wote
30.10.13, 14:50
Trzeba trochę ożywić forum przed zimą :)
Mam do Was pytanie...
Waszym zdaniem za jaką cenę, przy dobrej organizacji, na osobę, przy czteroosobowym wyjeździe tj. przejazd, zakwaterowanie, wyżywienie. karnety, można pojechać w Alpy na narty na tydzień (typowy 6 dni skipass i 7 dni pobytu). Nie interesuje mnie autokar i biuro podróży, tylko tzw wyjazd na własną rękę. Autokary odrzucam z racji swojego wzrostu w przedbiegach :) Jak korzystaliście z promocji karnetowych, pobytowych, też chętnie o nich poczytam, kiedy, gdzie, jakie :) przyznam się, że jeszcze jakoś nie wyszło mi skorzystanie z Free Ski...
Jakie macie doświadczenia w tym temacie i jaki standard otrzymaliście za cenę jaką zapłaciliście? Mam wrażenie, że mało osób ma realną świadomość jaka jest realna cena nart w PL i w Alpach, w Austrii np.
Ja mam za sobą wyjazd, który zaliczam do niskobudżetowych, do miejscowości Finkenberg, gdzie wyszedł nas wyjazd cały przy 4 osobach, jak liczyłem, około 1650 zł za os. (4 dorosłych)
Otrzymaliśmy za to czyściutki i pięknie położony widokowo apartament kilka km od stoku, jedliśmy to co przywieźliśmy + zakupy na miejscu w Sparce i na stoku pozwoliliśmy sobie kilka razy wurścik, pommes oraz weizen i oczywiście fantastyczne warunki narciarskie, ale kto był w Alpach wie, że takie warunki to norma raczej... Przejazd 2.0 L dużym kombi. - 3 lata temu.
To dużo, mało? Pytam czysto prowokacyjnie pod dyskusję :)
A wyjadacze, gdzie w tym roku szusują? ;)