Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tecnica Hot Form

01.11.05, 12:47
    przymierzam sie do zakupu nowych butow, moje zaintersowanie wzbudzily buty
    Tecnica i ich technologia Hot Form.Maja one warstwe przewodzaca prad, ktory
    rozgrzewa i uplastycznia but wewnetrzny. Potem to wszystko zastyga na nodze.
    Wyglada to rewolucyjnie ale czy ktos to testowal i jak wyglada to
    dopasowanie za pomoca transformatora w polskich sklepach. Pozdro
    Obserwuj wątek
      • kubagr Re: Tecnica Hot Form 01.11.05, 14:54
        jest to pierwszy but ktory wprowadzil formowanie nie tylko do stopy ale takze
        od strony skorupy. mam je od 3 lat i sie sprawdzaja. zauwaz ze to
        samo "gniazdko" jest przeznaczone do dwoch totalnie odrebnych rzeczy:
        do formowania: specjalny zasilacz, stoisz w nich przez 20-30 min i wtedy sie
        formuja
        do podgrzewania: dwie opcje: mozes podlaczyc do pradu albo do zapalniczki w
        samochodzie: jedna rzecz: elementy grzejne nie dochodz a do czubkow palcow: ja
        wkladam zawsze troche papieru toaletowego w czubki, nie gazet, wtedy susza sie
        czubjkki znakomicie. no i powinienes uzywac tzw sock liners a nie zwyklych
        skarpet.
        uwazaj tez na regulacje zwlaszcza sklepienia stop: w tym bucie nie ma miejsca
        na bledy: pamietam pierwszy raz podkrercilem podparcie sklepienia i po 2 min
        jazdy moim najwyzszym pragnieniem bylo wyskoczyc z butow NATYCHMIAST

maczores napisał:

> przymierzam sie do zakupu nowych butow, moje zaintersowanie wzbudzily buty
        > Tecnica i ich technologia Hot Form.Maja one warstwe przewodzaca prad, ktory
        > rozgrzewa i uplastycznia but wewnetrzny. Potem to wszystko zastyga na nodze.
        > Wyglada to rewolucyjnie ale czy ktos to testowal i jak wyglada to
        > dopasowanie za pomoca transformatora w polskich sklepach. Pozdro
      • Gość: dennis Re: Tecnica Hot Form IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 15:32
        ten system działa juz od kilku lat. Ja jezdze w Icon'ach, które sa
        poprzednikiem Diablo które pewnie widzisz teraz w sklepie. Kazdy sklep
        sprzedajacy Tecnice powinien miec 'maszynkę' do wygrzewania. Ja osobiście
        wygrzewałem dwa razy (1) przy zakupie (2) i po roku kiedy zaczałem czuc
        uciskanie w kostce (chyba efekt tego, że zaczałem jezdzic w troche innych
        skarpetkach ;-))) - pomogło, uciskane przeszło.

Nie używam tego transformatorka do osuszania i podgrzewania butów przed
        nartami. Zbedny gadzet.

Ja natomiast cenię te buty za zaanwansowany canting, który pozwala odchylić but
        w dwoch płaszyznach. Ale to opcja dla osob o specficznej budowie nóg pewnie nie
        bedziesz z tego korzystał ;-)

Pozdr,
        dennis
        • Gość: Colagen Re: Tecnica Hot Form IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:35
          Hej chłopaki widze ze macie problemy z krazeniem - zimne nozki? - smacznego -
          pozdrowko
          • Gość: dennis Re: Tecnica Hot Form IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:38
            zimne nózki nie sa złe ale ja zdecydowanie wolę goloneczko z pieca ;-)
            pozdr,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka