dorotus76 Re: Uczestnicy Forum 10.03.06, 12:20 Dorota, 30 lat, dwoje dzieci: Wiktoria (4,5 roku) i Pola (6 miesięcy). WPolsce mieszkamy w Strzelcach Kraj., niedaleko Gorzowa Wlkp.Mąż pracyje w Stratford upon avon, w sierpniu dołączymy do niego. Już nie możemy się doczekać!!! Odpowiedz Link
a.rokosz Re: Uczestnicy Forum 16.08.06, 22:43 Ania, 32 stuknie mi za niecały tydzien. Z wyksztalcenia logopeda i nauczycielka j. polskiego, nie mialam szczescia dlugo pracowac w zawodach swoich w kraju. Mam szczęście być żoną wyluzowanego faceta Roberta i mieć fajną 2 i prawie pół letnią córeczkę Gosię. Od pażdziernika 2005 mieszkamy w Rochester, a od 1 września bedziemy mieszkać w śicznym domku w małej wiosce Llangennech pod Swansea w Carmarthenshire w Walii. Zapraszam do korespondencji. Moje GG:9252205. Pozdróweczki Odpowiedz Link
asiek1975 Re: Uczestnicy Forum 10.03.06, 16:55 ja sie dolaczam, 31 lat(prawie), druga ciaza - coreczka Nadia, pierwsza coreczka Olenka nie zyje... Mieszkam z mezem w Londynie od 11-tu lat. No to tyle! Odpowiedz Link
foczildka Re: Uczestnicy Forum 11.03.06, 16:28 Jestem Kasia. Mieszkam we wschodnim Londynie,Chingford. Pracuje w wood green w rachunkowosci.w Londynie jestem od prawie 2 lat na stale. a na samym poczatku wrzesnia ,razem z moim narzeczonym zostaniemy rodzicami:-))))) teraz kruszynka ma 14 tygodni... pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle mamuski w uk Odpowiedz Link
mmolek Re: Uczestnicy Forum 13.03.06, 21:58 Hej! Mam na imie Magda.Mieszkam w Newcastle,a czasami w Warszawie. Mam 2 letnia(prawie)Ole.Pracuje i wychowuje... Podoba mi sie to forum.Poznalam juz kilka ciekawych dziewczyn,niestety wszystkie bardziej na poludniu... Pozdrawiam. Nie mam pojecia jak wkleic Ole tak na czerwono zeby po kliknieciu wyszlo zdjecie...a maz chwilowo niedostepny... Pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link
sarenka.k Re: Uczestnicy Forum 14.03.06, 14:16 ja tez sie dolacze.mam naimie Ania mieszkam w Luton od 3 lat.mam 5 miesiecznego synka Kacperka.pozdrawiam wszystkie mamy! Odpowiedz Link
chanetka Re: Uczestnicy Forum 14.03.06, 23:45 To i pora na mnie.czytam od dluzszego czasu,ale dopiero dzisiaj znalazlam natchnienie.Oto nasza rodzina-Gosia,Wojtek-maz,Kubus-syn lat prawie 8( w czerwcu).Pozdrawiamy bardzo goraco!Acha,mieszkamy w north yorkshire-ripon Odpowiedz Link
ageminix Re: Uczestnicy Forum 16.03.06, 09:43 Ja tez jestem uczestniczka tego forum :) Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Uczestnicy Forum 16.03.06, 23:50 Tutaj sie chyba jeszcze nie dopisywalam... ;) Pozdrawiam Wszystkie/ich i juz mowie cosik o sobie. Jestem w Anglii od 1991r (z mala przerwa), ale na stale juz od 1993r. Mam syna. Pracuje i jestem lone parent (nie lubie okreslenia samotna matka, bo samotna sie nie czuje). ;) Odpowiedz Link
desperate.housewife Re: Uczestnicy Forum 18.03.06, 20:55 Witajcie Kobitki. Bardzo się cieszę ,że znalazłąm to forum , wydaje się inne ( pozytywnie inne) od reszty for emigracyjnych. MAm 26 lat, męża Anglika i prawie roczne dziecię. NA razie nadal jestem na macierzyńskim ale chcę to zmienić jak naszybciej. POzdrawiam! Odpowiedz Link
konstruktorka1 Re: Uczestnicy Forum 22.03.06, 14:34 Hej mam na imie Ewa i jestem mama 5 letniego Wladka Wladek jest dzieckiem autystycznym i tak naprawde ze wzgledu na niego ucieklismy od polskiej rzeczywistosci w maju zeszlego roku. Mieszkamy w Bostonie w Lincolnshire. Pozdrawiam wszystkie mamy Ewa Odpowiedz Link
konstruktorka1 Re: Uczestnicy Forum 22.03.06, 18:23 A to Wladek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=38984474Ewa konstruktorka1 napisała: > Hej mam na imie Ewa i jestem mama 5 letniego Wladka > Wladek jest dzieckiem autystycznym i tak naprawde ze wzgledu na niego > ucieklismy od polskiej rzeczywistosci w maju zeszlego roku. > Mieszkamy w Bostonie w Lincolnshire. > Pozdrawiam wszystkie mamy > Ewa Odpowiedz Link
mamaliv Re: Uczestnicy Forum 22.03.06, 23:20 Mieszkamy cala rodzinka (mama, tata i Krzys) w Liverpoolu Pochodzimy ze Slaska Jestesmy tu juz ponad rok Tatus pracuje na rodzinke, mama opiekuje sie 1,5 roczna pociecha, synek rozsmiesza i rozrabia Pozdrawiam Odpowiedz Link
march10 Re: Uczestnicy Forum 24.03.06, 09:15 czesc wszystkie mamy i niemamay. jestem na forum od kilku dni obecna, ale przyznam, ze podgladam Was juz dosc dlugo. w Londynie mieszkam okolo 3 lat i nadal sie przyzwyczjam. nie jestem jeszcze mama, ale mam nadzieje, ze juz niedlugo bede. dziekuje Wam wszystkim za cenne informacje. to forum bardzo ulatwia zycie. pozdrawiam. a i ucalujcie swoje dzieciaczki sa sliczne Odpowiedz Link
wielorybek Re: Uczestnicy Forum 24.03.06, 12:30 Witam serdecznie i pozwólcie, ze do Was dołącze :) co prawda już sporo czasu jestem na forum, ale dopiero dzisiaj znalazłam link do tego forum. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
szyszka11 Re: Uczestnicy Forum 25.03.06, 15:21 No to ja tez osmiele sie dolaczyc.W czwartek minie roczek jak tu mieszkamy,czyli synek Macius 2.5 roku,mama Justyna i tata Bartek. Caly czas przyzwyczajam sie do zycia w tym obcym kraju i tesknie sobie za Polska. Mieszkam kolo Wembley,Alperton. Pozdrawiam mamy obecne i przyszle. Odpowiedz Link
ewita76 Re: Uczestnicy Forum 11.04.06, 17:03 czesc jestem ewa moj synek urodzi sie w 23 maja mieszkam w walii pln.pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
evalon Re: Uczestnicy Forum 21.04.06, 23:07 hej!witam wszystkie mamy i nie mamy,mam nadzieje ze ja jako osoba bezdzietna i bez widokow na najblizsze lata(nie bede mama znaczy,z wyboru)zostane przyjeta na to forum,bardzo fajnie tu jest i chyba tu zostane aaa cos o mnie ,tak, mam na imie Ewelina,mam 32 lata prawie(starosc nie radosc) mieszkam w zapyzialym misteczku na wschod od glasgow,ale jednak wroce do londynu (znowu)bo juz kiedys tu mieszkalam,ale w pogoni za miloscia mnie wywialo,a wiecie ze gdzie diabel nie moze tam babe posle,i mnie poslal...w las hihi pozdrawiam Ewelina(evalon)ale beznadziejny nick mi przydzielili,mozna zmienic,please!!!!! Odpowiedz Link
bobby5 Re: Uczestnicy Forum 08.05.06, 11:39 To i ja sie dopisze, mam na imie Kasia, lat 30, mieszkam w Londynie, NW3, wraz z mezem, dwu-miesiecznym Stasiem i psem. W Londynie jestesmy ponad rok, obecnie nie pracuje.Z wyksztalcenia jestem pedagogiem. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki forum Odpowiedz Link
violus73 Re: Uczestnicy Forum 11.05.06, 18:11 dopisuje sie i ja, chociaz ostatnio kiepsko u mnie z czasem na czytanie, no ale nic Viola- matka Polka:), maz-Jozek i trojeczka lobuzow-Adrian- prawie 9 lat, Martin-5 lat i Samuel- 4 miesiace W Anglii od 10 lat, 9 lat w Szkocji, obecnie West Sussex. Odpowiedz Link
kasiaola2 Re: Uczestnicy Forum 19.05.06, 22:50 Witam mam na imie kasi a, corka ola 3 lata, rozpetałam burze na forum polki w anglii i dostalam zaproszenie tutaj od ewiki za co serdecznie dziekuje. jestem w anglii 2miesiace, mieszkamy obecnie w lincoln to jest east midland. Jestem samotna mama. witam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link
irys102 Re: Uczestnicy Forum 29.05.06, 00:43 Witam "bezprawnie" na tym forum, bo wprawdzie i matka i Polka, ale jeszcze w Polsce :) Mam nadzieję, że nie będzie to przeszkodą? Na swoje usprawiedliwienie dodam, że "w UK" będę w niedalekiej przyszłości. Odpowiedz Link
magdalik Re: Uczestnicy Forum 29.05.06, 23:01 Czesc, mam na imie Magda i jestem mama mieszkajaca w Addiscombe w Croydon wraz z mezem Anglikiem i 22-miesiecznym synkiem Maksem. Wszystkie mamy z okolic zapraszam na wspolne spacery z maluchami i babskie pogaduchy :-) Odpowiedz Link
24d Re: Uczestnicy Forum 30.05.06, 23:13 Witam serdecznie! Mam na imie Kamila i jestem mama 15-to miesiecznego Maxa.Razem z mezem mieszkamy w Brighton. Odpowiedz Link
bibba bibba 01.06.06, 16:08 Hej, mam na imie Kasia, lat 34 (jeszcze...), stan posiadania - 3 dzieci i maz. Mieszkam teraz w Harlow, Essex a za kilka tygodni w Royston, Hertfordshire. Odpowiedz Link
mariss3 Re: Uczestnicy Forum 12.06.06, 21:41 Witam wszystkie mamy i ja jestem tutaj chyba bezprawnie (na razie), ale już w lipcu dołączam do mojego faceta w UK. Mam na imię Mariola, mam 38 lat (strasznie dużo, ale wcale tego nie czuję)i trzech synów Robert 16, Bartek 15 i Maciuś z drugiego związku 1,5 (oczko w głowie). "My English is very, very bed" i strasznie się boję wyjazdu i życia na obczyźnie, ale pierś do przodu, głowa do góry i dalej po przygodę. Będziemy mieszkać w Bury St. Edmunds. Pozdrawiam wszystie matki, żony i kochanki. Odpowiedz Link
osesek76 Re: Uczestnicy Forum 14.06.06, 17:37 Witam, mam na imię Ania, jestem mamą 9-cio miesięcznego Juliuszka. Mieszkamy w Derby, razem z moim mężem. Pracowałam zawodowo w PL, w branży lotniczej, w chwili obecnej mam urlop wychowawczy z pracy na rok, a tu utrzymuje nas mąż, który prowadzi własną firmę :) Witamy wszystkie Matki Polki! Odpowiedz Link
monisia98 Re: Uczestnicy Forum 15.06.06, 18:54 witam mamusie na obczyznie - mam 29 lat pochodze ze SLASKA, w UK mieszkam od kwietnia 2005 , mam 2 dzieci synka 7 lat i coreczke 2,5 roku , mieszkamy w South West -w villege pod Cheltenham. Ja jestem z wyksz. finansistka ,moj maz inzynierem. Synek chodzi tu do szkoly do 2 klasy , mala do playgrup. wlasnie jutro mam urodziny... Odpowiedz Link
mamonia78 Re: Uczestnicy Forum 23.06.06, 20:37 Witam serdecznie! Jestem mamą 5-cioletniego Mateusza i od września będę jedną z Was:-) Będziemy mieszkać w Londynie, najprawdopodobniej północnym, ale to się okaże w sierpniu. Dzięki z wszystkie wpisy - od paru miesięcy musiałam ograniczyć sen przez czytanie tego forum, ale nie ma chyba lepszej kopalni wiedzy:-) pozdrawiam Odpowiedz Link
mama_26 Re: Uczestnicy Forum 08.07.06, 16:43 Witam, mam na imie Ania i mam 26lat. Jestem mama dwoch wspanialych chlopakow Oscar ma 4 lata, Dorian 2,5 m-ca. 04.08. przenosimy sie do Londynu, moj luby pracuje tam od pol roku, a teraz ja zostawiam wszystko i dolanczam do niego. Trzymajcie za mnie kciuki, bo to dla mnie wielkie wyzwanie. Pozdrawiam wszystkich. mama_26 Odpowiedz Link
goniakruszyna Re: Uczestnicy Forum 14.07.06, 21:13 Witam! Mam na imie Gosia, od 9 miesiecy mieszkam w Aylesbury (Buckinghamshire). Nie pracuje, zajmuje sie moimi blizniakami: Martysia i Filipem (26 wrzesnia 2006 skoncza cztery lata). Pozdrawiam wszystkie Mamy. Odpowiedz Link
agnimagni-wroc Re: Uczestnicy Forum 16.07.06, 22:35 wlasnie podjelismy decyzje ze przeprowadzamy sie do Manchesteru wiec tez zostaje czlonkiem forum ;-) Aga, szczesliwa nie-zona Przemka i matka Bernarda. Odpowiedz Link
lumayo Re: Uczestnicy Forum 19.07.06, 21:14 To i ja sie do was zapisze. Niedlugo sprowadzamy sie w okolice Southampton. Juz wielu rzeczy sie od was dowiedzialam i odkad wiem, ze bede mieszkac w UK to was podczytuje :) Mam 28 lat, niespelna poltoraroczna corke. pozdrawiam Odpowiedz Link
iwi-bb Re: Uczestnicy Forum 23.07.06, 20:56 Hej dziewczyny! Ja na razie mieszkam w Polsce, ale to się chyba niedługo zmieni. Mąż wylatuje do Londynu 2 września i juz zapowiedział, że ściągnie na s do siebie tak szybo jak to możliwe. Jestem tym trochę przerażona. Właściwie interesuje mnie wszystko co się wiąże z życiem i byciem mamusią w UK. Mam córeczkę Maję 3 latka i syna Mikołaja 18 m-cy. Nie wiem czy jestem na właściwym forum, jeśli nie to proszę o namiary, kto może pomuc takiej zielonej sierotce jak ja :-) Pozdrawiam wszystkie dzielne dziewczyny na obczyźnie. Gdyby któraś z was zechciała udzielić mi dobrej rady, albo podzielić się swoją historią to podaję adres iwi.c@interia.pl Będę wdzięczna. Iwona Odpowiedz Link
kalpa kalpa 15.08.06, 04:40 Witam wszystkich :) Mam na imię Magda, pochodzę z Krakowa, jestem żoną Maćka, mamą dwóch uroczych chłopaczków: Mateuszka 5,5 i Mikołajka2,5. Wkrótce przeniosę się do Anglii na jakiś czas, prawdopodobnie w okolice Sheffield - bardzo chętnie poznamy nowych znajomych :) pozdrawiam ciepło kalpa Odpowiedz Link
witch.abroad Re: Uczestnicy Forum 21.08.06, 11:39 Witam, mam na imie Maria, ale wiekszosc znajomych mowi na mnie Maja badz May. Jestem mama 13 letniego Marcina i 4 letniej Katarzyny. Od miesiaca w Anglii, maz od ponad pol roku (ale pracowal poza Polska od dobrych 8 lat). Mieszkamy w Wells, Somerset i bardzo nam sie tu podoba :) Odpowiedz Link
jazetka Re: Uczestnicy Forum 23.08.06, 20:32 Witam! I ja tu dołącze, bo już jakiś czas się tu goszcze a jeszcze się nie przedstawiłam ;) Jestem Aśka i mam 28lat, w Londynie (Hounslow) mieszkam z mężem od ponad dwóch lat. Z Polski pochodze ze Ślaska, mąż Artur z Bieszczad (jak to zwykle bywa poznalismy sie na studiach, w Krakowie). Obecnie spodziewamy sie naszego pierwszego maleństwa - bedzie synuś i to już w krótce, bo (wg wyliczeń) dokładnie za miesiąc 23go wrzesnia ;o) Obecnie już nie pracuję, jestem na macierzyńskim i podekscytowana wyczekuję tego wielkiego dnia, kiedy przytulę swojego wiercipiętkę... Cieszę się że trafiłam na to forum, bo można tu znaleść mnóstwo cennych informacji i porad ;o) Pozdrawiam wszystkie już-Mamuśki i przyszłe mamy ;o) asik Odpowiedz Link
dorota1974kr Dorota 29.11.06, 12:54 Witam Widze, ze tu sie przeniosly wszystkie angielskie mamy. Mam na imie Dorota, od prawie 10 lat w Anglii, mam meza Macieja, dwa maluchy, corka Olivia 3lata i syn Oscar 18 mcy. Jestem z Krakowa. Mieszkam w Gravesend, Kent. Pracuje i studiuje nauki humanistyczne. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
24lena Lena 24.08.06, 23:13 mieszkam od roku w Blackburn z mezem,miesiac temu urodzilam synka Igora,mam 24 lata. Odpowiedz Link