Dodaj do ulubionych

9.1.2.4 - 33

08.11.16, 08:09
Jestem właścicielem firmy, od 4 lat prowadzę sklep, który jest nie tylko moją pracą, ale drugim domem. Wczoraj dowiedziałam się, że obok mojego sklepu otwiera się konkurencja... Panika i nieprzespana noc...
Postanowiłam zapytać się księgi czy nowy sklep, który niedługo otworzy się przy moim miejscu pracy zmusi mnie, żebym zamknęła biznes.
Odpowiedź jaką otrzymałam heksagram 9 z linią zmienną 1,2 i 4 po przemianie heksagram nr 33

Heksagram 9 wyrzeczenie, opóźnienie, opór. Nie do końca rozumiem co ma mi do przekazania Księga. Linia zmienna 4 - '' Przezwycięża rozpacz akceptacją swojej słabości.'' Czyli mam rozumieć, że najpierw będę panikować, ale przezwyciężę to ??
Na forum nalazłam taki opis Heksagramu 33 '' gwałtowny zwrot akcji, pozytywny, choć na co innego wskazywało '' hmmmm no i właśnie. '' Odwrót oznacza Wycofywanie się, a powodzenie polega na Odwrocie. Jest to zgodne z czasem. Wielki zaprawdę jest sens czasu Odwrotu''
Nie chcę zamykać sklepu, który daje mi wiele radości, nie traktuję go jako miejsce pracy, ale również jako mój drugi dom, klienci stali się moją rodziną więc nie rozumiem o tego zdania : ''Pozostawienie realizacji celu innym przyniesie nam szacunek i uznanie, a nam spokój wewnętrzny i możliwość zajęcia się własnymi sprawami, które są zgodne z naszymi prawdziwymi zainteresowaniami. Porzucenie dalszych wysiłków. Odwrotność w każdym sensie, także fizycznym '' Nie wyobrażam sobie jakbym mogła robić coś innego, tak jak wspominałam wcześniej w pracę, którą wykonuję wkładam całe serce, codziennie chodzę tam z uśmiechem na buzi i nie wyobrażam sobie zajmować się czymś innym.
Hekagram sumaryczny : 42 - bardzo dobry heksagram zwiastuje przypływ gotówki, powiększenie .

Postanowiłam dopytać to co w końcu mam zrobić w tej sytuacji , wyszedł mi Heksagram 14 bez linii zmiennych.

Bardzo pozytywy Heksagram zapowiada spełnienie tego, czego się pragnie, wskazuje na pomyślny rozwój sytuacji. Na forum znalazłam opis, że jest to heksagram poprawy sytuacji materialnej.
Zostanę doceniona w miejscu swojej pracy ? Na stronie www.iching.republika.pl znalazłam taki opis '' Osiąga bogactwo i szacunek każdego klienta, a wszyscy cenią go za dobry smak i utrzymanie właściwej jakości towaru.''

Mam uwierzyć w siebie ? A wtedy wszystko będzie dobrze ?
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: 9.1.2.4 - 33 08.11.16, 18:58
      Guniu, nie umiem interpretować odpowiedzi Księgi na tak zadane pytanie. W tym pytaniu jest także odpowiedź, zastanów się. Księga mogła je po prostu powielić i odpowiedziała jak echo, ona to potrafi. Zapętliłaś się, pytając, i żądając konkretnej odpowiedzi. I taką uzyskałaś. Ale czy jest prawdziwa?

Zapytaj zwyczajnie, tak jak się pyta wyrocznię, która zna przyszłość.
      Na przykład: jak potoczą się losy mojego biznesu po otwarciu konkurencyjnego sklepu?
      Wtedy pogadamy.
      ES
      • gunia2424 Re: 9.1.2.4 - 33 09.11.16, 12:39
        Dziękuję za pomoc, zrobiłam tak jak Pani radziła - zadałam Księdze dodatkowe pytanie ( jak potoczą się losy mojego biznesu po otwarciu konkurencyjnego sklepu ? )
        Wypadł Heksagram 16.4 po przemianie Heksagram 2
        Udało mi się znaleźć na forum wątek w którym opisana jest zmienna 4 linia heksagramu 16 " linia pomyślna, sute łupy i ostrzeżenie, żeby nie dawać wiary intrygom ". Ten Heksagram wskazuje na to, że mam zapał i wizualizuję sobie sukces ?
        W tym momencie raczej mało optymizmu we mnie i raczej mam duże obawy, że konkurencja negatywnie wpłynie na dalsze losy mojego ukochanego sklepu więc nie bardzo rozumiem co wyrocznia ma mi do przekazania.
        Heksagram 2 jakaś uległość, wytrwałość, wyciszenie jakieś ustąpienie i obserwacja " rzeczy z zaplecza "

Sumaryczny Heksagram: 18 czyli naprawa, odzyskiwanie sił poprzez systematyczną pracę i wysiłek.
        '' naprawianie popsutego produktu, regeneracja dawnej siły "

Jakiś czas temu wyjechałam do Holandii, mój sklep był pod opieką pracownicy, którą zatrudniłam na czas mojej nieobecności. Miałam wątpliwości czy wrócić do kraju, czy mi się powiedzie, czy sklep będzie przynosił dochody. ( pod moja nieobecność bardzo spadły utargi i nie wiedziałam czym to jest spowodowane ) Postanowiłam skorzystać z porady Księgi i zadałam pytanie " co mam robić ze swoim biznesem ? ", odpowiedź jaką otrzymałam: Heksagram 55.4 na 51
        Heks nr 55 - rozbłyśnięcie tego, co ciemne, promienność. '' Indywidualny wysiłek, wola, talent i osoba pytającego zostaje doceniona i spotyka się z pochwałą otoczenia " ( po powrocie klienci zaczęli do mnie wracać bo jak się później okazało nie chcieli robić zakupów tylko dlatego, że obsługiwała ich inna osoba :) )
        Heks nr 51 pokazuje, że niepotrzebnie panikuję, histeryzuję i się denerwuję i, że kryzys zostanie przezwyciężony.
        Sumaryczny Heks : 42 - zyski i powiększenie .
        Zupełnie nie rozumiem tego co się teraz dzieje, Księga powinna chyba w tamtym momencie jakoś nakierować mnie na to, że będę miała problemy z konkurencją i nie powinnam wracać do Polski bo nic z tego nie będzie ?

• e_luiza Re: 9.1.2.4 - 33 10.11.16, 09:26
          Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze chociaż nie mam wielkiego doświadczenia z Księgą. 33 po przemianie w moim przypadku (dotyczyło relacji z pewnym X) z perspektywy czasu oceniam jako radę, żeby skupić się na sobie (na swoich potrzebach). Już samo Twoje pytanie wskazuje na większe znaczenie potrzeb konkurenta niż Twoich (tzn. wpływ działań konkurenta na Ciebie jest zbyt duży i trzeba coś zrobić żeby to odwrócić, a tym samym przywrócić, Ci równowagę i poczucie bezpieczeństwa). Ja bym interpretowała znaczenie 9.1 (licz przede wszystkim na siebie) 2 (Bóg pomaga tym, którzy sami sobie pomagają) 4(kiedy się już uporasz ze swoimi lękami (zupełnie zrozumiałymi w tej sytuacji) będziesz mogła podjąć racjonalną decyzję co do swoich działań a to „odwróci” (33) Twoją obecną ocenę sytuacji. Sama siebie tym podbudujesz (42).
          • transwizje Re: 9.1.2.4 - 33 10.11.16, 10:55
            33. nosi stary tytuł: Uleganie władzy.
            Nie jest to ustąpienie pod przemożnym wpływem, jak w heks 28. Napór wielkiego.
            Także nie trudna konfrontacja z czymś silniejszym od siebie i odmowa współpracy, jak w 44. Spotkanie.
            Nie jest to też upadek zamiarów, jak w 36, Zgasłe światło.
            Ani stopniowe popadanie w ruinę i samotność jak w 23. Rozłam.
            Ale bycie zmuszonym do czegoś, czego się zrobić nie chce, lub nie miało zamiaru. Przez coś lub kogoś co działa z wyroku władzy, oficjalnego wymogu, polecenia. W 33 jest przekora. Musisz coś zrobić, ale ociągasz się. Czasem to skutkuje w drobnych sprawach, ale w końcu sprawy idą nie po myśli. Na przykład chcesz naprawić stary samochód, odstawiasz go z trudem, na lince do mechanika (w ogonie), a w warsztacie on stoi dotąd, aż się zacznie sypać. Mechanik wciąż znajduje nową usterkę i zdwaja koszty naprawy. Musisz podjąć decyzję pozostawienia gruchota i kupienia nowego auta, z czego wychodzisz bardzo zadowolona. To, przed czym się opierasz z biegiem czasu okazuje się nową drogą rozwoju. Jest więc w tym heksie także motyw Decyzji. W którymś momencie trzeba ją będzie podjąć, aby nie stać się ofiarą, lecz kontrolerem sytuacji.

Tak patrząc, widziałabym w odpowiedzi 33, o ile jest jednak najlepszą odpowiedzią (druga odpowiedź mówi o jakimś marzeniu o naprawie sytuacji, które się nie ziści i moim zdaniem nie ma wiele wspólnego z zadanym pytaniem, tak bywa, gdy zadaje się je bez głębokiego czucia lub powtarza) coś takiego:
            najpierw 9 każe zacisnąć pasa i przeczekiwać trudną sytuację, ograniczywszy dochody, potem 33 każe coś zrobić pod wpływem konkurencji. Coś, co ci wyjdzie na dobre w dalszej perspektywie. Nie wiem co. Może przebranżowić sklep, lub coś innego.

51 mówi o dwukrotnie powtarzającym silnym stresie i lęku przed klęską. Kończy się dobrze.

Pozdrawiam, ES
            • gunia2424 Re: 9.1.2.4 - 33 10.11.16, 17:19
              No to już chyba wiem o co chodzi :) szczerze mówiąc to trochę spoczęłam na laurach ostatnio i zaniedbałam swój biznes, ciągle mam plany, żeby zacząć sprzedawać towar przez internet, zajmuję się również rękodziełem ( maluję obrazy, robię kolczyki z modeliny, anioły z masy solnej itp ). Kiedyś non stop coś lepiłam, malowałam i miałam z tego całkiem fajne pieniądze...Myślałam, żeby dodatkowo sprzedawać swoje '' dzieła'' u siebie w sklepie, ale póki co na myśleniu się skończyło. Może o to własnie chodzi wyroczni, żeby w końcu przestała się lenić i zaczęła coś robić w kierunku rozwoju bo potencjał jest, ale lenistwo póki co mocno daje o sobie znać :) . Konkurencja może w końcu zmotywuje mnie do tego, żebym wzięła się do roboty... '' Musisz coś zrobić, ale ociągasz się '' pięknie to Pani ujęła, te słowa dokładnie opisują moją teraźniejszą postawę.

Bardzo dziękuję za pomoc w interpretacji, staram się sama analizować odpowiedzi, ale jak widać nie zawsze do końca wiem co Księga ma mi do przekazania :)

Pozdrawiam :)

• gunia2424 Re: 9.1.2.4 - 33 10.11.16, 17:24
            No właśnie już wiem co mam zrobić :) W końcu pora przestać płakać i brać się ostro do roboty :)
            Teraz już wiem co Księga ma mi do przekazania. Dziękuję za pomoc :)
            • e_luiza Re: 9.1.2.4 - 33 11.11.16, 08:33
              Ta przekora w 33 (o czym Ewa pisze) skojarzyła mi się z potraktowaniem konkurenta (w Twoim pytaniu wskazanego na zagrożenie) jako "Ojca Twojego przyszłego sukcesu" (odwrócenie jego roli na sposób przyciągnięcia większej ilości klientów niż konkurent a tym samym zwiększenia Twoich dochodów). Do tego (tak myślę) pasowałaby wskazówka (16.4) czyli skonsolidowanie wszystkich dostępnych sił i podjęcie odpowiednich działań żeby przyciągnąć i utrzymać klientów (zwiększyć dochody) a nie jedynie o tym marzyć (2). Wtedy będzie to realna poprawa sytuacji (18). Życzę dużo sił i powodzenia w biznesie.
              • gunia2424 Re: 9.1.2.4 - 33 14.11.16, 08:05
                Pierwsze efekty już są widoczne, puściłam reklamę w internecie i dzięki temu zaczynają przyjezdzać do mnie klienci z innego osiedla :) Dzisiaj koleżanka, która też zajmuje się rękodziełem ma przywieźć mi swoje cudeńka :) Nawiążę z nią współpracę na zasadzie komisu :) Ja również wzięłam się za robotę i w weekend wypiekłam Anioły, które też zacznę u siebie sprzedawać :) Jestem również po wstępnej rozmowie z zaprzyjaźnioną hurtownią z którą też mam wejść w " bardziej intensywną '' współpracę :) Dzięki konkurencji zdałam sobie sprawę, że chyba serce by mi pękło jakbym musiała zamknąć swój sklep i to zdarzenie zmotywowała mnie do działania.. Co z tego będzie ? nie wiem, czas pokarze.
                Dziękuję za poświęcony czas, pomoc w interpretacji i za dobre słowa :) :)
                Dobrego dnia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka