Dodaj do ulubionych

jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami ?

30.12.06, 23:25
do UK.
Ja planuję przyjazd po 9 miesiącach.
A jak było z Wami?
Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym 2007 Roku!
Obserwuj wątek
    • wenus7771 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 30.12.06, 23:30
      ja przyjechalam po 18 miesiacach, ale teraz uwazam, ze za dlugo czekalam
      • cassandra7 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 07.01.07, 02:56
        a ja przyjechalam pierwsza, do tego w ciazy! i przejelam role faceta, tzn.
        praca, organizacja, zalatwianie wizy dla mezusia etc. troche trudno bylo na
        poczatku, ale jakos sie unormowalo. maz na porod nie zdazyl. przyjechal dzien
        po. dobre i to. po dwoch dniach landlord dal mi miesieczne wypowiedzenie
        lokalu, kt. zajmowalam. fajnie, co? potem mordega z councilem, mieszkanie w
        hotelach, tysiac przeprowadzek. w koncu male mieszkanko a niedlugo
        prawdopodobnie przeprowadzamy sie do domku. warto bylo walczyc.
    • mama5plus Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 30.12.06, 23:44
      Ja tak gdzies po 24 latach...od jego urodzenia ;o)
    • darma13 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 31.12.06, 01:01
      po 2 latach i 6 miesiacach. Czasami mysle, ze mamy duzo szczescia, ze wciaz
      razem jestesmy, ze sie nie pogubilismy po drodze...
    • eljotka1 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 31.12.06, 08:54
      Razem z niunia dotarłysmy do meza po miesiacu:)to i tak długo:)pozdrawiam i udanego sylwestra i wszystkiego naj w nowym roku
    • 071979an Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 31.12.06, 13:17
      Ja niedługo wyjeżdzam tzn.w lutym będzie 8 miesięcy rozłaki;)
    • silence28 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 31.12.06, 14:42
      Czekalam dokladnie 20 dni, straszna to byla meka. Od poczatku marudzilam, ze
      chce jechac razem, ale Moj stwierdzil, ze pewniej bedzie,jezeli On pojedzie na
      zwiady;)
      A wiec przyjechalam na gotowe:) no i zaczela sie moja przygoda w UK! Pozdawiam
      wszystkie forumowiczki, co lacza sie z rodzinami:)
      • yadrall Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 31.12.06, 16:47
        Przyjechalismy razem. Nie widzielismy innego rozwiazania.
        • dorotus76 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 31.12.06, 17:00
          Po roku czasu:)
          • reed28 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 31.12.06, 20:35
            4 miesiacach mysle ze kazda para ma swoj czas rozlaki ktory moze przezyc.....
            • julia_uk Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 01.01.07, 09:35
              Przyjechalam z synkiem po 3 miesiacach.
              • mamaliv Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 01.01.07, 13:18
                Po 3 miesiącach.
    • olesa07 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 02.01.07, 13:44
      2,5 miesiąca - jestem tu od połowy grudnia, nie wytrzymałabym rozłąki w święta.
      Ale uważam, że to była bardzo słuszna , choć ciężka decyzja. Mąż mieszkał na
      początku w hotelu, teraz mamy bardzo ładne mieszkanie nad morzem, blisko
      przychodnię i dobrego lekarza ( dla mnie ważne bo jestem w ciąży). Poza tym mój
      mąż skończył okres próbny i zaczął zarabiać dwa razy więcej. To był rozsądny
      czas.
      • ewelina-s-82 Re:po 7,5 miesiaca 02.01.07, 20:14
        ale znów jestem w Polsce od 3miesiecy i niewiem czy to słuszna decyzja...

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;104/st/20051104/n/Sarunia/dt/6/k/11d3/age.png

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10722;87/st/20020508/n/Alunia/dt/8/k/a696/age.png
    • buzka262 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 03.01.07, 13:57
      U mnie bylo tak: najpierw pojechal moj maz zbadac teren hihihi.Pracowal 4
      miesiace i przyjechal do Polski z mysla zostania w kraju.Ja mialam bardzo dobrze
      platna prace wiec nie bylo mowy o wyjezdzie do Anglii.No ale po kryjomu zalatwil
      mi tutaj prace i sobie tez :-))Pokusily mnie pieniazki.Jestem juz w Anglii 2
      lata i troche zaluje ze tutaj przyjechalam.Nie podoba mi sie tutaj ale pocieszam
      sie tym ze za niedlugo wracamy na stale do kraju , kupilismy mieszkanie i trzeba
      tylko szybciutko kredyt splacic:-))))A w Polsce prace sie znajdzie , wierze w to
      :-)))Jedyna dobre co mnie tutaj w Anglii spotkalo to nasza coreczka , nie wiem
      czy w Polsce zdecydowalibysmy sie na dzidziusia , gdyz tylko ja pracowalam a moj
      maz po studiach szukal pracy i nic:-((Pozdrawiam.
      • robespierra Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 03.01.07, 19:41
        miałam przyjechać pod koniec czerwca 2007,tak początkowo planowaliśmy (po 3 kl.
        podstawówki syna). ale nie wytrzymałam, 24.07.- zapytałam się męża czy mamy
        przylecieć, na co on odpowiedział: zamawiaj bilety!. na drugi dzień byłam u
        szefowej z wypowiedzeniem. zostawiłam fajną pracę.zamówiłam bilety i dołączyłam
        po 10 miesiącach do męża.(pocz.września)
        jeżeli mogłabym czegoś żałować to tylko tego, że mogłam wcześniej.

:)
    • evcik06 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 03.01.07, 20:11
      My przyjechalismy odrazu razem pozdrawiam
    • abri Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 04.01.07, 22:50
      Ja dojechalam po bardzo dlugich 9 miesiacach. Zeby zajac czyms mysli wzielam
      sie wtedy za odchudzania i schudlam 12 kg, ktore potem w UK zaczelam pomalu
      odrabiac :-(. Teraz jestesmy juz mlodym malzenstwem (razem od 7 lat)i nie ma
      mowy juz o zadnej rozlace.
      Pozdrawiam
    • aviel Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 05.01.07, 11:04
      Hej. Przyjechałam w sumie po 1 roku chociaż odbywało sie to etapami. W wakacje
      mąż przyjechał na dłuższy urlop i stwierdził, że nie wraca do Polski. Wiec
      zaczełam przygotowania do wyjazdu. Jedyną rzeczą, którą mi żal było zostawić to
      świetna i dobrze płatna praca (adm. państw.). Córka zaczęła szkołę już we
      wrześniu, synek 3 dni temu :) Obecnie szukam pracy...
    • babetchka Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 05.01.07, 13:47
      Ja szykuje sie na lipiec 2007, kiedy moj synek skonczy 3-cia klase (pozdrawiam
      Robespierre), a bedzie to nieco ponad dwa lata od czasu, kiedy moj maz
      wyjechal. Troche przez ten czas pojezdzilismy - my do niego i on do nas.
      Wlasciwie moglam wczesniej dojechac, ale chyba musiala we mnie ta mysl dojrzec -
      mamy 3-ke dzieci, mieszkanie, ja prace. Nie tak latwo wszystko zaczynac od
      poczatku. Ale mam tez wspaniala rodzine i chce zeby dalej tak bylo.
    • mak1976 Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 08.01.07, 21:17
      Ja, synek i mąż przyjechaliśmy razem trzy miesiące temu. Znajomi poszukali nam mieszkanko- kawalerke a reszta spraw była już przez nas załatwiana. Pozdrawiam
    • myszka785 6 tygodni 09.01.07, 17:17
      najdłuższe 6 tygodni mojego życia...
      • hania.rzepka Re: 6 tygodni 17.01.07, 21:37
        moj ksiaze wyjechal do uk rok temu.ja zostalam w domu z coreczka{konczy 2
        latka},mielismy wyjechac po pol roku ale mialam komplikacje w 2ciazy i musialam
        lezec.moj maz przyjezdzal co 3 miesiace na 2 tygodnie do domu tak zeby nasza
        zosia nie zapomniala jak wyglada tatus.ale ten koszmar sie konczy.jedziemy cala
        rodzinka do naszego nowego domu.strasznie sie boje.nie pamietam jezyka,poza tym
        za dlugo bylismy osobno i musimy sie nauczyc na nowo ze soba zyc...to wszystko
        ie jest proste.
        • hania.rzepka Re: 6 tygodni 17.01.07, 21:38
          niektorzy maja szczscie ze czekali tak krotko...
    • moooni Re: jak szybko przyjechałyście za swoimi facetami 19.01.07, 22:58
      Po siedemnastu miesiącach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka