Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

St Martin de Belleville 3 valle

22.10.09, 11:05
    Moze ktoś z Państwa był w tej małej wiosce u podnuża 3 dolin. Wybieramy sie
    grupą okolo 8 osób na 2 tygodnie, są tam ciekawe propozycje apartamentow, ale
    czy nie lepiej jednak w Les menuires. Mam dylemat, proszę o wskazówki. pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • skynews Re: St Martin de Belleville 3 valle 22.10.09, 12:51

St Martin de Belleville jest uroczą ale ospałą miejscowością - po zmroku nic
        się tam nie dzieje ale może właśnie o to chodzi...
        Bezpośredni dojazd do tras zjazdowych jest ok ale
        z Les Menuires mamy jednak więcej możliwości i przede wszystkim szybciej są
        osiągalne atrakcyjne trasy wokół Val Thorens co praktycznie oznacza że 3_Doliny
        są nasze:)

Les
        Menuires

• zolviu Re: St Martin de Belleville 3 valle 22.10.09, 17:24
        jesli roznica w cenie nie jest zbyt duza to ja tez bylbym za les menuires

jesli cena jest naprawde dobra to bym bral te St.Martin, troche dalej wszedzie
        faktycznie ale za pol ceny bym sie skusil, da rade wszedzie dojechac wiec nie ma
        sie co czepiac
      • asp99 Re: St Martin de Belleville 3 valle 23.10.09, 09:29
        Dzięki za odpowiedzi. Widzę, ze 3 doliny nie sa dla Was obce, wiec mam jeszcze
        kilka pytań :) a raczej chyba potwierdzenia. Chodzi mi o karnety. Czy jest
        możliwosc wykupienia skipasa na np 14 dni ale z 10 dniami jazdy. Tej opcji nie
        widze w ofercie, ale nie zawsze o niej mówią wiec może jest szansa. I jeszcze
        coś. W les menuires jest dzielnica Lavassaix, czy ma ona połączenie z reszta
        stacji? A i dojazd, ostro w górę czy raczej w granicach normy.pozdrawiam
        • zolviu Re: St Martin de Belleville 3 valle 23.10.09, 10:12
          asp99 napisał:

> możliwosc wykupienia skipasa na np 14 dni ale z 10 dniami jazdy.

chyba nie, z tego co widze to jest 12sto dniowy, spojrz

www.sevabel.com/squelettes/pdf/PublicRates.pdf
          > coś. W les menuires jest dzielnica Lavassaix, czy ma ona połączenie z reszta
          > stacji?

centrum to to nie jest, jedna z gorszych lokalizacji, ale to mala miejscowosc,
          wszedzie blisko, lepsze to niz st martin, na mapce to jest na skraju po lewej
          stronie. zjedziesz sobie niebieską do wyciagu tortollet, wciagniesz sie na gore
          i juz jestes w centrum

www.dreamskiing.co.uk/Assetts/Les%20Menuires%20plan.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka