07.02.12, 15:44
Witaj Ewo,

potrzebuję podpowiedzi. Pytanie dotyczy przyjaciółki, która przeszła w zeszłym roku przez traumatyczne doświadczenie (opuszczenie przez partnera, stratę dziecka w wysokiej ciąży). Jest pod opieką psychiatry, bierze leki - wydaje się być wyciszona i spokojna, ale z drugiej strony wiem, że ma poczucie winy, kompletnie zamknęła się na mężczyzn. Boję się, że ten uraz zamknie jej drogę do próby wejścia w nowy związek.

Zapytałam co Księga jej radzi, co dziewczyna może/powinna zrobić teraz?
Wyszło 1/1,5 na 50.

1 Twórczość mówi o cechach, które Ona powinna w sobie uaktywnić (aktywność, odwaga, działanie). 1 linia dotyczy Niej - czas działania jeszcze nie nadszedł, powinna czekać.

5 linia - można ją odczytać tak, że pojawi się jakaś sytuacja zewnętrzna ( (być może późną wiosną), która ją zaktywizuje?
50 - transformacja. Całkowita zmiana.
Zastanawiam się, czy ten zestaw może mówić o psychoterapii? Lekarz uważa, że powinna się jej poddać, ale na razie nie ma wolnych miejsc - jest na liście oczekujących. Być może lecący smok z linii 5tej to szansa wskoczenia na wolne miejsce, z której powinna skorzystać, żeby oczyścić swoje ciało i duszę?

Pozdrawiam
K.
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: 1/50 09.02.12, 08:27
      Myślę, że dobrze myślisz.
      Ponieważ zaangażowana jest 1 linia trudno jest przewizieć o jaką sytuację chodzi, to żadna z tych, które są.
      dwie linie zmienne to bierność, wyczekiwanie, także jakiś wybór i rozwiązanie podsunięte pz zewnątrz przez bieg wydarzeń.
      1 heks ogólnie to początek, inicjatywa wyjdzie ze strony 5 linii, mże być to mężczyzna z autorytetem w jej sprawie.
      50 niesie trudne oczyszczenie i poprawę sytuacji po pewnym czasie, ale ona wiele przy okazji z siebie wypuści i nie obejdzie się bez jakichś dramatyzmów i emocji. (czyt. 1 linia 50).
      Pozdrawiam
      ES
      • kozka1 Re: 1/50 10.02.12, 15:49
        Dzięki Ewa za pomoc.
        Terapia - to raczej terapeutki.... Tak myślę, że mężczyzna z 5 linii to może być jej ex parter - szuka z nią kontaktu, nie wie wszystkiego, o tym co się stało...

Niektóre heksy "czuję" - tego 50tego nie za bardzo... Przyjaciółce ten 50ty często ostatnio wychodzi - na pytanie o obraz przemian spraw dotyczących związku wyszło jej 9/1,4,5 na 50.
        Musi dopuścić emocje, które stłamsiła w sobie - ale na czym będzie polegała ta diametralna przemiana 50? Przebaczenie - sobie i jemu?

Pozdrawiam
        K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka