moncik32 22.09.08, 14:49 jak to bedzie po angielsku,gdzie kupic , jaki? doradzcie prosze , bo po maszynie do chleba naszlo mnie na to cudo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aznar33 Re: szynkowar 22.09.08, 17:25 Szynkowar, czy szybkowar? www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10001&langId=-1&q=PRESSURE%20COOKER& Odpowiedz Link
aznar33 Re: szynkowar 22.09.08, 19:22 > nie no szynkowar,takie cudo do robienia szynek Kurcze, nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Przyłączam się do pytania, bo ciekawie to wygląda. Może warto spróbować... Odpowiedz Link
abri Re: Aznar 23.09.08, 00:30 Szynkowar wyglada tak: www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/33/products_id/214 ale nie mam pojecia jak sie nazywa po ang. Odpowiedz Link
aznar33 Re: Aznar 23.09.08, 08:43 > Szynkowar wyglada tak: Dziękuję, już go sobie w sieci wygooglałem. Przepisy też. Teraz czekam tylko na angielską nazwę. Odpowiedz Link
liley11 Re: Aznar 23.09.08, 10:18 ...ja robie w zwyklym garnku potrzebne: garnek z woda + sol. Zagotowuje kawalek swini, odstawiam az do wystygniecia i znowu zagotowuje i pogotuje troche, w zaleznos ci od wielkosci (kupuje male - to krotko) - wychodza pysznosci!!! Odpowiedz Link
moncik32 Re:liley 23.09.08, 10:25 ja tez tak robie,cycek indyczy tez jest dobry. ale ciagle ten szynkowar mnie kusi. tylko nie mam pojecia jak to bedzie po angielsku. Odpowiedz Link
mama5plus Re:liley 23.09.08, 13:19 > ale ciagle ten szynkowar mnie kusi. tylko nie mam pojecia jak to bedzie po > angielsku. szukaj meat press na ebay`u np. Albo na allegro polskim spory wybor jest. Odpowiedz Link
mama5plus Re: Aznar 23.09.08, 13:17 liley11 napisała: > ...ja robie w zwyklym garnku > > potrzebne: garnek z woda + sol. Zagotowuje kawalek swini Roznica polega na tym ze w szynkowarze przygotowuje sie mieso bez dostepu wody (rowniez jest ucisk wiec np z kawalkow miesa mozna zrobic sobie kielbase a la szynkowa. Potrzebne sa tez zwykle oslonki polyamidowe wtedy Odpowiedz Link
mama5plus Re: szynkowar 23.09.08, 13:14 meat press/ham press/tongue press Ale jesli zajrrzysz na forum wedliny domowe to w watku o szynkowarach znajdziesz calkiem prosta instrukcje `wykonania` szynkowatu z metalowej puszki oraz na inne sposoby ;) Odpowiedz Link
dag78 dzieki Wam kochanienkie:) 25.09.08, 00:44 ja prawde mowiac nawet nie pomyslalam o robieniu sobie 'wedlinek'- kiedys przez przypadek bo pieczeni zostalo to wrzucilismy na kanapke ale zeby celowo..:)))Wczoraj sklecilam domowym sposobem ten szynkowar w moim wykonaniu:)) i zrobilam sobie drobiowa:)) pysznosci aczkolwiek dziecie przywykle do skladnikow E stwierdzilo ze jesc nie bedzie bo smakuje jakos dziwnie:)) biedne dziecie wystraszylo sie naturalnego smaku..no coz musi przywyknac bo jak tylko wyjdzie zapas z zamrazarki biore sie za domowe pysznosci:)) Dziekuje raz jeszcze za pomysl:))..i linka do 'zrob to sam'od mama5plus:))..swoja droga jak ty znajdujesz czas przy swojej wesolej 'czelotce' do znajdywania tych skarbnic:))podziwiam! Odpowiedz Link
moncik32 Re: dzieki Wam kochanienkie:) 25.09.08, 10:48 ja jeszcze nie sklecilam swojego ale u nas remonty w toku i czasu malo.ale w weekend sie zmobilizuje. ja tez jestem pelna podziwu dla mama5plus,to prawdziwa skarbnica wiedzy. Odpowiedz Link