Dodaj do ulubionych

CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM???

07.03.07, 13:06
Pytanie jak w tytule. Przede mna wizja kolejnej przeprwadzki tym razem do calkiem nowego miejsca. Wybor padl na Nottingham. Czekamy na przetranferowanie w pracy ( znaczy ja i maz). Czy ktoras/ktorys z formuowiczek moglby mi napisac cos o tym miescie? slyszalam, ze jest tam bardzo niebezpiecznie? Czy to prawda? W ktorych dzielnicach jest spokojnie? Gdzie najlepiej wynajac mieszkanie? no i w ogole jak tam sie zyje? Nie jedziemy tam szukac pracy, najpierw transfer, a potem dopiero przeprowadzka. Mam dziecko, wiec tez bede musiala szukac nowej szkoly. A moze znaczie jakies sympatyczne miasteczko pod Nottingham? Z gory dzieki za wszeslkie informacje!!!pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewelina-s-82 Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 07.03.07, 22:10
      mieszkałam z dziećmi w Notts na Sneitonie,czyli jednej z
      najniebezpieczniejszych dzielmic i najludniej zamieszkanej przez Polaków..nie
      miałam mmimo to żadnych przykrych doswiadczeń,ale słyszałam że Carlton jest
      spokojny i jest tam katolicka podstawówka,poza Notts ludzie chwala
      Leicster,mała miescinka ale spokojna,pozdrawiam
      • moni761 Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 07.03.07, 22:38
        wielkie dzieki.
    • jagienkaa Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 08.03.07, 00:22
      chyba Leicester jest większe od Nottingham?
      to miasto jest znane jako stolica 'gun crime' haha sorry że tak Cię postraszę.
      Bardzo ładna dzielnica to West Bridgford. Unikaj St Anns, Meadows. Na Bullwell
      jest dość dużo Polaków.
      spróbuj też wrzucić Nottingham w wyszukiwarkę no i jeszcze jest
      www.upmystreet.com/
      tam możesz wpisać kod i Ci pokaże jak ze szkołami, przestępczością itp.
      może nich się odezwą dziewczyny mieszkające w samym Nottingham (kasiulka25,
      ania?) bo ja mieszkam jakieś 45min stamtąd, w Ripley.
      Sprawdź może właśnie Ripley, Heanor, Alfreton, Ilkeston Ci się bardzoej
      spodobają, mają dojazd do Nott'ham a są generalnie tańsze. No i Derby.
      Jagienka i Dominik
      • moni761 Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 08.03.07, 22:47
        Dziekuje za info; stronke sprawdzilam - rzeczywiscie super. Mam nadzieje, ze uda nam sie znalezc cos calkiem do rzeczy w milej okolicy. Moj maz musi podac 5 miejsc - tzw. delivery office, ktore mu odpowiadaja- a te wszystkie podpowiedzi troszke nam pomagaja. Licze na to, ze odezwa sie jakies mamy z Nottingham. pozdrawiam
      • kasiulka25 Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 10.03.07, 20:49
        ee, no Jagienka, meadows chyba nie jest takie złe, może zależnie od części. Mamy
        tam znajomych i z obserwacji - dość spokojnie jest.

Jesli chodzi o dzielnice- jak ognia unikaj hyson green, radford, ostrożnie też z
        forrest fields i sherwood.

My mieszkamy już od roku na chilwell i naprawdę nie narzekam. Osiedle spokojne,
        nie raz i nie dwa zostawilismy na noc otwarty samochód (raz z uchylonymi
        drzwiami wrr) i nic się nie stało. Sąsiedzi czujni, sympatyczni. Przedszkole i
        szkola dla juniora 5 min od domu.

W naszej okolicy czyli chilwell, beeston, long eaton ceny za wynajem domu
        3sypialnianego to średnio koszt ok 450-500-600f za miesiac, plus na początku
        depozyt, no i oczywiscie co miesiac council tax - ok 110f. Im więcej masz czasu
        na szukanie mieszkania tym większa szansa że znajdziesz coś w dobrej kondycji za
        niewygórowaną cenę.

agencją nieruchomości specjalizującą się w moich okolicach jest robert ellis
        www.robertellis.co.uk
        dojazd autobusem do centrum nottingham zajmuje ok 40min
        w pobliżu co najmniej 2 duże tesco, asda, sainsbury, brak morrisona, ale jest za
        to lidl i kiszona kapusta w nim:)

jak potrzebujesz coś więcej to pisz ny a gg - nie zawsze odpisuję od razu, ale
        staram się:) 7387291
      • anianewark Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 31.05.07, 22:26
        Ja mieszkam pół godziny od Nottingham w Newark barzdzo spokojne i małe
        miasteczko idealne do wychowywania dzieci. Byłam w Nottingham wiele razy. Nigdy
        mi się nic nie przytrafiło ale wiem ,że jest niebezpiecznie. Niepolecam.
        POzdrowienia
    • ania.sobota1 Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 09.03.07, 19:55
      Witaj.Ja jestem z Nottingham,mieszkam w Bulwell.Dzielnica dośc
      spokojna.Mieszkamy tutaj od siedmiu miesięcy,córa chodzi do pobliskiej szkoły,a
      synek do przedszkola.
      Nie wiem,co Cię konkretnie interesuję,chetnie pomogę,odezwij się na priv:)
      Pozdrawiam.Ania
    • alexs62 Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 10.03.07, 22:15
      Czesc!Mieszkam w Nottingham juz od roku.Troche na Mapperley-ladna
      okolica,pagorki,duzo zieleni,chyba spokojnie.Teraz na Meadows-w tej czesci
      okropna brzydota i brudno.Blisko do centrum /20 min.spacerkiem/,nad rzeke i na
      blonia.Niebezpiecznie jest wszedzie,z tego co slysze to w Polsce
      tez.Przyjedziesz,zobaczysz.Pozdrawiam.
      • moni761 Re: CZY JEST TU KTOS Z NOTTINGHAM??? 11.03.07, 20:42
        Bardzo dziekuje za wszystkie podpowiedzi. dzieki tez za namiary na priv, ja tez jestem zabiegana, ale na pewno sie odezwe. Jesli chodzi o ceny mieszkan to dla nas sa rewlacyjne- teraz za 2 bedroom flat - sam wynajem - placimy 825 funtow, musimy sie wyprowadzic, bo landlord sprzedaje mieszkanie. Gdybysmy chcieli od nowa cos wynajac tutaj to znowu z depozytem jakies 2000 - tak mielismy ostatnio. Dlatego zdecydowalismy sie opuscic Londyn. Moj maz jesli dostanie transfer to ma 28 dni na przeprowadzke do nowego miejsca pracy, wiec chyba starczy czasu. Jeszcze raz dziekuje . Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka