Dodaj do ulubionych

Dentysta w UK

28.06.08, 20:53
Może głupie pytanie...jak się zarejestrować do dentysty NHS? Dzięki
z góry za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • monika_i Re: Dentysta w UK 28.06.08, 21:33
      Iść do wybranej przychodni i powiedzieć że się chce zapisać.
      • olimpia_b81 Re: Dentysta w UK 28.06.08, 21:36
        a jak Cie tam nie przyjma idz do nastepnej....
        oszczedzajac nogi-dzwon po przychodniach i ciesz sie na termin za 3 tyg(bo to szybko)
        • m0nalisa Re: Dentysta w UK 28.06.08, 22:02
          ja mialam z tym spory klopot jak mnie dorwal bol. na szczescie niektore
          przychodnie prowadza "emergency" ale jesli maja komplet to nie zarejestruja.
          dowiedz sie najlepiej w szpitalu ktoryms albo w jakiejs przychodni o liste
          przychodni NHS i dzwon czy przyjmuja.
          Ja musialam sie zapisac w miasteczku obok :)
          • olimpia_b81 Re: Dentysta w UK 28.06.08, 22:27
            tu szukaj:

www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearch.aspx
            • bebe52 Re: Dentysta w UK 28.06.08, 23:05
              Ja poszłam do pierwszej lepszej przychodni i powiedziałam że chce się zrobić
              appointment do dentystki który był za 4 dni, przed wizytą dostałam dwie małe
              formy do zarejestrowania się i musiałam pokazać kartę nhs,potem poszłam na fotel
              zrobili mi zdjęcia powiedzieli co i jak,przepisali antybiotyki i kazali zrobić
              nastepny appointment.Z tego co wiem to pierwsza wizyta jest tylko po to żeby
              sprawdzić co jest do zrobienia itd. no chyba że przychodzisz z bólem to wtedy
              robią od razu.
              • olimpia_b81 Re: Dentysta w UK 28.06.08, 23:17
                tak jest jak maja miejsca na NHS pacjentow,
                miala szczesce bo gdzie ja mieszkam to czekanie na ta pierwsza wizyte to 3-6 tyg jak juz jest miejsce!
                • kyoko Re: Dentysta w UK 01.07.08, 17:16
                  Dzięki za pomoc, ja na razie byłam w jednym miejscu i mi
                  odmówili...nie ma rejestracji nowych pacjentów...na szczęście
                  paniki nie mam. Pozdrawiam
                  • olimpia_b81 Re: Dentysta w UK 01.07.08, 22:04
                    pewnie zaraz sie gromy posypia ale mi doradzono jak juz kolejny odmawial przyjecia rzucic,ze czujesz,ze Cie nie chca przyjac ze wzgeldu na narodowosc,ze jakby brytyjczyka bolalo to by bylo miejsce itd....
                    na szczescie w koncu sie wyklocilam o przyjecie bez tej "broni":P
                    podpowiedzial mi to Anglik:)
              • auxanne Re: Dentysta w UK 01.07.08, 19:43
                niestety i z bólem moga nie zrobic od razu. Jestem tego przykładem.
                dostałam antybiotyk, który zadziałał po 2 dniach /niestety tylko na
                ból, ząb ratowałam potem w PL/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka