staruch5 07.01.10, 22:59 czy da sie teraz kupic czeski poplatok zaraz za granica kolo Cieszyna za czeskie korony lub karta? Nie chodzi mi o kupno u Polaka/Polki sprzedajacego/j na granicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yyy Re: poplatok Cz na granicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 23:11 zaraz za mostem granicznym w takich drewnianych budach, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: poplatok Cz na granicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 23:15 tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: odp. EC 08.01.10, 13:45 a ja A. I. i może nawet S. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: odp. EC 08.01.10, 15:08 To S, to chyba masz na mysli Ch? e no ja w zeszlym roku mialem HIVa :-) (Ch, I, F, A) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: poplatok Cz na granicy? IP: 195.116.91.* 08.01.10, 09:32 > czy da sie teraz kupic czeski poplatok zaraz za granica Ja kilka lat temu kupowałem winietkę w Nahodzie na stacji benzynowej. Karty nie przyjęli(za paliwo tak, winietka nie) a więc płaciłem w EUR. Cena bandycka. Pani włożyła moje euro do portmonetki, a do kasy swoje korony. Paragon był z cena winietki w koronach. Od tego czasu kupuję winietę na przejsciu w Kudowie w kantorze. Podobną sytuację miałem w WC w Mikulowie. Euro do kieszeni, korony do automatu. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: poplatok Cz na granicy? 08.01.10, 11:39 kiepsko radzicie. Za mostem w budach to pewnie jakis nasz pan zenek. Link od yyy to nawet troche niegrzeczny, nie dziekuje. Natomiast ja zawsze kupowalem poplatok na czeskich stacjach benzyniowych i zawsze placilem karta. Nie zawsze bylo latwo. na malych stacjach albo nie mieli, albo nie akceptowali karty. Ale te przygody forumowicza z Kudowy sa mi zupelnie obce. Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: poplatok Cz na granicy? 08.01.10, 15:34 z tego co pamietam to w Cieszynie jest problem, zaraz za granica jest już chyba autostrada i obowiązuje winieta, po paru kilometrach jest zjazd w prawo, następnie kilkaset metrow, w lewo i jest stacja na której mozna kupic winiety ja jutro przećwiczę wariant przez Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś