21.01.07, 11:21
Ja z kolejnym pytaniem,moze na nie ktos odpowie
Czy sprzedajac przedmioty na allegro a mieszkajac w UK musze jakos sie rozliczac z polskim US?
Doszly mnie sluchy,ze US zyczy sobie rozliczen z takich transakcji.A co ja mieszkam tutaj?Tez mnie beda scigac?
Obserwuj wątek
    • moni761 Re: allegro 21.01.07, 11:56
      Witam! Ja sprzedaje ciuchy na allegro w Polsce, a mieszkam w UK. Konto
      allegrowe i konto internetowe w banku zalozylam na moja siostre, wlasnie ze
      wzgledu na podwojne opodatkowanie. Znaczy to , ze bedziesz musiala rozliczac
      sie z polskim urzedem skarbowym skoro zaczniesz zarabiac w Polsce rowniez. Moge
      sie nie przyczepic, ale ... Podobno przygladaja sie tym , ktorzy maja dochod na
      allegro ok. 5.000 zlotych rocznie, dzieki sprzedazy nowych rzeczy. Ale tez nie
      wszystkim, wiec lepiej dmuchac na zimne. pozdrawiam
      • olimpia_b81 Re: allegro 21.01.07, 12:08
        Npisalas
        Podobno przygladaja sie tym , ktorzy maja dochod na
        >
        > allegro ok. 5.000 zlotych rocznie, dzieki sprzedazy nowych rzeczy. Ale tez nie
        > wszystkim, wiec lepiej dmuchac na zimne. pozdrawiam

a co z uzywanymi?
        • moni761 Re: allegro 21.01.07, 12:15
          ci z uzywanymi rowniez, ale podobno wieksze szanse na spotkaniez US maja te
          osoby, ktore sprzedaja rzeczy nowe. Wypytalam sie szczegolowo kolegi, ktory
          sprzedaje rzeczy na allegro juz wiele lat. pozdrawiam
        • moni761 Re: allegro 21.01.07, 12:17
          chodzi jednak o to, ze jesli posiadasz jakikolwiek dochod w Polsce, a mieszkasz
          w Uk, musisz sie rozliczyc ze wszystkich zarobionych pieniedzy i w Polsce i w
          UK.pa
          • magdax78 od 2007 roku juz NIe 21.01.07, 20:30
            mozesz zarabiac i w pl i w uk i placisz podatek w uki za to co zarobilas tutaj
            a za to co w pl w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka