nuit4 21.08.08, 12:10 do czego tego uzywacie?z czym dobrze smakuje poza tostami ;) myslalam zeby dodac do zupy na przyklad,ale nie wiem czy nie straci wartosci(witamin)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chestnutflower Re: Pomysł na marmite 21.08.08, 13:06 Bardzo lubie na pieczywie ryzowym albo zwyklym chlebie rozsmarowac awokado z marmite wlasnie. Do goracych dan nie probowalam jeszcze ale chetnie poczytam jak robia inni:) Odpowiedz Link
velvet35 Re: Pomysł na marmite 21.08.08, 14:13 A ja czytalam, ze jesli to w ogole smakuje, to wylacznie na tostach. I smakuje ponoc wylacznie Anglikom, w kazdym razie Francuzi tak twierdza :-). Odpowiedz Link
nuit4 Re: Pomysł na marmite 21.08.08, 14:32 hehe na waflach ryzowych tez smakuje ;) ja kupuje takie juz "nasaczone" ekstraktem z drozdzy-pycha,chociaz do smaku trzeba sie przyzwyczaic. a pomysl na zmieszanie z awokado intrygujacy... moze do makaronu taka paste?? (ja dodaje do makaronu awokado+przecier pomidorowy+zmielone nasiona) Odpowiedz Link
sky_one2000 Re: Pomysł na marmite 21.08.08, 18:22 kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53667,2235567.html tu jest fajny artykul o marmite,nawet sie usmialam:) wychodzi na to,ze mozna go dodac do zupy,zreszta jest tez tam jaki przepis na kurczaka z marmite. Ja to dopiero niedawno sie dowiedzilam co to jest marmite,zajadalam sie chipsami o tym smaku,szukalam po slownikach co to jest i nie moglam znalezc,ale w koncu zostalam oswiecona:) Odpowiedz Link