Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat

22.01.12, 00:14
    Witam wszystkich. Postanowiliśmy wyruszyć z mężem na kilka dni do Białki ( pod koniec lutego). Mam jednakże problem ze znalezieniem noclegu. Nie, żeby było ich mało, ale żaden z tych, które oglądałam w zasadzie nie spełnił naszych oczekiwać, może zbyt wiele żądamy. Chodzi o pensjonat w niedalekim sąsiedztwie stoku, z restauracją/ pubem czynnym wieczorkiem :), z przytulnymi, ciepłymi pokojami z łazienką. Miło by było gdyby oferował również salę z kominkiem, gdzie można by łyknąć grzańca. Nie pogardzilibyśmy również sauną, ale to już może zbyt wiele ;) Czekam na jakieś sprawdzone namiary :) Pozdrawiam wszystkich amatorów aktywnego wypoczynku w górach
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 22:18
        Pensjonat Bania.
      • fordka1 Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat 22.01.12, 22:50
        Willa High Land - byliśmy tam, jakieś 3 lata temu. Nam się podobało - obsługa, standard, wyżywienie, ceny. Nie wiem jak jest teraz. Do Kotelnicy trzeba dojechać, autem - jakieś 5 min.
      • kkk Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat 23.01.12, 09:43
        to rzeczywiście jakoś słabo szukałas ;)bo z tego co opisujesz to kilka przynajmniej takich jest, nawet pod samą Kotelnicą
      • Gość: beti Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 11:29
        witam,
        pod samym stokiem polecam "banie" (byłam z 6 razy), samochodu nie ruszasz, jedzenie dość dobre ale to zależy od wymagań, restauracja działa do późnych godzin, pokoje przytulne, czyste i ciepłe. To jest właściwie już taki standart hotelowy no i oczywiście termy pod nosem. Na "przeciwko" "bani" jest nówka pensjonat "pod kotelnicą" działa drugi sezon (też w nim byłam) opcja podobna- do stoku na nogach jakieś 100 m, piękne pokoje - większe niż w bani i trochę inaczej urządzone, ale b. ładne, restauracja do późnej nocy, spa i inne atrakcje. Byłam także w pensjonacie "stożek", ale to bardziej kwatery, czyste, ciepłe z bardzo dobrym wyżywieniem i możesz teą sprawdzić "u joanny" zaraz za stożkiem. To oczywiście miejsca pod samym stokiem więc cena trochę inna niż w oddaleniu od stoku, ale ja polecam bo będąc tam nie martwisz się o miejsca pargingowe pod stokiem.
        • intro11 Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat 26.09.12, 11:04
          Ja od paru już lat nocuje tu noclegi bukowina Pokoje tanie, ładne, czyste. Obsługa bardzo miła, także polecam
        • Gość: zygfryd Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: 80.48.240.* 25.02.13, 10:11
          Pensjonatu "Stożek" w Białce nie polecam. Byłem raz i jestem zrażony. Pokój w miarę duży ale łazienka o powierzchni 1,5 m2, rekord świata, aby się za przeproszeniem wysr... trzeba było to robić z otwartymi drzwiami do łazienki. Odpływ z brodzika zapchany, więc podczas kąpieli woda stała do kostek. TV satelitarna jest w pokojach, owszem ale...3 programy-tvp1,2 i polsat. Wifi działa jak chce. Pościel ohydna, powłoki owszem wyprane ale reszta brudna i śmierdząca. Parking ogrodzony koło domu owszem ale tylko dla kilku aut. Reszta gości musi szukać miejsca do parkowania gdzie popadnie. Narciarnia maleńka, wystarczy miejsca na sprzęt najwyżej połowy gości. Wyżywienie dobre ale sztućce często były tłuste. Szwedzki stół śniadaniowy bogaty ale brakowało czegoś na ciepło. Obiady też w miarę smaczne. Zaletą jest na pewno bliskość do wyciągów na Kotelnicę ale można znaleźć jeszcze bliżej położone pensjonaty. Te 300 m trzeba iść pod górkę w pełnym ekwipunku. Tak więc podsumowując-nigdy więcej noclegów u Stożków. Właściciele dbają jedynie o kasę a nie o komfort i dobre samopoczucie gości.
          • Gość: toy Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 23:17
            stozek
            wlasnie wrocilismy
            toaleta tak jak kolega wspomnial zeby zalatwic potrzebe trzeba otworzyc dzwi od wc to w opkoju nr 17
            w pokoju nr 9 widok na stok ale wc na korytarzu ale jest duze
            co do umeblowania to raczej prl
            ceza za dobe 50 zl/od osoby ale kot gratis mysle ze cena adekwatna do komfortu
            pojechalismy na mily weekend a nie do hotelu 6****** wiec przespac sie mozna
            bylo to 1 miejsce gdzie zapytalismy o wolny pokoj bo gdy dzwonilismy przed wyjazdem to nie bylo wolnych miejsc i postanowilismy uderzyc z parytzanta
            sniadanie 20zl/osoba powinno byc 10 zl/osoba
            obiad 25zl/osoba nie jedlismy obiadu w stozku wybralismy sie do Litworowego stawu poleconego przez goscia z wypozyczalni asia obok stozka jako najlepsza knajpa w okolicy i podobno dostala kilka razy 1 miejsce w rankingach co prawda nie wiem w jakich rankingach ale zaryzykowalismy
            obiad kosztowal 60 zl za 2 osoby bylo smaczne wiec moge powiedziec ze to niezla alternatywa dla stozka za 50 zl bez piwa i coli a tylko ok 1500m dalej w strone bukowiny
            moge polecic te ww dania schab soczysty a makaron z lososiem smaczny
            (schab grilowany z boczkiem i cebyla 19 zl bukiet sutowek 5zl cocacola 0.2 4zl
            druga osoba
            makaron z lososiem z bazylia oliwkami i parmezanem 24zl + warka strong 0.5 8zl )
            WYPOZYCZALNIA SPRZETU SKI ASIA zaraz przy stozku ceny niskie 25zl komplet obsluga wyjatkowa
            co do wyciagu
            Kotelnica bylo milo
            trasa nawet latwa
            mozna z samej gory na kreske az pod wyciag smignac ale raczej prawa strona
            5 zl za wjazd
            szybszy 7.5zl
            lepiej chyba brac na punkty wjazdy niz na godziny bo wyciag wolniejszy to 15 - 20 minut (1400m) = 8 zjazdow 4 godzinki
            miejscowosc
            sa sklepy mozna kupic chyba wszystko co potrzebne
          • Gość: Tomek Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: *.158.217.129.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.02.14, 18:05
            Potwierdzam to całkowicie. Nigdy więcej w STOŻKU. Odradzam,a ci co nie wierzą to się sami przekonają jeżeli przyjadą. Łóżka z przed 30 lat. Zepsute i śmierdzące. Cene 120zł od osoby za smród. Łazienka fatalna,mała,brudna. Pościel okropna. Zaletą jest bliskość do stoku. Ok 300 metrów. Jedzenie jest w miarę dobre. Właściciel powinien na prawdę zainwestować żeby doprowadzić to do użyteczności publicznej,ale niestety ma nas wszystkich głęboko w dupie. Bo wie że i tak znajdzie kretynów co przyjadą. Mnie ( kretyna) złapał,ale ostatni raz.
            • Gość: gosc Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: *.19.ktmtelekom.pl 21.02.15, 10:55
              Stożka zdecydowanie NIE POLECAM. Pomijając kwestię ceny (wiadomo lokalizacja) cała reszta do niczego nawet góralskiej gościnności brak.
              • Gość: Ekid Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: 31.179.193.* 24.07.15, 17:25
                Pensjonat Mania! Polecam! W Białce :)
      • bllanchett Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat 24.01.12, 15:37
        Witaj
        Mam zarezerwowaną i opłaconą rezerwację w kapitalnym miejscu w Białce Tatrzańskiej, zaraz przy stoku w Pensjonacie ZygZak (www.zygzaksnow.pl/) w terminie od 28.01.2012 do 04.02.2012. Niestety moje dziecko leży w szpitalu i muszę zrezygnować z wyjazdu, jeśli jesteś zainteresowana proszę o kontakt 793 503 530. Rezerwacji i wpłaty dokonywałam w październiku - pokój 2-u osobowy.

kawoosia napisała:

> Witam wszystkich. Postanowiliśmy wyruszyć z mężem na kilka dni do Białki ( pod
        > koniec lutego). Mam jednakże problem ze znalezieniem noclegu. Nie, żeby było ic
        > h mało, ale żaden z tych, które oglądałam w zasadzie nie spełnił naszych oczeki
        > wać, może zbyt wiele żądamy. Chodzi o pensjonat w niedalekim sąsiedztwie stoku,
        > z restauracją/ pubem czynnym wieczorkiem :), z przytulnymi, ciepłymi pokojami
        > z łazienką. Miło by było gdyby oferował również salę z kominkiem, gdzie można b
        > y łyknąć grzańca. Nie pogardzilibyśmy również sauną, ale to już może zbyt wiele
        > ;) Czekam na jakieś sprawdzone namiary :) Pozdrawiam wszystkich amatorów aktyw
        > nego wypoczynku w górach
        • kawoosia Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat 27.01.12, 00:40
          Bardzo dziękuje za propozycję. Życzę wiele zdrowia dla dziecka. Wybraliśmy z mężem banię. Mimo wszystko dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: asia Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 18:18
            Bania to bardzo dobry wybór. Byłam, chociaż nie w sezonie zimowym.
      • Gość: Tosiaantosia 012 Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 18:03
        Spędziłam kilka dni w DW Stożek w Białce Tatrzańskiej i nie polecam tego miejsca nikomu. Przede wszystkim obsługa wraz z panem na recepcji nie uprzejma i nie życzliwa, nawet na Dzień Dobry nie mogli się zmusić, a o uśmiechu już nie wspomnę, wiecznie pochmurni z nadąsana miną.Ogólnie w ośrodku nieład i nie porządek. Parking na terenie na 5 samochodów, reszta stoi na nie ogrodzonym placu za ośrodkiem, jak się zakopiesz to Twój problem no może łaskawie łopatę pożyczą! Pokój na 3+, a łazienka tak mała, że umywalka w pociągu jest większa. Nasza łazienka miała wymiar 120cm X 100cm! A łóżko to jakaś masakra, tak skrzypiące, że na wszystkich piętrach było je słychać! Aneks kuchenny cóż za szumna nazwa, 2 zepsute czajniki, parę talerzyków, 0 garnków i sztućców, w lodówce 1 półka, ale za to wielka kartka, że śmieci wynosić do kontenera na zewnątrz.Znalazłam jeden atut i tylko jeden tego miejsca to położenie,bo do kotelnicy 5 min. pieszo.
      • Gość: mya Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: *.toya.net.pl 08.04.13, 00:21
        Co do pensjonatu Stożek ( niedaleko kotelnicy, nie widać nazwy tylko napisy noclegi, kawiarnia )
        Zgadzam się z przedmówcami, niezbyt ciekawie. W pokojach to jakaś masakra, naprawdę trzeba zobaczyć, żeby opisać. Ruszające się komody, deska klozetowa luźnolatająca, brudna, dziurawa pościel, TRAGICZNA, OBSKÓRNA SZAFA. W pokoju bardzo bardzo brudno. Wystarczyłoby trochę zainteresowania, odnawiania mebli, renowacji i czystości, ale Pan właściciel siedzi za barem i dupska nie ruszy, bo i tak będzie miał klientów, bo jest najbliżej stoku. Aneks kuchenny to baaaaaaaardzo długa historia. Stoją 4 czajniki, w tym nie działa żadny. Czy naprawdę nikt nie mógłby sprawdzić tych czajników, naprawić bądź zakupić nowego? Wodę grzałam w obskórnym, nieumytym garnku. Płyn do mycia naczyń i gąbka we własnym zakresie. Na śniadanie codziennie to samo, biały chleb, twarożek, dżem, wędlina, ser żółty, pasztet. Duży wybór herbat, Pani jak sobie zażyczycie zrobi jajecznicę. Cena śniadania to 15 zł zatem nie można wiele oczekiwać, ale tragedii nie było. Obiady zjadliwe, ale mianem "domowego" na pewno bym tego nie nazwała.
        Ogólnie tragedia, tragedia i jeszcze raz tragedia. Następnym razem poszukam czegoś dalej, ale z normalnymi, czystymi pokojami i ze smacznym jedzeniem. Do wyciągów można dojechać przecież autem
        • ma.ci.ej Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat 08.04.13, 13:10
          Dlatego (choć nie tylko) zamiast Białki wybieram Austrię. Za podobną cenę
      • Gość: jarek Re: Białka Tatrzańska. Sprawdzony pensjonat IP: 93.159.188.* 01.02.14, 10:16
        Polecam! Pensjonat,, Stożek " blisko do wyciągów (5 min dojścia od pensjonatu na stok) Dostaliśmy apartament z widokiem na Tatry! śniadania i obiadokolacje bardzo smaczne
      • Gość: esspee omijajcie STOZEK w Białce Tatrznaskiej IP: *.lukman.pl 02.03.14, 21:51
        Odnosnie Stożnka w Białce Tatrznaskiej. Moi drodzy, nie dajcie się zwieźć. To, że z DW Stożek jest w miarę blisko do stoku, nie znaczy, że macie się męczyć, uwierzcie Mi. Nasz pobyt tutaj zaczął się od pokazania dwóch pokoi - jednego na poddaszu - miał rozmiar taki, że ledwo się zmieściliśmy, jak tam weszliśmy z chłopakiem. Jego specjalna cena to 70zł od osoby. Drugi pokój był na pierwszym piętrze - ale oczywiscie droższy - 90 zł od osoby, po zobaczeniu nieco więcej miejsca, zdecydowaliśmy się na ten drugi. Wszystko ładnie, pięknie dopóki nie zaczęliśmy się rozglądać. O tym, że łóżko jest pozbawione sprężyn, a ja dobrowolnie skazałam się na spanie na deskach dowiedziałam się dopiero w nocy. Nie wspominam już o łazience 2x2, gdzie mieściła się tylko jedna osoba. A poza tym - pilot połamany - musiałam go trzymać dwoma rękami jak chciałam przełączyć program w Tv... O tym, że deska na kibelku jest połamana dowiedziałam się dopiero, jak z niego spadłam. Po podróży chciałam zrobić sobie herbatę (uwierzcie, że nie chcieliście widzieć poziomu czystości tego czajnika). Więc - warunki mieszkaniowe - nie, nie i jeszcze raz NIE. Narciarnia - na 5 desek - ani razu nie udało mi się tam zmieścić. Ogrodzony parking - na max 5 samochodów i to w ścisku. Dobrze, to może przejdźmy do istotnych spraw - schodzicie na śniadnie - jeżeli nie zrobicie tego zsamego rana - start godzina 8, możecie zapomnieć o ogórkach i całej reszcie - to co ubędzie rzadko jest uzupełniane. A więc o 9, czy też przed 10 możecie się nastawić na chleb (bułki się kończą po pól godzinie). Schodzicie zmęczeni ze stoku, idziecie na obiad - spotyka was bardzo, nieuprzejma Pani, która pracuje tam od rana do wieczora na wszystkich stanowiskach. Widzisz napis "wrzątek" chcesz sobie zrobić herbatę, czy też kawę, a tu okazuje się, że woda jest lekko ciepła. Pytasz się Pani, czy możesz poprosić o wrzątek na co ona, że masz dzbanek w pokoju (ten zasyfiały?! Dziękuję). Na deser dostaliśmy pokrojoną kolorową galaretkę w pucharkach, mało kto się łapczywie za nią łapał, dlatego następnego dnia na deser dostaliśmy tę samą, kolorową galaretke tylko zalaną następną i pokrojoną a'la ciasto, yummy. Jednego dnia udko z urczaka - nastepnego dnia możecie spotkać to samo udko w zupie a'la krupnik. Jednego dnia na śniadanie nuggetsy - pewnie niezjedzone, więc podawane do oporu dnia następnego aż się zje. Sałatki - każdego dnia takie same. Podejrzewam, że też maja więcej niż dzień czy dwa. Ale najgorsze co mnie spotkało to to, że przedostatniego dnia dostaliśmy POPSUTE MIĘSO, śmierdzące popsutym mięsem, mlekiem i wszystkim co nieprzyjemne, zalane słodką żurawiną, żeby nie było tego czuć - a jednak. W dniu wyjazdu spotkałam Panie, które mieszkały w tym malutkim pokoiku na poddaszu za 100zł, czyli ceny - jak się Panu powie. Właściciel, jak usłyszał całe moje zażalenia odpowiedział tylko skromnym "I tak mam chętnych" wiec drogi kolego, droga koleżanko, zastanówicie się, czy naprawdę chcecie dać zarobić osobie, która w taki sposób traktuje gości? Moja noga już tam niepostanie.
        • Gość: GrzegorzKrak Re: omijajcie STOZEK w Białce Tatrznaskiej IP: *.ip.netia.com.pl 03.03.14, 08:56
          No ci co się już zdążyli poznać na "gościnności" naszych górali od dawna na narty jeżdżą w Alpy ;-)
          Ale dopóki warszawka będzie dutki woziła góralom to tak będzie.
      • Gość: Natalia Kraków Stożek białka IP: 93.159.188.* 01.05.14, 20:47
        Nie zgadzam się z opiniami co do " Stożka". pensjonat mimo , iż jest starszym domem , jest zadbany , czysty ,schludny . ceny odpowiednie . jedzenie pyszne domowe. mila obsługa . zachęcam do pobytu w pensjonacie "stożek"
      • jozefa11 DW Stożek 05.02.15, 23:35
        Bardzo proszę o opinię o Stożku z tego roku, może Pan przeprowadził jakiś remoncik? Ewentualnie proszę o polecenie innego pensjonatu blisko stoku, ale nie koniecznie Bani-bo to trochę inny przedział cenowy.Może ktoś napisze więcej o Zig Zaku, albo pensjonacie Maria Sęk.
      • Gość: sowa nie polecam IP: *.static.chello.pl 13.02.15, 13:05
        Właśnie skończyłem pobyt - 120zł/noc z wyżywieniem w pokoju dwuosobowym, 120 za osobę oczyiwście. Pokój nr. 17, klaustrofobicznie mały. Aby załatwić się w łazience, drzwi muszą być otwarte. Deska poluzowana, walka jest, by z niej nie spaść. Odpływ w prysznicu zatkany - krótka kąpiel, a stoi się po kostki w wodzie. Ściana zachlapana jakimś napojem, w pokoju jedna szafa, w której nie ma półek. Słychać wszystkie rozmowy w pokojach obok, a więc inni słyszą twoje. Narciarnia ma metr szerokości, ciężko z niej cokolwiek wyjąć. Obiady średnie, zarówno jakość i ilość. Na plus na pewno śniadania, można wybierać do woli, aż był bodziec, żeby podnieść z łóżka i zejść zjeść. Na plus oczywiście również lokalizacja, bliżej kotelnicy jest chyba tylko Bania. Wolnym krokiem 5 minut do wyciągu. Właściciel widac nastawiony tylko na zysk. Zgłaszając mu problemy, stwierdził, że możemy opuścić jego DW, "on i tak będzie miał klientów". I to zapewne prawda, ale jeśli ktoś tu trafi i to przeczyta to serdecznie odradzam. Nie jestem osobą wybredną, ale płacić 1500/2 osoby/tydzień i się irytować cały czas, to już lepiej, albo gdzieś dalej w tej samej cenie, albo podobna lokalizacja ciut drożej. Ludzie, błagam, niech nikt się nie sugeruje zdjęciami w galerii, bo taki pokój, to może 1 z 30.
        • Gość: jozefa11 Re: nie polecam IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.15, 22:34
          Oj to dobrze ze sie nie zdecydowalam.W Zigzaku niestety brak miejsc.A jak daleko do wyciagow z Bani?
          • aankaa Re: nie polecam 16.02.15, 15:34
            też szukam sprawdzonego miejsca (do 150 od głowy), mogę dojeżdżać kilka km
            podpowie mi ktoś coś ? :)
            • Gość: a Re: nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.15, 15:52
              A ja się zdecydowałam - jadę w czwartek na przedłużony weekend. Dla mnie warunkiem koniecznym była bliskość stoku i nie korzystanie z samochodu podczas pobytu. Zdam relację po powrocie.
              • aankaa Re: nie polecam 17.02.15, 20:01
                nie trzeba być aż takim desperatem - po Białce jeżdżą ski-busy
                • Gość: a Re: nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.15, 17:00
                  Nie chcę jeździć ski busem Chcę mieć stok pod nosem. Taka ze mnie desperatka, cokolwiek przez to rozumiesz.
                  • aankaa Re: nie polecam 19.02.15, 00:26
                    z wypiekami na twarzy (pewnie nie tylko ja) czekamy na opinię o tym miejscu :D
                    • Gość: a nie ma się czego bać IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.15, 19:24
                      Naprawdę. Pensjonat położony jakieś 200 m od dolnej stacji wyciągu Kotelnica Expres (6 os). Podobna odległość do wyciągu nr 1 (3 os) na który warto iść w godzinach szczytu bo nie ma stania. Nie było żadnej brudnej pościeli (zauważyła, że przywożą wymaglowaną z pralni, zafoliowaną). Szczerze mówiąc po wpisach obawiałam się, że będzie to jakaś obrzydliwa kolorowa pościel z kory;) Plusem są posiłki, szczególnie śniadanie. Pożywne i urozmaicone. Obiad bez wyboru, ale smaczny i świeży. Pokój miałyśmy duży (ok. 30m2), z 1 podwójnym łóżkiem i 2 pojedynczymi. Była to "czwórka", którą nam zaoferowano, po moich wielokrotnych zastrzeżeniach, że spania muszą być pojedyncze dla 3 osób. Nie było skosów (wyższy parter), w łazience dało radę się obrócić, aczkolwiek faktycznie niewielka, drzwi normalne, nie harmonijkowe. Umeblowanie, standard wykończenia, a przede wszystkim estetyka pozostawiają sporo do życzenia, ale w końcu to pensjonat, a nie hotel i żadnych luksusów nie oferuje. Ręczniki są "na żądanie". Cenę można delikatnie negocjować. Nie polecałabym tego miejsca dla rodziny (w pobliżu ogromny parking, ciasne korytarze, brak rozsądnego miejsca do zabawy, chociaż jakiś tam kąt jest w jadalni), ale na kilkudniowy wypad narciarski spełnia swoją rolę. Co najważniejsze, słońce świeciło na bezchmurnym niebie przez cały pobyt, trasy dobrze przygotowane, gładkie, dośnieżone, wyratrakowane, choć w większości podobne i łatwe.
      • Gość: TomaszR. Fajne i sprawdzone noclegi - www.tanie-spanko.pl IP: *.dhl.com 08.07.15, 11:58
        Korzystałem już kilka razy z tej bazy, za każdym razem strzał w 10. Polecam - www.tanie-spanko.pl. Spora baza noclegów i kwater prywatnych. Można bezpośrednio sie umówić u właścicieli obiektu i wynegocjować upust. Polecam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka