Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rossignol 8s oversize czy 9s oversize

IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 03:26
    no właśnie jedne czy drugie... jeżdże bardzo dobrze, z tym że nie mam
    pewności czy jestem w stanie dociążyć 9s... ile trzeba minimalnie ważyć żeby
    wykorzystać 9s?? bo z tego co mi powiedziano to róznia się one jedynie
    twardością.
    dziekuje za pomoc :))
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: *.fornfyndet.se 14.02.05, 12:20
        Kupisz za twarde bedziesz mial problemy z stawami.Najlepiej byloby gdzies
        przetestowac.Pzdr.Skyddad.
        • bocianiv25 Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize 14.02.05, 13:45
          W Zakopanaym na Rondzie jest wypożyczalnia Rossiego.
          • Gość: Eberharter Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: *.aster.pl 14.02.05, 18:13
            Testowałem obie. Bardzooo mi sie podobały. Ze względy na wage wziąłem 8s czego
            wogule nie żałuje.
            • Gość: pajacyk Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:12
              ża zadam tak niedyskretne pytanie... ile wazysz? albo inaczej ja ważę 60, no
              dobra z butami i całym tym bajzlem najciarskim 65... czy to jest więcej niż Ty??
              pzdr
              • Gość: Eberharter Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: *.aster.pl 15.02.05, 04:08
                Waże 75kg bez sprzętu. 9s to są chyba najtwardsze seryjne narty Rossignola i są
                dla agresywnie jeżdżących, ważących ponad 80kg
              • Gość: Eberharter Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: *.aster.pl 15.02.05, 04:08
              • Gość: Eberharter Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: *.aster.pl 15.02.05, 04:12
                Waże 75kg. 9s jest dla agresywnie jeżdżących ważących ponag 80kg. Jeżeli ktoś
                waży mniej pewnie też sobie poradzi, ale trudno mu bedzie je naprawde docisnąć
              • Gość: Eberharter Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: *.aster.pl 15.02.05, 04:13
      • Gość: Kazio. Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: *.sympatico.ca 14.02.05, 18:24
        osbiscie wybralbym oversize 9x, 181cm.
        Wiecej,szybciej da sie na tym pojechac niz na bardzo
        specjalistycznej 9s. No ale to kwestia gustu i tego
        co sie chce jechac.
        Kazio.
        • Gość: darekkkk Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize IP: 217.8.186.* 15.02.05, 09:51
          Przy Twojej wadze to zdecydowanie 8s. Jesli masz wzbierac sposrod modeli
          rossignola oczywiscie.
          Moim zdaniem rossignol jest za drogi w stosunku do tego co oferuje, wiec
          radzilbym tez rozwazyc kandydatury innych firm (Tez drugie slalomki).
          Elan Sl powinnien byc super (to miekka i elastyczna narta- w sam raz dla kogos
          lekkiego). Nie tylko zreszta elan- wybor w sumie masz spory- atomic sl9,
          fischer race sc, dynastar omecarve, salomon streetracer, head i.sl.
          Teraz sa przeceny, wiec ktoras z nich masz szanse dostac w naprawde atrakcyjnej
          cenie
          Pozdrawiam
      • bocianiv25 Re: rossignol 8s oversize czy 9s oversize 15.02.05, 09:47
        Co do twardości to jest sporo modeli innych firm które są twardsze. Rossi z
        roku poprzedniego jest zdecydowanie twardszy od tej z tego roku.
        Miałem okazję jeździć na 9s z roku ubiegłego 158 cm i 165 cm oraz na
        tegorocznej 165cm.
        Twardość – to raczej złe określenie. Ważniejsze jest co chcesz od tej narty
        jak głęboko jechać - do czego ona ma być.
        Ubiegłoroczne powiem tak 165cm to narta wołowa trzeba ja było ciągnąć w skręcie
        ( ale za to stabilna nawet na wprost) 158 do slalomu całkiem całkiem ale to też
        nie to. Rossi z tego roku jest bardziej elastyczne i jak dla mnie fajniejsza (
        duża łopata z tyłu lepiej odchodzi w skręcie – wreszcie jest trochę frajdy z
        jazdy).
        Zawsze można jeszcze sterować długością. Może 160cm 9s albo poszukaj czegoś
        innego.
        Najlepiej przetestować
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka