Gość: justcam IP: *.cmbg.cable.ntl.com 18.04.08, 18:39 a ja chciałabym dowiedzieć się do czego może sie przydać taki dokument czy też obywatelstwo angielskie i czy warto się o nie starać? Z tego co słyszałam taki egzamin sporo kosztuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena_gignal Re: naturalizacja 20.04.08, 20:08 Witaj Justcam, do czego może przydać się obywatelstwo angielskie? Moim zdaniem wszystko zależy od planów na życie. Jeśli chcesz zostać na Wyspach na stałe, tu mają dorastać Twoje dzieci i z tym krajem wiążesz całe swoje życie, chyba warto jak najbardziej się zintegrować z jego społeczeństwem. To korzyści niewymierne. Z wymiernych przychodzi mi do głowy poczucie bezpieczeństwa podczas podróży zagranicznych - możesz liczyć na pomoc ambasady nie tylko polskiej, ale i brytyjskiej oraz wiza turystyczna do USA. Może są wśród forumowiczek takie, które stoją lub niedawano stały przed wyborem - aplikować czy nie o naturalizację i chciałyby przedstawić Justcam swoje motywacje? Ubieganie się o naturalizację kosztuje 655 funtów lub 735 funtów dla pary. Za egzamin "Life in the UK" trzeba zapłacić 34 funty. Pozdrawiam, Magda Gignal Odpowiedz Link