Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Alpy latem

01.05.15, 20:53
    I nie chodzi o narty.Od kilkunastu lat jeździmy w Alpy zimą na narty,z reguły apartamenty.Od dłuższego czasu miałem ochotę na wyjazd latem,na pewno też są piękne.W tym roku zapadła decyzja - w lipcu rodzinny (wszyscy już dorośli) wyjazd w góry.Mamy ochotę na wyjazd tym razem hotelowy z wyżywieniem,bliskość wody wskazana,mile widziane górki z ciekawymi widokami.Aktywność w stylu spacerów,trochę rowerków mile widziana ale z umiarem ;-) .Może przychodzą komuś do głowy ciekawe miejsca? Preferowane Włochy lub Austria.
    Andrzej
    Obserwuj wątek
      • mirdo1 Re: Alpy latem 01.05.15, 20:55
        Do admina.
        Zanim wyrzucisz temat jako odbiegający od charakteru forum,daj poczekać na kilka odpowiedzi.
      • jankova17 Re: Alpy latem 01.05.15, 21:07
        Z ekipą ehschool mozna połaczyć zarówno letni jak i zimowy wypoczynek w alach francuskich w Tignes. Zapraszam do zapoznania się z ciekawa ofertą wyajzdu w lipcu www.ehschool.pl/index.php/wyjazdy/tignes/summer-camp-w-tignes-francja-2015.html
        • mirdo1 Re: Alpy latem 01.05.15, 21:22
          Nigdy nie byłem we Francji.Ale znajomi ,którzy bywali zgodnie twierdzą,że klimat i standard nie powala.
          • skynews Re: Alpy latem 03.05.15, 00:45

Opisałem (2011) w podobnym wątku Lato w Alpach to co
            mogłoby was zainteresować ("bliskość wody wskazana,mile widziane górki z ciekawymi widokami.Aktywność w stylu spacerów,trochę rowerków mile widziana ale z umiarem ;-)")...
      • rpodolak Re: Alpy latem 04.05.15, 07:39
        Jeżeli mogę jeszcze cos polecić to Bregenzerwald w Voralbergu poniżej relacja z ubiegłych wakacji:

JUż wróciłem - ostatecznie padło na Bregenenzerwald (miejscowość Bezau w Voralbergu), pobyt b.udany, mieliśmy do dyspozycji cały dom z ogrodem(na 12 osób) jakieś 200m od dolnej stacji kolejki gondolowej, pogoda ok. - troche poadało ale była również "badewetter".
        Największym bonusem wyjazdu była darmowa karta BergezerwaldCard - z nią wstep na wszystkie kolejki linowe i baseny w okolicy oraz przejazdy Landbusami aż do Dorbirn i Bregenz na Jez. Bodeńskim za friko. Największe atrakcje - zjazd na tyrolkach 90m nad przepaścią (super!), mistrzostwa Austrii w MTB w Hohenems i koncert Bryana Adamsa w Dorbirn. Dla dzieci najwiekszą atrakcją był LEGOLAND (Gunzburg w Niemczech 180 km od Bezau) Polecam Austrie na Lato!
        www.youtube.com/watch?v=wZ_JDMT6mMA
      • austria.info-pl Re: Alpy latem 05.05.15, 14:42
        3 propozycje z naszej strony:

Jezioro Wörthersee
        www.woerthersee.com/en/urlaubsthemen
        baza noclegowa epaper.digitri.com/14181376813470.dv#/1
        karta rabatowa umożliwiająca darmowe lub ze zniżką korzystanie z różnych atrakcji www.woerthersee.com/en/articles/thema/W%C3%B6rthersee%20Card%2cSommer

Jezioro Traunsee
        traunsee.salzkammergut.at/en/was-moechten-sie-erleben/sommer1/wandern-und-bergsteigen.html
        traunsee.salzkammergut.at/en/sommer1/radfahren-und-e-bikes.html
        buchen.traunsee.at/traunsee/de/brochure/list?customHeader=true&AspxAutoDetectCookieSupport=1 (do ściągnięcia katalog pod nazwą „TRAUNSEE-Allg Unterkunftsverzeichnis 2015“)
        karta rabatowa umożliwiająca darmowe lub ze zniżką korzystanie z różnych atrakcji www.salzkammergut.at/en/detail/article/salzkammergut-erlebnis-card-1.html

Zell am See-Kaprun
        www.zellamsee-kaprun.com/en/activities/hiking
        www.zellamsee-kaprun.com/en/activities/bike
        baza noclegowa do ściągnięcia www.zellamsee-kaprun.com/en/service/brochures
        karta rabatowa umożliwiająca darmowe lub ze zniżką korzystanie z różnych atrakcji www.zellamsee-kaprun.com/en/activities/zask-card

Pozdrawiamy serdecznie,
        austria.info
      • marekggg Re: Alpy latem 05.05.15, 17:12
        bardzo ladnie jest w okolicach Achensee - wielkie jezioro, sciezki rowerowe i wszystko co trzeba.
        • mirdo1 Re: Alpy latem 05.05.15, 21:13
          marekggg,
          Wracając z nart w tym roku navi wyrzuciła mnie z autostrady na drogę wzdłuż Achensee i podobało się.
          Też nad tym się zastanawiałem.
          • mirdo1 Re: Alpy latem 05.05.15, 21:16
            Do austria.info
            Odezwę się telefonicznie mam kilka pytań i oczekiwań co do miejsca ,nie będziemy blokować forum.
            Pozdrawiam Andrzej
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka