Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:08
    Czy ktos z was zna na Słowacji taki osrodek? namawia mnie Elanka na taki
    wyjazd - co to jest? jakis dobry hotel tam - moze ktos pomoze
    Obserwuj wątek
      • Gość: Michu Re: ZUBEREC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:15
        Zuberec to wieś na końcu Słowackich Tatr Zachodnich,jeżdziłem tam przez kilka
        lat na wiosnę.O wyciągach w samej wsi trudno mi coś powiedzieć bo na wiosne to
        tam już śniegu nie bywało ale jadąc w góre doliną jakieś 10km dojeżdrzasz do
        wyciągu gdzie snieg jest nawet do kwietnia. Da sie pojeżdzić choć w weekendy
        bywa spory tłok,trasy są: słaba czerwona jesna z całkiem płaską górą i dołem i
        druga trudniejsza ale zawsze była fatalnie przygotowana(może się coś zmieniło
        bo 3 lata temu przestałem tam jeździć)-krzesło ponoć postawili.Dla mnie to
        jazdy tam na dwa dni i nuda.Jesli jednak chciałbyś pojeżdzić pozatrasowo to to
        istny raj tylko trzeba wstawać o 4tej i ze 2-3 godz.popodchodzić(uwaga na misie
        i strażników), świetne zjazdy z Salatyna,Brestowej,Rohaczy,Banikowskiej
        Przełęczy i innych,a na stronę połódniową to nawet legalnie można jeździć do
        doliny Zarskiej-otwarta dla narciarzy pozatrasowych. W sumie piękne
        okoliczności przyrody.Jest też możliwość podskoczenia na Chopok,przez góry
        dobrą drogą 40minut i do ciepłych basenów Besenowa i Mikulasz jakieś 30 min. Z
        hotelami to nie wiem bo tam infrastruktura reagowała dużo gorzej niż u nas ale
        coś tam się budowało, ja zawsze najmowałem piętro domu od Słowaków,standard
        średnio dobry a do tego miły tam lud i niedrogo wychodziło. Jak masz jeszcze
        jakieś pytania to pytaj bo to tak w skrócie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka