Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przelot samolotem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:02
    Witam
    Ostatnio pojawiły się oferty przelotów samolotem na narty. Co sądzicie o
    takiej formie ? Wszyscy moi znajomi jeżdżą samochodem ale w ten sposób traci
    się około 3, 4 pełnych dni ( w tę i z powrotem). Wiem że jest ograniczenie
    do 20 + 5 kg w zakresie bagażu, ale jedzie się po to żeby pojeździć na
    nartach a nie jeździć po drogach.
    KM
    Obserwuj wątek
      • skyddad Re: przelot samolotem 10.10.04, 11:13
        Podam na swoim przykladzie. Cale zycie jezdzilismy rodzina w kupie.Dzieci
        wydoroslaly i zaczely rowniez jezdzcic, ale tylko samolotem.Twierdza Pappa to
        strata czasu a tak z lotniska autobus zawiezie do resortu i probloem zglowy.
        odpowiadam masz racje ,ale teraz powiedz synu gdzies byl np.Saalbach a
        zjezdilismy wszystkie pisty po sto razy,coczywiscie w ciagu 1 tygodnia.Na to ja
        odpowiadam a mysmy zaliczyli nasza oklice i sasiednie nawet daleko polozone a n
        ktore funkcjonowal skipass.Tutaj jest ta roznica masz samochod jestes wolny na
        bardzo duzej przstrzeni.Niezalezny od kaprysow pogody no i ta frajda
        podrozowania.
        Wnioski;
        bez samochodu jezdzimy w swojej okolicy lub korzystamy z skibusu ale tracimy
        duzo czasu i jestesmy zalezni od srodkow publicznych.
        Majac auto jestesmy wolni jak ptak,niezalezni,powrot zalezy od nas mozna dla
        uparciuchow ostaniego dnia poszalec i dopiero na wiecor wyjechac.
        Jedno i drugie ma swoje zalety.
        Pzdr.Skyddad
        • staruch5 Re: przelot samolotem 10.10.04, 15:28
          jak masz duzo pieniedzy, to lataj samolotem. czy myslisz, ze wiekszosc ludz,
          ktorzy z Pl jezdza samochodami robia to dla przyjemnosci jezdzenia samochodem?
          Udajesz, ze nie rozumiesz?Czy szpanujesz?
          Poza tym moze Ty tracisz 4 dni na jazde samochodem. ja i moi zbnajomi "tracimy"
          w sumie najwyzej 2 dni...
          • skyddad Re: przelot samolotem 10.10.04, 16:25
            Witaj Staruch!
            Ludzie lubia troche poszpanowac,ale zycie szybko ich postawi na nogi.
            Jezdza samolotami ale jask sa mlodzi i sami pozniej jak rodzine zaloza to niema
            szans nawet dla bogatego szweda.Obserwowalem wielu szwedow jezdza calymi
            rodzinami duzymi autami wynajmuja dobre lokum ,ale tez ogladaja kazde euro z
            lewej i sprawej.
            Mlodziesz lata pieniadze z pierwszej pracy,zarabiaja swietnie zadnych
            wiekszych obciazen ale tylko na poczatku.Pierwsze piec razy.
            Pzdr.Skyddad
          • Gość: Krzysztof Re: przelot samolotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 20:58
            Zapytałem prowokacyjnie, bo sam nigdy nie leciałem samolotem. Zawsze
            samochodem. Natomiast nie bierzecie pod uwagę, że: pojawiły się tanie oferty
            typu 1250 pln za 7 dni samolotem do Francji( bez skipasu i jedzenia), poza tym
            benzyna i autostrady też cię kosztują. Zresztą swoją drogą to ciekawy
            temat "koszty zimowych wyjazdów za granicę" bo 90% ludzi nie potrafi sprawdzić
            prawdziwych kosztów jakie ponoszą i mom zdaniem to oni szpanują mówiąc jakie to
            tanie kwatery mieli, a to że wydali mase kasy na inne rzeczy to już inna
            sprawa.
            • wote Re: przelot samolotem 14.10.04, 21:32
              Krzysztofie... ja liczę dokładnie koszty wyjazdu, z czystej ciekawości. Ostatni
              kosztował mnie 1800 zł od osoby.. wliczając WSZYSTKO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka