swan117
27.07.17, 20:01
Witajcie. Dopiero zaczynam wczytywac sie w wyrocznie, przeczytalam wiele waszych inspirujacych interpretacji, jestem pod wrazeniem waszej wiedzy. Potrzebuje pomocy w interpretacji heksagramu 31.
Sytuacja dotyczy dawnego znajomego, z ktorym mialam blizsza relacje z 12 lat temu, zakonczona bardzo zle, obopolnym zalem. Kilka miesiecy miesiecy temu wznowil ze mna kontakt, ujawniajac od razu cel - seks. Stanowczo odmowilam, wtedy zaczal mnie brac na litosc (manipulacja jak sadzilam) skargami na swoj zwiazek, ja zaoferowalam mu przyjazn i wsparcie na ile umiem. Nie spotkalismy sie wcale, ja na nic od dawna nie liczylam, zreszta sama bylam w zwiazku. Raz na jakis czas pisal, a ja odnosilam to o czym pisal do moich doswiadczen, nie ocenialam go ani nie ukierunkowywalam, poza rada by poszedl na terapie z dziewczyna. Zreszta byl w takiej sytuacji jak ja kiedys, gdy spotykalismy sie.
Jak wspomnialam nie liczylam juz od lat na nic z jego strony ale kilka dni temu oznajmil, ze rozstal sie z dziewczyna, wyprowadzil. Poniewaz caly czas myslalam, ze skarzy sie by wziac mnie na litosc, a tu jednak rozstanie, naszla mnie mysl, ze moze on ode mnie czegos chcial, czegos wiecej niz seks i wsparcie?
Najpierw wyszedl mi heksagram 44.1.3.6 na 58 - czyli cala nasza przeszlosc, jego wladza nade mna, toksyczna relacja przed laty i obecna chec wziecia mnie na litosc pare miesiecy temu. To sie mu nie powiodlo, ale nie usunal sie, zmienil sie natomiast poziom naszych rozmow na rodzaj wsparcia i przyjazni, zrozumienia w podobnych problemach. Dodam, ze i ja w miedzyczasie rozstalam sie z moim partnerem. Dodam, ze nie rozstalam sie z powodu tych rozmow, one mialy miejsce raz na pare tygodni i to byla wymiana zdania lub dwoch, to wszystko. Cos bardzo pobocznego i bez znaczenia dla mnie.
Zapytalam wyrocznie jak dalej moze sie rozwinac nasza relacja i otrzymalam 31.1.3.4 w 3 i tu mam zagwozdke. Znalazlam na forum interpretacje ze linie 1, 3 i 4 to niskie pobudki, pozadanie, manipulacja ale w ksiedze Wilhelma, ktora wlasnie nabylam, mam objasnienie odmienne dot. zwl. linii 4 "dziewiec na czwartym miejscu oznacza: wytrwalosc przynosi pomyslnosc. Zal znika (...). Tutaj osiaga sie miejsce serca. Wychodzace stad pobudzenie jest najwazniejsze. Trzeba szczegolnie uwazac, aby wplyw byl niezmienny i dobry, aby mimo zagrozenia wynikajacego z wielkiej ruchliwosci ludzkiego serca nie byla konieczna skrucha (...)" chyba ze zinterpretuje to tak, ze jestem manipulowana tak, ze czuje empatie (poziom serca) a on chce mnie tylko kiedys skonsumowac i nie mam zadnego znaczenia jako czlowiek dla niego. Jesli jest czlowiekiem jak w heksagramie 44 "dziewczyna jest potezna, z taka nie nalezy sie zenic" czyli jest on bezdusznym manipulatorem. Czy wg was heksagram 31 wplyw jest jednoznacznie negatywny?
Dodam, ze u Wilhelma opis mowi "starania o wzgledy tym roznia sie od uwiedzenia, ze w zalotach silny mezczyzna stawia siebe pod pod slaba dziewczyna i ma na nia wzglad. Takim przyciaganiem ludzkich serc medrzec sprawia, ze na swiat splywa pokoj" obraz tego trigramu to dolny znak to najmlodszy syn, gorny najmlodsza corka, czyli tak jak powinno byc...
Jak sadzicie? Nie chcialabym wiecej dac sie wciagnac w meskie manipulacje...