22.09.18, 07:42
Dziewczyny czekam na rozprawe w trybunale,czy ktoras z was byla na rozprawie moze pracowala jako tlumacz jestem ciekawa wszystkiego napiszcie jezeli macie jakies informacje dziekuje.
Obserwuj wątek
    • aniaheasley Re: Trybunal 22.09.18, 11:55
      Trybunal w jakiej sprawie? Employment Tribunal, ESA?
      • abc_77 Re: Trybunal 22.09.18, 12:17
        Zasilek DLA dla dziecka.
        • nannyjo32 Re: Trybunal 22.09.18, 15:13
          Z tego co widze tylko po ludziach w kolo to jest rosyjska ruletka. Nie wiem dlaczego jedni dostaja, a drudzy tez w zlej sytuacji nie dostaja.
          • abc_77 Re: Trybunal 22.09.18, 16:10
            Szczerze bardzo boje sie tam isc ,sprawa dopiero w pazdzierniku dlatego szukam info.
            • yadrall Re: Trybunal 22.09.18, 19:56
              Na fb jest angielskojezyczna grupa dla-tam temat trybunalu czesto sie pojawia.
    • aniaheasley Re: Trybunal 22.09.18, 20:07
      Rozumiem, ze to bedzie appeal hearing?
      Czasami chodze na takie rozprawy jako tlumacz. Nawet dla mnie sa nieprzyjemne. Osoba skladajaca odwolanie prawie zawsze ma wrazenie, ze wszyscy sa przeciwko niej, nawet jak pytania sa zadawane neutralnie i rzeczowo.
      Pytsja czy masz jakies nowe dokumenty, new evidence, czy cos sie zmienilo od wydania decyzji.
      • abc_77 Re: Trybunal 22.09.18, 20:55
        Nie niestety nie mam ,zadnych nowych dokumentow dwa lata temu otrzymalam diagnoze zachowanie dziecka bardzo sie od tego czasu pogorszylo niestety zostalam sama z tym problemem .
        • aniaheasley Re: Trybunal 23.09.18, 09:26
          Jezeli sie pogorszylo, to bedzie oczekiwanie, ze bedziesz w stanie to udowodnic medycznie, jakies raporty, badania, listy. Twoje slowo bez pokrycia nie ma znaczenia. Jak zaczniesz opowiadac ze stan sie pogorszyl, beda Ci przerywac, i pytac o konkrety, have you got any evidence of this?
          • abc_77 Re: Trybunal 23.09.18, 10:17
            Dziekuje za odp no niestety GP stwierdzila ,ze agresja mojego dziecka to bład wychowawczy jestem zbyt ulegla .Kilka dni temu corka probowala rozbic mi glowe kamieniem wpadla w szal nie moglam jej opanowac w ostatniej chwili chwycilam jej reke bo nie wiem jakby to sie skonczylo.Nawet nie wiem czy warto pojsc do trybunalu zjedza mnie zywcem ,a szczerze jestem w fatalnym stanie nie mam sily na kolejnego kopa w tylek
            .
            • wiwi1 Re: Trybunal 23.09.18, 12:09
              Ile lat ma Twoja corka? Chodzi do szkoly? Jesli tak to rozmawialas z SENCO?
              Pozdrawiam:)
              • abc_77 Re: Trybunal 23.09.18, 12:12
                Corka ma 7 lat
                • yadrall Re: Trybunal 23.09.18, 12:50
                  Ale ona ma udowodnic,ze dziecku sie pogorszylo czy,ze dla na podstawie wczesniej przedstawionych dokumentow sie jednak nalezalo i to osoby podejmujace decyzje o nie przyznaniu dla popelnily blad? Bo mi sie wydawalo,ze to drugie. Owszem nowe papiery moga byc pomocne,ale nie niezbedne.
                  • aniaheasley Re: Trybunal 24.09.18, 08:10
                    Z mojego doswiadczenia, co oczywiscie nie znaczy ze zawsze tak jest, to jedyne przypadki kiedy ktos 'wygral' sprawe byly wtedy kiedy dana osoba byla w stanie przedstawic new evidence.
                • wiwi1 Re: Trybunal 23.09.18, 12:52
                  Czyli chodzi do szkoly, year 3? NIe wiem jakiego rodzaju Twoja corka ma problemy, ale czy szkola pomaga Wam, corka ma wsparcie SENCO? NIe znam sie na trybunale i procesie DLA, ale jesli corka ma problemy z agresja i sa one wynikiem jakiegos zaburzenia to raport ze szkoly mysle moglby byc uznany no i zmien koniecznie GP. Taka agresja u dziecka 7 letniego raczej nie jest spowodowana bledami wychowawczymi. Sama powinnas otrzymac pomoc jesli jestes w "fatalnym stanie" no i sa tez warsztaty dla rodzicow, parenting , ktore wspomagaja nie tylko dziecko ale cala rodzine. Czy korzystasz z takiej pomocy?
                  Pozdrawiam:)
                  • abc_77 Re: Trybunal 23.09.18, 13:11
                    Tak tylko ,ze w szkole jest ok to w domu sa problemy szkola nie zglasza problemow ot I problem
                    • wiwi1 Re: Trybunal 23.09.18, 13:16
                      Czy rozmawialas ze szkola w takim razie o tym jaki masz problem z corka poza szkola? Zglaszalas te problemy nauczycielce albo SENCO?
                      • abc_77 Re: Trybunal 23.09.18, 13:39
                        Tak ze szkola tak nie wiem tylko czy GP pomoze mi sie skontaktowac z psychologiem nie wiem czy sens isc mam wizyte za kilka dni ,ale oni jak pisalam wyzej twierdza ze to moja wina.
                        • wiwi1 Re: Trybunal 23.09.18, 13:50
                          Co w takim razie Senco ci powiedzial(a) kiedy zglosilas jakie masz problemy w domu. Masz od nich wsparcie? Szkoly bardzo czest wspolpracuja z rodzicami i ustalaja jakis plan dzialania wspolny dla dziecka w szkole i w domu, zasady, reguly, zeby dziecko wiedzialo czego sie spodziewac i czego oczekiwac i jakie sa konsekwencje jej zachowania.
                          Jesli chodzi o agresje poza szkola, ona jest w stosunku do Ciebie tylko czy tez innych? I czy ta agresja jest tu glownym problemem? Na jakiej podstawie GP stwierdzil, ze to Twoja wina (bledy wychowawcze), wyslal corke na jakis assesmentn np. mental health clinic? Corka jest zdiagnozowana?
                          Jesli ten GP z Toba nie wspolpracuje to zmien GP.
                        • illegal.alien Re: Trybunal 24.09.18, 13:38
                          HV moze Cie w wiele miejsc pokierowac - zglos sie do niej :) (HV teraz obejmuja opieka dzieci do lat 19, o ile sie ucza - przynajmniej w naszym hrabstwie, I nie nazywaja sie juz HV tylko jakos inaczej, ale wszyscy beda wiedziec, o kogo chodzi).
            • princesswhitewolf Re: Trybunal 23.09.18, 16:45
              >ze agresja mojego dziecka to bład wychowawczy jestem zbyt ulegla

a ile dziecko ma lat bo jak male to takie rzeczy sie zdarzaja bo nie wie co robi. Jak juz szkolne to inna sprawa
              • princesswhitewolf Re: Trybunal 23.09.18, 16:46
                ah widze teraz ze 7, Sorry, nie zauwazylam wczesniej
            • illegal.alien Re: Trybunal 24.09.18, 13:36
              ABC, mamy podobny problem z synem - fakt, nie na taka skale, ale syn ma dopiero 4 lata, wiec jeszcze duzo przed nami.
              Byliscie skierowani do pediatry? Na jakis kurs rodzicielski? My mamy za soba jedno i drugie - kurs rodzicielski nawet ok, chociaz nie wniosl nic diametralnie zmieniajacego nasze zycie ;) jednak mozemy teraz powiedziec, ze to jednak nie nasze wychowanie, bo przeszlismy kurs - zrobilismy go dla odhaczenia kolejnej opcji. Pediatra nam powiedziala, ze syn nie wykazuje cech/zachowan typowych dla dziecka z ASD, a na diagnoze ADHD jest za maly - ma jednak wiele cech i zachowan silnie wskazujacych na to, ze taka diagnoza moze w przyszlosci nas czekac. Sensory processing disorder mamy potwierdzone przez terapeute zajeciowego, ale to nie jest diagnoza, bo SPD nie jest jednostka chorobowa.
              Dolacz najlepiej do grup na Facebooku dedykowanych diagnozie, ktora ma Twoja corka - tam beda Ci mogli najlepiej pomoc.
              Mi sie ostatnio w mediach rzucilo w oczy sporo artykulow na temat tego, ze dziewczynki po pierwsze zupelnie inaczej przejawiaja ASD, a po drugie sa duzo lepsze w tzw. 'maskowaniu' w szkole, w zwiazku z czym szkola nie widzi problemu.
              • abc_77 Re: Trybunal 24.09.18, 16:25
                Dziekuje ci za odp dokladnie corka jest w szkole super i to moj problem kto mi uwierzy jak udowodnic ,to co dzieje sie w domu.
                • niyaa Re: Trybunal 24.09.18, 16:50
                  nagraj... moze pomoze jesli ustawilabys kamerke o ktorej dziecko nie wie i poprostu nagrala zachowanie w domu
                • nannyjo32 Re: Trybunal 24.09.18, 19:02
                  Moja jedna tez w szkole aniolek a w domu nie dajemy rady czasami
    • lucasa Re: Trybunal 23.09.18, 23:21
      Z jakiego miasta jestes? Szukaj osoby/organizacji ktora pomaga w takich odwolaniach. Za darmo albo za oplata. Oni robia to na codzien. Ciebie tam zjedza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka