zawszexyz 23.05.08, 14:39 czy jest mozliwosc zrobienia usg w ciazy prywatnie u ginekologa , tak jak w polsce ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyza_uk Re: usg w anglii 23.05.08, 14:52 oczywiscie, ze tak - koszt w Londynie to (ponad 3 lata temu) pomiedzy £80 a £120 funtow. Ta nizsza cena to byla zdaje sie w polskim gabinecie. Czesto jest tak, ze trzeba jeszcze zaplacic za 'konsultacje'. Najlepiej zadzwon do prywatnej kliniki (np. Bupa) i sie dowiedz. Siwze mamy i obecne ciezarowki zaraz pewnie uaktualnia informacje. Odpowiedz Link
pyza_uk Re: usg w anglii 23.05.08, 14:59 ceny jednej z londynskich klinik (nie piszesz, skad jestes): www.thebirthcompany.co.uk/our-services/fees.asp wpisz sobie na tym forum w wyszukiwarke USG, a potem zmien rok na 2007 - tam bedzie sporo nt. usg Odpowiedz Link
lady_annie Re: usg w anglii 23.05.08, 15:55 Ja robiłam kilka miesięcy temu prywatnie w Londynie, bo chciałam potwierdzić płeć dziecka. A pozatym USG 4D to niezapomniane przezycie. Oto adres: www.babybond.com/ Odpowiedz Link
aula27 Re: usg w anglii 23.05.08, 16:05 a ja widziałam w ostatniej Coolturze kilka reklam polskich prywatnych klinik, które też robią USG ciąży. Nie znam cen, nie znam jakosci, wiem tylko, że można. Odpowiedz Link
oliwka1981 Re: usg w anglii 23.05.08, 16:12 Robilam usg w pol klinice na greenfordzie- 50L. Nie polecam, wizyta trwala 10 min, bez zadnego opisu, pisemnej informacji. Lekarz tylko stwierdzil, ze wszystko jest ok. Sprzet taki, ze pozal sie boze. Na monitorze nie widzialam nic, sama kaszka. Dostalam 2 zdjecia- oczywiscie tylko zsare tlo, dzidzi wogole nie bylo widac a to byl juz 32 tydz. Myslalam ze mnie jasny szlak trafi- bo jechalam spoza Londynu (2 godz w jedna strone). Odpowiedz Link
lady_annie Re: usg w anglii 23.05.08, 16:07 A co do jakości to bylo bardzo miło, tak nastrojowo, wielki ekran, skórzane fotele i kompetentna obsługa, która wytłumaczyła wszystko co chcieliśmy wiedzieć z mężem. Odpowiedz Link
zawszexyz Re: usg w anglii 23.05.08, 17:03 dzieki za informacje,juz znalazlam klinike niedaleko miejsca gdzie mieszkam Odpowiedz Link