joa33 01.06.07, 22:15 Dziewczyny, chcialam zrobic sernik na zimno, taki co sie miesza galaretke w proszku z serkiem waniliowym, ale nie wiem jakiego uzyc serka - quark, fromage czy jakis inny? Dzieki, pozdrowienia, Joa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia_b81 Re: jaki serek do sernika na zimno? 01.06.07, 22:31 philadelphia jest ok-niestety drogo wychodzi Odpowiedz Link
alamala4 Re: jaki serek do sernika na zimno? 01.06.07, 23:10 Ja zawsze kupuje Quark z tesco, 50p za opakowanie. Odpowiedz Link
joa33 a biszkopty? 02.06.07, 12:27 Dzieki Dziewczyny, a jeszcze bym zapytala o biszkopciki na spod. Nigdy nie kupowalam, ale pewnie sa - tylko gdzie ich szukac i jak sie nazywaja? Pozdrowienia Odpowiedz Link
mama5plus Re: a biszkopty? 02.06.07, 13:28 Pod roznymi nazwami sa w sprzedazy takie podluzne. Tu troche o tych nazwach:) whatscookingamerica.net/History/Cakes/Ladyfingers.htm Ladyfingers are oval-shaped cookies or cakes that are also known around the world as Boudoir biscuits, sponge biscuits, sponge fingers, Naples biscuits, Savoy biscuits (Savoiardi) and biscuits a la cuiller Sie nadaja do deserow roznych typu tiramisu wiec i do sernika tez pewnie. Ew taki gotowiec juz okragly caly spod a la flan ale biszkoptowy albo specjalne biszkopty do trifle. Osobiscie do sernika na zimno jesli nie z kruchego domowego ciasta to uzylabym digestives jakies dobre albo ginger nuts. Odpowiedz Link
dorotus76 Do Gobishy:) 02.06.07, 09:33 Ale świetny filmik masz w sygnaturce !!! Jak słodko sie śmieje, az mi łzy ze śmiechu poszły:))) Odpowiedz Link
gobisha Dorotus76 02.06.07, 10:41 Dzieki, smiech Ali zwala mnie z nog i tez czesto az mi lzy poleca. Twoje dziewczynyki calkiem niedawno tez jeszcze tak rechotaly, nie? Odpowiedz Link
dorotus76 Re: Dorotus76 02.06.07, 11:37 Pola do tej pory tak rechocze, to bardzo zaraźliwe :) Sliczną masz córeczkę :) Odpowiedz Link
joa33 Dzieki, juz zrobiony 04.06.07, 15:15 Dzieki Dziewczyny, zrobilam sernik na serkach z Lidla za rada jednej z Was. A na spod dalam pokruszone Digestivy pomieszane z rozpuszczonym maslem i lekko podpieczone. No i wyszedl pyszny :) Pozdrowienia Odpowiedz Link