Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cena używanego sprzętu

20.02.02, 10:13
    Witam. Niedługo wybieram się ze swoją dziewczyną na narty. Ona będzie jeździć
    po raz pierwszy w życiu. Mam sprzęt tylko dla siebie, a teraz trzeba pomyśleć o
    niej. Tak więc pytanie: ile orientacyjnie powinienem zapłacić za używany sprzęt
    (narty, buty, wiązania, ewentualnie kijki) dla kompletnego początkującego na
    giełdzie? Czy sklepy narciarskie nie prowadzą przypadkiem sprzedaży używanego
    sprzętu? Dzięki za odpowiedź pozdrawiam
    P.
    Obserwuj wątek
      • joanna.jablonska Re: Cena używanego sprzętu 21.02.02, 16:56
        Zadałeś bardzo trudne pytanie:)
        Zastanawiam się jednak dlaczego wciąż pokutuje wśród narciarzy pogląd, że
        używane są tańsze (bo nie lepsze) od nowych. Kupując narty właściwie po sezonie
        czy w jego drugiek połowie można naprawdę trafic na dobre okazje i niedrogo
        kupić sprzęt. Przedstawicielom opłaca się sprzedać sprzet bardzo tani niż
        przechowywać go do następnego roku - zajmuje magazyny i w przyszłym roku jest
        już stary z punktu widzenia klientów. Proponuje więc kupić nowy, przeceniony
        np. w Ski Teamie - przeceny do 70% zestaw narty Dynastar Agyl Omega+Look Nova
        10 maxpalte kosztują 499 PLN, trochę więcej 699 PLN zestawy Agyl Sup, Cross
        drive, intuitiv vertical z Look'ami Nova 10. Myslę, że warto poszperać i
        skompletować nowy, dobry zestaw za ok. 700 PLN. Kupując na giełdzie trzeba
        uważać i znać się na tym. powodzenia
        • polesiak Re: Cena używanego sprzętu 26.02.02, 16:48
          Dziękuję za odpowiedź. Hm, ceny nowego sprzętu jakie Pani podała są atrakcyjne
          dla mnie, ale w przypadku mojej dziewczyny raczej nie skorzystałbym z tej
          oferty. Jak wspomniałem lub nie dopiero zacznie jeździć na nartach, także
          inwestowanie teraz w sprzęt jest ryzykowne, bo jeśli np. się zrazi i powie, że
          nie będzie jeździć, to zostanie z nowym sprzętem. Trzeba więc poczekać na jakąś
          premię i na ochotę, a wtedy wybierzemy się na zakupy.
          Pozdrawiam
          • fibin Re: Cena używanego sprzętu 26.02.02, 21:37
            Zamiast kupować wypożycz sprzęt i niech Twoja dziewczyna wpierw spróbuje i
            przekona się, czy chce jeździć czy nie. Ja postąpiłem w ten sposób w przypadku
            żony i syna. Najpierw wypożyczalnia, a dopiero gdy "zaskoczyli" (a zaskoczyli)
            sklep lub giełda:) Dziś jeżdżą oboje, choc syn znacznie chętniej (i na desce).
            Pzdr:)
      • bialob Re: Cena używanego sprzętu 09.11.02, 19:19
        Siema!
        Wlasnie teraz sam przerabiam tan temat i mam jakies info.Otoz jesli idzie o
        sprzet uzywany to prowadza sprzedaz rowniez i sklepy (a raczej komis) Taki
        podstawowy sprzet (narty+wiazania+kije) ok 400zl. -uzywany jeden sezon. Jesli
        idzie o buty to pomysl o nowych (higiena i nie wydeptany do tej nogi) ale
        powinines zmiescic sie do ok 450zl.
        Pozdrawiam - Manu
      • abc26 Re: Cena używanego sprzętu 12.11.02, 15:30
        na poczatek polecam wypozyczalnie sprzetu lub moze macie mozliwosc pozyczenia
        od kogos ze znajomych, z doswiadczenia wiem ze nie wszystkim jazda na nartach
        przypada do gustu. Jesli juz sie spodoba to mozna zakup sprzetu rozlozyc na dwa
        sezony. Najpierw zakupic buty bo te sa najwazniejsze a z nartami mozna poczekac
        do nastepnej zimy a poki co kozystac z wypozyczalni. Polecam tez gielde
        samochodowa w Slomczynie - ostatnio kupilam tam dla poczatkujacej kolezanki
        bardzo tanio fajny sprzet + buty za niecale 400 pln.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka