25.06.14, 15:13
Cześć Ewo.

zapytałam o to dokąd zmierza moja sytuacja finansowa (niewyrabiam..).

Wyszło jak w tytule i moje pytanie a zarazem prośba o podpowiedź. Czy ta przemiana wygląda, że to jest na krótki odcinek czasu? Tzw. krótki strzał (1 zlecenie?)
Pierwsza linia zmienna to sytuacja, która przyjdzie wraz z energią heksa 19. I jak czytać to 19? Od tego momentu 8 korzystnych miesięcy, czy nie - znacznie krócej tylko do sierpnia (czas liczony od początku roku)?

Przemiana na 7 plus suma heksów 26 nie jest zła, ale linia aktywna zmienia się w bierną, a jezioro przechodzi w otchłań, czyli niedobrze panie bobrze...

Co jest ważniejsze?
Pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: 19.1 na 7 26.06.14, 16:03
      19 to koniunktura i korzystanie z niej. Trzeba wyjść czemuś naprzeciw, dawać oferty, reklamować się na szerszym forum i czekać. Stąd przemiana na linię łamaną.
      7 niesie aktywność, działanie, pracę fizyczną wręcz. Być może przyjmiesz jakąś fuchę z całkiem innej dla siebie dziedziny? Np. sprzątanie albo bezpośrednia praca z klientem, wyjazdy też są w to wpisane.
      Suma: 26 mówi o takim wyjściu w świat.

Przemiana pierwszej linii to rzecz która dopiero się zdarzy. Nie ma odniesienia w teraźniejszości.

Pozdrawiam, ES
      • jasnygrom Re: 19.1 na 7 26.06.14, 19:53
        :)
        1.
        Kózka pisze:
        (...) jak czytać to 19? Od tego momentu 8 korzystnych miesięcy, czy nie - znacznie krócej tylko do sierpnia (czas liczony od początku roku)? (...)
        --------
        Chodzi tu o heksagramy tzw. 'kalendarzowe', które w kolejności przypominają rosnący i malejacy księżyc. Wygląda to mniej więcej tak (góra heksu po lewej:
        (a)
        ::::|| 19.0 mc 12. (nasz wodnik)
        :::||| 19.3/11.0 mc 1. (ryby)
        ::|||| 11.4/34.0 mc 2. (baran)
        :||||| 34.5/43.0 mc 3. (byk)
        |||||| 43.6/01.0 mc 4. (bliźn)
        |||||: 01.1/44.0 mc 5. (rak)
        ||||:: 44.2/33.0 mc 6. (lew)
        |||::: 33.3/12.0 mc 7. (panna)
        ||:::: 12.4/20.0 mc 8. (waga)

Natomiast gdyby liczyć miesiace wg zmian kolejnych linii zaczynając od pierwszej, to wyjdzie coś takiego:
        (b)
        ::::|| 19.0 start, sytuacja wyjściowa, mc 12.
        ::::|: 19.1/07.0 (mc 1.)
        :::::: 07.2/02.0 (mc 2.)
        :::|:: 02.3/15.0 (mc 3.)
        ::||:: 15.4/62.0 (mc 4.)
        :|||:: 62.5/31.0 (mc 5.)
        ||||:: 31.6/33.0 (mc 6.)
        ||||:| 33.1/13.0 (mc 7.)
        |||||| 13.2/01.0 (mc 8.)

Widać z tego, ze pierwszy układ (a) bardziej oddaje myśl autorów, którą można wyrazić tak: korzystaj z sytuacji, bo gdy heksagram (sytuacja) ulegnie odwróceniu (19/20) to będzie trudniej. Z kontekstu komentarza do orzeczenia wynika, że od tego momentu 7 miesięcy dobrze, a ósmy już nie. Czyli 25-6-014 + 8 mcy = 25-2-015. Sama linia zmienna (19.1) nic jednak o miesiącach nie mówi.

2.
        Kózka pisze:
        (...) linia aktywna zmienia się w bierną, a jezioro przechodzi w otchłań, czyli niedobrze panie bobrze... (...)
        --------
        Możliwa też interpretacja: jezioro - woda uwięziona, otchłań (rzeka) - woda uwolniona (w ruchu). W fs woda kojarzona jest z finansami.

3.
        Ewa pisze:
        Przemiana pierwszej linii to rzecz która dopiero się zdarzy. Nie ma odniesienia w teraźniejszości.
        --------
        mi tymczasem działało to odwrotnie - pierwsza linia zwiastowała najczęściej przemianę będącą tuż-tuż, często zaraz po zakończeniu wróżenia, a im wyższa linia, tym późniejsza przemiana. Teraz rzadko pytam, częściej dumam nad budową znaków i samej Księgi.

dobrze życzące Wam pozdro :) ryx
        • transwizje Re: 19.1 na 7 27.06.14, 10:37
          Jasnygromie piszesz:
          >Przemiana pierwszej linii to rzecz która dopiero się zdarzy. Nie ma odniesienia w teraźniejszości.
          --------
          mi tymczasem działało to odwrotnie - pierwsza linia zwiastowała najczęściej przemianę będącą tuż-tuż, często zaraz po zakończeniu wróżenia, a im wyższa linia, tym późniejsza przemiana.

Tak, pierwsza linia oznacza rzecz z przyszłości, moje twierdzenienie zgadza się z twoim, zauważ. Nie ma odniesienia jednak do teraźniejszości, czyli chwili zadania pytania, nie jest więc omówieniem trwającej sytuacji, w której łatwo jest się odnaleźć i widzieć przebieg spraw w przyszłości.
          Jesli coś nowego z pierwszej linii heksa zdarzy się nawet pięć minut po zadaniu pytania to przez te 5 minut nie mamy pojęcia o co może chodzić.

ES
    • zumelki Re: 19.1 na 7 26.06.14, 16:40
      Dzięki Ewa,

..czasami ze stresu gonię w piętkę, choć dobrze wiem, że zdecydowanie gorsze rzeczy w życiu się zdarzają niż brak kasy.

Pozdrawiam
      M.
    • kozka1 Re: 19.1 na 7 26.06.14, 20:09
      ..kurczę - Zumelki to ja Kózka (sorki - nie zauważyłam, że loguję się pod innym nickiem).

Dziękuję Wam obojgu bardzo jeszcze raz.*

Jasny Gromie - fajnie, że zaglądasz - nie było widać Twojej aktywności na forum od dawna.

* Dam znać co i jak. Czasami ze stresu ocieram się o lekkiego świra.. ;-)

Pozdrawiam ciepło
      Kózka :-)
    • kozka1 Re: 19.1 na 7 28.07.14, 16:38
      Ewo,

mam prośbę jako do moderatora... Prywatną, ale nie wiem pod jaki adres ją skierować?
      • transwizje Re: 19.1 na 7 29.07.14, 20:26
        Pisz na priv, ewasey@go2.pl
    • kozka1 Re: 19.1 na 7 07.01.17, 17:05
      Weryfikacja.
      Minęło trochę czasu... Zasugerowałam się 1 linią zmienną i wypatrywałam zmiany co rusz. Pojawiały się wabiki, pasujące do opisanej przez Księgę przemiany, które kończyły się rozczarowaniem. Wysyłałam CV w "świat" i info znajomym, że tak dalej finansowo nie pociągnę. Cisza (tam gdzie spodziewałam się odzewu), czasami odzew, ale nie prowadzący do konkretu. Podsumowując - pod koniec listopada kolega polecił mnie w znajomej firmie. To nie jest moja domena, ta działka (pokrewna, ale inna specjalizacja mojej branży) wymaga wiedzy bardziej technicznej, wręcz fizycznej obsługi - więc pasuje... Po 10 latach pracy w domu, wyjście do ludzi - rewolucja... Kasa kiepska, atmosfera jeszcze gorsza (konflikt z szefem...), byłam pewna ( taka była moja decyzja), że przygoda skończy się po miesiącu próbnym. Nieoczekiwanie, 2 dni przed końcem okresu próbnego okazało się, że szef został przesunięty na inne stanowisko ( spodziewaj się niespodziewanego - sądząc po minie nawet dla niego), a jego miejsce ma zająć osoba z mojego działu, która uważa, że rokuję. Suma summarum umowę na czas określony mam podpisaną do końca lutego. Co dalej - nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka