Dodaj do ulubionych

Jaki sposob na cycki

10.10.08, 12:44
..ta znowu intymnie. Tym razem sprawa dotyczy mojej kolzanki, ktora
po porodzie schudla razem z cyckami i nie za bardzo zadowolona jest
z tego powodu. Na inetrencie wynalazla takie cudo:

www.100collagenltd.co.uk/perfectC/product.htm
Ja osobiscie w cuda nie wierze i poradzilam jej basen i cwiczenia,
ale ona jest zdesperowana - chyba ja rozumiem, bo sama uzywalam push
up przed ciaza, aby cos wystawalo z przodu. Teraz nie musze (ciegle
karmie) i jestem na prawde zadowolona - to duza psychiczna roznica.

Czy macie jakies swoje dosaiwdczenia w zakresie poprawy biustu po
ciazy i karmieniu?
Obserwuj wątek
    • edytataraszkiewicz Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 12:51
      Chyba tylko przytyc,hihih...
      Ja bylam zawsze chuda i nie mialam cycek(2 porody), po trzecim mam
      10 kilo wiecej i 2 numery wiekszy biust,ktory wyglada
      zachwycajaco...ale wolalabym byc jednak 10 kilo mniejsza...
    • jaleo Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 12:53
      Z mojego doswiadczenia - dochodzenie cyckow "do siebie" po karmieniu
      trwa dobrych 6 - 12 miesiecy od zakonczenia karmienia. Tak wiec jak
      kolezanka dopiero co skonczyla karmic, to niech nie panikuje, tylko
      sie uzbroi w cierpliwosc, sytuacja moze sie sporo polepszyc. Z tym,
      ze nagla i spora utrata wagi zawsze bedzie ryzykowna dla piersi, jak
      sie to polaczy z niedawno zakonczonym karmieniem, to o pogorszenie
      wygladu piersi nie trudno.
      Z domowych sposobow polecam natryski chlodnym prysznicem, nawilzanie
      skory - nie wierze w "cucowne srodki" ani drogie preparaty do
      pielegnacji piersi, zwykly balsam nawilzajacy jest OK - polecam
      balsamy firmy Naked (do dostania w Bootsie) albo inne balsamy
      nawilzajace niezawierajace petrochemikaliow.
    • gypsi Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 13:03
      Jak sie tyje - tyje sie najpierw w biodrach, jak sie chudnie - chudnie sie
      najpierw w biuscie;)
      Cwiczyc, masowac, plywac - troche pomoze.
      • pyza_uk Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 13:23
        Chcialabym, aby tak bylo w moim przypadku - ja moge schudnac wszedzie, a cycki
        jak byly duze, tak sa duze (a wygladaja na wieksze przy chudzszej reszcie) :(
        • fanny Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 14:13
          pyza_uk napisała:

> Chcialabym, aby tak bylo w moim przypadku - ja moge schudnac
          wszedzie, a cycki
          > jak byly duze, tak sa duze (a wygladaja na wieksze przy chudzszej
          reszcie) :(

Chcialaby miec Twoj problem ;)

f.
          • pyza_uk Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 14:47
            Uwierz mi na slowo, ze to koszmar - nie mozna kupic zadnego normalnego ubrania,
            bo jak rekaw dobry to sie w obwodzie nie zapina itd. Cyckonosze to samo - te
            tansze, w duzych rozmiarach produkowane sa niestety dla sztucznych cyckow, ktore
            nie podlegaja prawu grawitacji - ramiaczka tych cudeniek maja grubosc spagetti i
            wpinaja sie niemilosiernie w ramiona :( Pozostaja tylko te z wyzszych polek, co
            niebawem doprowadzi moja rodzine do bankructwa.
            Ale jakby co, to ja sie chetnie podziele ;0)
            • gypsi Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 15:50
              Stanik nie musi miec szerokich ramiaczek, zeby dobrze trzymal biust. Tez tak
              kiedys sadzilam, dopoki nie zmierzylam sie porzadnie i nie zmienilam rozmiaru z
              C na DD/E z mniejszym obwodem. Te panie mi bardzo pomogly zrozumiec o co chodzi
              stanikomania.blox.pl/html , a potem poszlam do M&S na mierzenie.
              Teraz kupuje u nich, przetrzepuje tez bielizne w TKMaxx - ostatnio Triumph
              przesliczny za 3.99 :)
              • pyza_uk Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 18:04
                Ja juz przerabialam mierzenie w M&S (zreszta tam najczesciej kupuje), Debenhams
                itp i niestety moj 'ksztalt' musi miec szersze ramiaczka, bo inaczej cierpie
                (ale nie mam na mysli takich pancerzy na 3 i wiecej cm, ale spagetti
                zdecydowanie sie nie nadaje).
                • aniaimax Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 12:23
                  Pyza ja moge ci tylko polecic brastop. Przy moim jj/k nie mam co
                  liczyc na inne sklepy, a na normalne ceny tym bardziej.
                  Mi najpierw chudnie talia, potem biust a na koncu biodra :).
                  A na ujedrnienie biustu - tylko basen.
                  Pozdrawiam
                  • pyza_uk Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 20:16
                    Dzieki - fajny wybor maja on-line, ale, tak jak pisalam, u mnie ich nie ma, a
                    przez internet nie chce ryzykowac...
                • asica74 Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 13:12
                  Pyza - a ja bym cie zaciagnela do Bravissimo - tam maja wszelakie
                  rozmiary! W ogole, nasza wspolna kolezanka Tintaja od panny Jessi,
                  juz dawno mowila, ze nas umowi i tylko tak obiecuje i obiecuje:)
                  • pyza_uk Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 17:57
                    :) To mi przypomina, ze musze sie do naszej kolezanki odezwac, bo przekladamy
                    juz 3 raz spotkanie! I przypomne jej o obietnicy wspolnego spotkania (ja sie tez
                    o tym nasluchalam).
                    Odnosnie stanikow - u mnie na wsi nie ma bravissimo. On line to sie troche boje,
                    bo u mnie staniki tej samej firmy roznie leza i rozne rozmiary nosze. Niedawno
                    spedzilam blisko 2 godz. w Debenhams, zmierzylam ok 20 stanikow Freya itp i
                    wyszlam z niczym :(
                    Dzis moj M kupil mi sliczny cyckonosz na przecenie - bargain ;-), przeceniony z
                    £55 na 35 - ale on placil, to mi nie szkoda :0)
                    Ja tez wole szersze ramiaczka, jak pisalam, bo przy moji F jednak cierpie (obwod
                    mam dobrze dobrany, wiec to nie wina zlego dobrania, tylko ksztaltu i ciezaru /1
                    st kazda/ moich piersi niestety).
                    Pozdrawiam
                    • asica74 Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 18:15
                      No no:) Wiesz co, mi sie wydaje... a wlasciwie wiem, ze mi sie nie
                      wydaje, ale takie banialuki, ze szerokosc ramiaczek nie ma znaczenia
                      jest wyglaszana przez czesc zaszczycona rozmiarami A-D.
                      I z tego powodu, iz mam wiecej, (ale nie tylko) i chyba tyle co ty,
                      ostatnio kupilam sobie M@S MATERNITY! Tak tak MATERNITY! Bo mi sie
                      nic nie wbija, nie uwiera, no i maja najwiecej bawelny:)
                      Taki mam sexy style ostatnio:)
                      A z kolezanka niech ustala! Moze sie wbije z terminem:)
                • szymama Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 13:24
                  kochana, uwiezr gipsy na slowo. Jesli ramiaczka Ci sie wgniataja,
                  masz stanik za duzy w biuscie. Polecam Ci bravissimo, pomierz sie i
                  metoda prob i bledow kup stanik idealny. Sa takie, na prawde!
              • asica74 Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 13:10
                Gypsi, a wlasnie musi:) Ja mam rozmiar F i wierz mi, gdyby nie
                ramiaczka szersze, to moje obojczyki by umarly. A przy tym obwod na
                dole mam dobrze dobrany.
                Aha:) I jeszcze jedno: moje kolezanki, ktore poszly do M&S na
                mierzenie maja zle dobrane staniki:) Wszytskie bez wyjatku:)
                • kingaolsz Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 13:35
                  Bravissimo - tam dobieraja rewelacyjnie i piekne staniki maja, a ceny dosc
                  przyzwoite ( £20-£30 za stanik).
                • gypsi Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 18:42
                  Moze ja jestem wyjatkiem w takim razie;) Poszlam tylko na zmierzenie obwodow, a
                  potem staniki dobieralam juz sama, biorac po 2-3 sasiednich rozmiarow, bo jednak
                  sie roznia. Obwod niby ten sam, ale roznice sa.

Co do ramiaczek - spojrzalam sobie na strone polecanego przez Was Bravissimo i
                  calkiem sporo tam stanikow w rozmiarach do G, a nawet J na 1-centymetrowych
                  ramiaczkach. Nie spaghetti to, ale i nie szerokie specjalnie chyba.
                  Po wszystkich lekturach i probach tak sobie mysle, ze jednak wybieramy ciagle za
                  luzne staniki (ja na pewno), z prostego powodu - obwod wlasciwy (taki zeby mozna
                  bylo dowolne ramiaczka miec albo wcale, wiec naprawde ciasny) po pierwsze nie
                  kazdy toleruje, po drugie balerony sie robia po bokach i na plecach, jesli ma
                  sie rozmiar choc troche wiekszy niz XS.
                  • asica74 Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 18:56
                    drugie balerony sie robia po bokach i na plecach, jesli ma
                    sie rozmiar choc troche wiekszy niz XS.

Gypsi, ale wlasnie o to chodzi, ze to jest mylne myslenie! Balerony
                    sie robia, bo staniki sa zle dobrane! Za male w miseczce (stad
                    baleron pod pacham) I za luzne w obowdzie!
                    Och szkoda, ze ja nie umiem tego dokladnie wytlumaczyc na pismie, za
                    to w praktyce mam wszytsko rozrysowane jak trzeba. I to moja zmora
                    letnia, bo jak widze te dziewczyny w za malych stanikach na ulicach,
                    to normalnie wszytskie bym do sklepu zaciagnela. No ale przeciez
                    mnie o molestowanie moga posiadzic, wiec sie nie wychylam. A niech
                    cierpia jak chca:P
                    • gypsi Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 20:25
                      Zaraz, zaraz, bo ja juz calkiem glupia jestem;)

Mnie sie baleron robi jak zejde do niby zalecanego dla mnie 75, nawet jesli
                      jednoczesnie zwiekszam miseczke. I za ciasno sie czuje wtedy. Nosze wiec poki co
                      80 i wtedy jest OK, nic sie nie przesuwa, ramiaczka sie nie wpijaja. Jak mi
                      jeszcze tluszczyku troche spadnie, to pewnie to 75 zrobi sie dobre. Ale ide za
                      rada Hanki Bielickiej, ze kobieta pomiedzy 30 a 60 r.z. nie powinna zbyt
                      gwaltownie zmieniac masy, bo to sie na wygladzie odbija
                      Prawdopodobnie jestem w tej chwili pomiedzy rozmiarami i najidealniej byloby
                      szyc na miare, tylko u kogo?
                      Tak samo mam z butami - 6 za male, 6.5 za duze, a cwiartek nie robia:(
                      • kingaolsz Re: Jaki sposob na cycki 12.10.08, 14:02
                        Obwod ma byc taki, zeby ledwo mozna bylo oddychac - po paru dniach noszenia
                        dostosowuje sie do nas, nieco naciaga i jest super. Na dodatek tak ciasno
                        powinno byc na ostatniej haftce. Pozniej jak sie material nieco naciagnie to
                        mozna przejsc na kolejne haftki. Ja teraz jak mam ciutke za luzny stanik to mnie
                        drazni strasznie ;)

A co do baleronow i XS - wiesz, ja mam jakies 10 kilo wiecej niz lekarze by
                        chcieli, jestem niska wiec to dla mnie duzo. Pod biustem mam 70 i baleronow nie
                        mam, a do tego piers pieknie uniesiona :)

Jak kiedys bede miec prawidlowa wage ;) to 65 jak nic - tylko ciekawam miseczki,
                        bo obecnie G, ale pozniej moze sie zmienic.
                        • gypsi Re: Jaki sposob na cycki 12.10.08, 15:53
                          Nie dam rady - mam z natury duze i nawet nieco wylupiaste oczy (siostra mowi:
                          jak zaba kolem rozjechana;)
                          Obawiam sie, ze jak sie tak scisne, to mi wypadna:DDD

A serio - kilogramow mam jakies 5-8 za duzo, a obwod 81, probowalam 75 i nie
                          moge na razie, jak zjade pare kg w dol, to sprobuje jeszcze raz.
                          • kingaolsz Re: Jaki sposob na cycki 12.10.08, 16:17
                            > Nie dam rady - mam z natury duze i nawet nieco wylupiaste oczy (siostra mowi:
                            > jak zaba kolem rozjechana;)
                            > Obawiam sie, ze jak sie tak scisne, to mi wypadna:DDD

padlam :D
                  • asica74 Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 18:57
                    I jeszcze jedno: ja nie mam zadnych baleronow, a rozmiar ciut
                    wiekszy niz XS:) Wot pogawarilam:)
                  • pyza_uk Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 20:18
                    "sporo tam stanikow w rozmiarach do G, a nawet J na 1-centymetrowych
                    > ramiaczkach" - ale to sa glownie staniki dla silikonow, pisalam o tym
                    wczesniej - im grawitacja nie straszna ;)
    • golfstrom Re: Jaki sposob na cycki 10.10.08, 14:44
      Niech się zgłosi do mnie - oddam 12 kilo w dobre ręce. Jako bonus
      dorzucę trochę biustu.
    • gusia260 Re: Jaki sposob na cycki 11.10.08, 21:44
      Dobry sposób żeby biust wyglądał ładnie to odpowiedni biustonosz to
      fakt, a tak pozatym okłady z prysznica i balsamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka