05.08.09, 23:15
Cztery godziny temu walnęłam paliczkiem czyli małym palcem u nogi w regał w sklepie, wiecie jak. Byłam w klapkach. Bolało, ale teraz to co ja czuję, z tamtym bólem nie da się w ogóle porównać. Kolor sino- czerwony i palec dwa razy taki ale ruszać mogę. Jakieś domowe sposoby? Będę wewdzięczna :)
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: ała :((( 05.08.09, 23:29
      lacze sie w bolu, 2 tyg temu dokladnie to sami zrobilam tyle ze efekt byl taki
      ze paznokiec chyba zejdzie...
      • yoskaiga Re: ała :((( 05.08.09, 23:43
        U mnie tez za dobrze nie wygląda :(. Mam jakby dodatkowy kolor lakieru zamiast french-a, w odcieniu śliwki? Najgorsze jednak to ,że nie mogę normalnie chodzić ,a Młody ma obiecany jutro wyjazd ze zwiedzaniem :(. Może do jutra przejdzie?
    • 18_lipcowa1 Re: ała :((( 06.08.09, 00:07
      radze lekarza
      moze byc zlamany
      • 3-mamuska Re: ała :((( 06.08.09, 11:39
        Radze do lekarza kolezanka przyciela drzwiami od samochobu,i dostala antybiotyk
        ,przeswietlenie bo tez byl palec z kolorami
    • izabelski Re: ała :((( 06.08.09, 00:50
      jedzz jutro do A&E, przeswietla i bedziesz wiwdziala co sie stalo
      • maleczytaniecouk Re: ała :((( 06.08.09, 07:50
        pewnie już za póżno ale tak na szybkiego to możesz zrobić okłady z wodą z octem.
        ale tez radzę prześwietlenie. na mnie kiedys upadł regał w domu i niby nic mi
        sie nie stało tylko wszytskie palce w prawej dłoni bolały. dwa dni pózniej da
        zdjęciu, okazało się że mam popekane kostki :(.
        napisz jak palec
    • golfstrom Re: ała :((( 06.08.09, 09:33
      Uuuuu...
      Ja od czasu do czasu mam problemy z wrastajacym paznokciem i wlasnie wtedy mam
      tendencje do trafiania nim w nogu lozka. Wiec lacze sie w bolu.

A na sinizne i opuchlizne mam w domu masc z arniki, ale to mi mama z Polski
      przyslala. Choc wydaje mi sie, ze tu tez powinna byc dostepna.
      • yoskaiga Re: ała :((( 06.08.09, 10:04
        Jest lepiej! wczoraj sama wszystko pogorszyłam, bo oczywiste wlazłam do wanny z
        gorącą wodą tak jak lubię, no i to temu palcowi w ten sposób nie pomogłam :(.
        W nocy dokopałam się we własnej apteczce do Altacetu ( człowiek sam nie wie co
        ma ) i na zmianę smarowałam , bo w żelu i do miski z zimna wodą. Później okład z
        kawałkiem lodu.Przestało mnie tak narywać koło)trzeciej. Dzisiaj boli ale mogę
        chodzić. Opuchlizna mniejsza, za to kolor!!! No cud malina :))).
        Wycieczka musi poczeka. Jak zawsze Matkom Polkom dziękuję. Żeby zrobić zdjęcie
        muszę godzinę jechać samochodem :( , po nocy z małym palcem? Jakieś śmieszne mi
        się wydawało, chociaz śmieszne nie było i wiem ,że macie dziewczyny rację!
        Zdjęcie dałoby jasny obraz.Dlatego szukałam innych sposobów. Jeszcze raz dzięki!
      • mama5plus Re: ała :((( 06.08.09, 12:40
        arnike mozna tu nawet w tesco nabyc ;)

Tez sie tak zalatwilam.
        Pozniej najtrudniej bylo z dopasowaniem obuwia ale to tylko przez kilka dni
        jakos chyba ( nie pamietam bo kawal czasu temu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka