku lecieliśmy przez Bolonię, bo było taniej i chcieliśmy coś nowego :))
    • princesswhitewolf Re: Zimowe wakacje 21.03.18, 09:01
      jak narty to Alpy
      jak nie narty to Polska
      • flying_mum Re: Zimowe wakacje 24.03.18, 12:00
        A dlaczego nie narty? Mnostwo ludzi teraz chodzi na nartach biegowych, nieskomplikowane. Dla dzieci wykupic kilka lekcji jazdy na nartach albo na snowboardzie?
        My od kilku lat jezdzimy w Karkonosze, ale na narty po stronie czeskiej Spindlerow Mlyn, snieg byl zawsze, sanki, narty itp, w Polsce znajomi chwala sobie Polane Jakuszycka.
        • yadrall Re: Zimowe wakacje 24.03.18, 16:39
          Mlodszy syn ma powazna deformacje stop i jest niepelnosprawny ruchowo i intelektualnie.
          A starszy chce wojne na sniezki,a nie narty!
          • cherrie Re: Zimowe wakacje 25.03.18, 10:01
            Od naz z Irlandii ludzie lataja “za sniegiem” do Islandii. Dodatkowo kompiele w wodach termalnych. My caly czas sie tam...wybieramy;-)
            • illegal.alien Re: Zimowe wakacje 25.03.18, 15:20
              Islandia jest bardzo droga. No i śnieg latem to chyba w interiorze, gdzie z dziećmi raczej słabo. A zima dnie są bardzo krótkie i jest ciemno.
    • antykwarium Re: Zimowe wakacje 26.03.18, 00:12
      Sniegu coraz mniej i od kilku lat praktycznie nie ma go w Polsce do Swiat (Bozego Narodzenia), wtedy trzeba sie ratowac wypadem do Czech (np. Spindlerowy Mlyn). Tanio nie jest, ale snieg - BYWA :)
      Jesli taniej, to niestety zostaje tylko Slowacja i Rumunia (podobno juz nie tak tania), ew. Ukraina (Bukovel). No, ale tam sie trzeba dostac, wprawdzie ktores tanie linie lotnicze lataly w ubieglym roku, i to bardzo tanio, na rozne male lotniska w Rumunii, ale stamtad to jeszcze cala wyprawa, poza tym, to troche absurdalne, wybierac sie w Karpaty, aby dzieci mogly pozjezdzac na sankach :)
      Niestety, "tanio" oznacza tez kupno biletow z duzym wyprzedzeniem i na koniec sezonu narciarskiego (marzec/kwiecien) i moze sie okazac, ze to bedzie juz wycieczka w poszukiwaniu wiosny. Chyba tez polecalbym kierunek "nach Muenchen".
      btw, loty do Skandynawii sa dosc tanie, ale cala reszta, na miejscu, podobno bolesnie droga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka