Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:47
    Co radzicie?Nie jezdzilam wiele sezonow,aby od 3 lat jezdzic co roku.Ale
    tylko 2 tygodnie podczas ferii.
    3 lata temu "nauczylam" sie na nowo na Atomicach SL9.Jezdzilo mi sie bosko!W
    zeszlym roku kupilam Fischery RC4.No i sa bez wyrazu.Takie wolne.A ja marze o
    tych SL9tkach..Czy radzicie, aby jeszce pojezdzic na tych Fischerach, czy
    spelnic swoje marzenie o SL9?A jesli zawracam glowe, to przepraszam..M.
    PS.Maz twierdzi,ze to chyba byly SL11?!Ja tylko zapamietalam,ze takie
    zolciotkie..
    Obserwuj wątek
      • Gość: beabike Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.05, 22:03
        3 lata temu nie bylo jeszcze SL11 a obecne SL9 to nastepczynie(jesli mozna tak
        powiedziec beta race 9,12). Z mojego doswiadczenia Ci powiem ze SL9 roznia sie
        troche od beta race( musze przyznac ze na korzyscbeta race) Najlepiej zrobisz
        jak pozyczysz gdziec SL9-tki i sie na nich przejedziesz i porownasz wtedy do
        Fischerow.Pozdrowienia.Beata
        • moomoo Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... 02.11.05, 22:17
          Ja bardzo kocham moje SL9 i doprawdy nie wiem co zrobię jak mi w nich krawędzi
          zabraknie ;-)
          Ale tak serio to nie męcz się jak Ci narty nie do końca pasują. Narty to ma być
          przyjemność i sama radość.
      • Gość: anty Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:35
        no właśnie i tu pytanie do grona. Co sądzicie o sl9 bo jeszcze nie
        rozmawialiśmy o tej narcie:) , czy jest dobra? Czy ma beta 4, dura edge,
        aerospeed itd... i jest żółciótka? Właśnie nie wiem... czy to dobra narta??
        Właśnie takie posty .. I love it :) eksperci forum czekam:)
        pytanie jest "normalnie" niezłe, pozdro, marinka , marinka jasny gwint....
        • Gość: darekkkk Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: 195.42.249.* 03.11.05, 09:22
          Do Anty
          Pytanie jest jakie jest. Podobno nie ma glupich pytan. Sa za to glupie
          odpowiedzi.
          To jest forum otwarte- i to jest jego najwieksza zaleta. Kazdy moze napisac
          pytanie jakie chce-nawet jesli komus wyda sie glupie. Kazdy moze tez na nie
          odpowiedziec.
          Te "Anty" to wyraz Twego ogolnego swiatopogladu? Ktos Cie skrzywdzil?
          Przezywasz okres buntu mlodzienczego?
          Wlasciwie to nie rozumiem o co Ci chodzi. Nikt Cie chyba nie zmusza do czytania
          wszystkich postow (czy czytania jakichkolwiek w ogole).Nie musisz tez na nie
          odpowiadac.

Pozdrawiam
      • Gość: tolekbanan Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.ny325.east.verizon.net 03.11.05, 02:15
        super narta ... tylko jedna wada troszke za miekka i nie trzyma na lodzie.
        • Gość: darekkkk Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: 195.42.249.* 03.11.05, 09:15
          Nie napisalas z jakimi rc4 porownujesz te sl9.
          Jesli jest to fischer race sc (a wiec narta, ktora jest w tej samej kategorii)
          co sl9 to nie powinnas czuc zbyt wielkiej roznicy. Moim zdaniem decyzja czy
          jedna narta czy druga to bardziej kwestia gustu. Mi osobiscie nawet bardziej
          podoba sie fischer.
          Moze rzeczywiscie jezdzilas poprzednio na sl11. To narta o poziom wyzej niz
          dwie opisywane powyzej. U fischera jej odpowiednikiem jest worldcup sc.
          Sl11 miala prawie identyczna szate graficzna jak sl9. Byla (i dalej jest) mniej
          taliowana-sl9 ma szersza lopate z przodu.
          Pozdrawiam
          • Gość: Marina Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 15:46
            Wszystkim bardzo dziekuje.Sprawdze dokladniej tego Fischera.Ale zrobie tak jak
            radzi Beata-wypozycze Slki- i sprobuje jeszcze raz i wtedy podejme decyzje!
            Dzieki wielkie.M
            • Gość: Skyddad Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 03.11.05, 18:15
              Male pytanie do Mariny,
              Ile wazysz i ile masz wzrostu?
              Narta Sl 11 jest narta twarda,mozna jezdzic normalnie ,ale nie doswiadczasz
              wtedy tego uroku co ta narta moze dac.Poszalej daj z siebie wszystko i wtedy
              zobaczysz co ta narta potrafi.Praktycznie potrafi wszystko,krecic na lodzie,na
              duzej predkosci niesamowita stabilnosc,natychmiast reaguje na Twoje prosby no i
              szybko sie zorientujesz ze nikt na stoku nie podskoczy.Narta ta odrazu uzyskuje
              duza predkosc,wystarczy tylko pochylic sie do przodu na ugietych nogach.
              Lecz musisz miec kontrole nad tym wytsilkiem gdyz pod koniec dnia bedziesz
              czula bol w wymeczonych kolanach.Pamietaj to jest narta dla naprawde silnych
              mezczyzn i silnych nog.Jezdzenie rekreacyjne to wielka pomylka lepiej kup SX10.
              Pzdr.Sky.
              P.S Juz w domu, przy swoim komputerku.
              • Gość: Marina Sky-czy to o kobiecie,czy o.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:09
                ..nartach...prawdziwa poezja-jestem zachwycona!Pzdr!
                • Gość: Skyddad Do Beabike IP: *.fornfyndet.se 04.11.05, 05:23
                  Narta SL11 powstala w roku 2002. Juz w sezonie 2002-03 zaczela bic na glowe
                  konkurentow.Inne marki mialy tez swoje dobre dni,ale Atomic nie spi nastepona
                  wersja to SL11m zamiast tittanu uzyto magnezjum i w tej formie jest produkowana
                  do dzisiaj.Narta Handlowa wychodzi w pare lat po wyczynowej odpowiednio
                  dostosowana do dla ogolu.Narta wyczynowa w pierwotnej wersji nigdy jest nie
                  dopuszczona do poruszania sie po oficjalnych trasach dla ludnosci.Ona posiada
                  takie same napisy i kolor ale sa zdjete z niej te najwazniejsze rzeczy.
                  Seria SX atomica wlasnie jest wynikiem rozwoju narty wyczynowej z lat2002-03
                  dopasowanej dla ludzi naprawde kochajacyh deski i biale szalenstwo.Z tej zabawy
                  nogi wyjda calo.Mam na mysli nie uszkodzone kolana nie wyrobione stawy itp.
                  Dzial rozwojowy Atomica caly czas nad tym pracuje aby ludzie mieli najwieksza
                  przyjemnosc w jezdzeniu.
                  Pzdr.Sky.
                  P.S jako ciekawostka narty zawodnicze po sezonie sa odsylane do fabryki badane
                  i niszczone.Niewielki procent dostaje sie na rynek prywatny.
                  Takie narty tylko otrzymuja z fabryki zawodnicy ktorych sponsoruje Atomic.
                  • Gość: beabike Re: Do Beabike IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.05, 18:28
                    Zawsze podziwiam Twoja wiedze wiec i teraz pewnie tez masz racje, a w tej
                    odpowiedzi chodzi mi o to ze 3 lata temu SL11 w tzw masowej sprzedazy nie bylo.
                    ( lub 3 tzw sezony temu).Dlatego Marina najprawdopodobniej jezdzila na 9.12 lub
                    rzeczywiscie na SL9 ktore o ile pamietam pojawily sie troche wczesniej niz SL 11
                    ( w tzw masowej sprzedazy).POzdrowienia dla Szwecji z Niemiec! Beata.
      • Gość: Skyddad Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 04.11.05, 18:16
        Marina,
        swietna odpowiedz na skionline zobacz;
        www.skionline.pl/sprzet/index.php?ids=&co=kolekcje_narty&id_grupy=1192&id_modelu=1390

przeczytaj komentarz do tych nart,tutaj juz bez wazeliny opisano ze jest to
        narta pod publiczke marketingowa.
        Pzdr.Sky.
        • Gość: darekkkk Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.05, 22:39
          Skyddad jesli chodzi o komentarz na temat tego, ze Worldcup SC nie jest narta
          profesjonalna to w sumie sie zgadzam.
          Jest tylko jedno ale- w sklepach nie ma nart profesjonalnych (w rozumieniu w
          pelni zawodniczych).
          Autor komentarza chcial zapewne zaprotestowac przeciwko temu o czym juz
          wczesniej pisalem-wmawianiu konsumentom, ze to co jest sprzedawane w sklepie to
          sa narty z pucharu swiata. Dotyczy to jednak wszystkich producentow nie tylko
          fischera
          Worldcup SL to tzw. narta serwisowa, czy komorkowa- dostepna w polsce dla
          zawodnikow na zamowienie.
          Tak samo sklepowe SL 11 nie jest narta profesjonalna-atomic tez inne narty
          sprzedaje w sklepach jako wyczynowe, a inne daje zawodnikom.
          To co napisalem powyzej nie zmienia faktu, ze juz sklepowy worldcup sc
          fischera to naprawde super narta.Ten model od lat zbiera bardzo pochlebne
          opinie od uzytkownikow(moim zdaniem jak najbardziej zasluzone ). Porownywanie
          tej narty z sl9 byloby tendencyjne- worldcup SC jest o klase wyzej. To ta sama
          kategoria nart co sl11.
          Pozdrawiam
          • Gość: Skyddad Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 05.11.05, 08:47
            Witaj Darrkkkkuuuu,
            Dokladnie napisales co od lat niektorym chcialem wytlumaczyc jak to dziala,ale
            nikt niechcial sluchac w swoim zacietrzewieniu.Powod gdyz sprzedawca zapewnial
            ze nawet lepsze jak te co zawodnicy jezdza.
            Wiesz posiadam takowe SL 11 z roku 2002 te wlasnie ktore uzyskaly najwieksza
            ocene.Moje pochodza od kuzyna zawodnika,ten promil ktory nie dotarl z powroten
            do fabryki.W pierwszym roku ich uzywania oniemialem,pozyczylem kolegom oni
            odniesli takie same wrazenia.Tego niemozna porownac z zadna narta uzytkowa.
            Narta krotka Carvingowa po poprzestawieniu nastawy w wiazaniach staje sie
            pelnosprawna treningowa GS.Rozwiniecie predkosci ponad 120km/h zaden
            problem.Pamietam rozwiniecie predkosci nawet 80km/h na narcie dobrej sklepowej
            jest juz podjeciem wysokogiego ryzyka,zreszta narty sklepowe nie chca sie na
            krotkim dystansie rozpedzac.
            Trzeba jasno powiedziec chcesz jezdzic na naprawde nartach wyczynowych zapisz
            sie do klubu sportowego i trenuj beda wyniki Atomic da sposoring wlasnie w
            takich nartach.Lub klub podejmie decyzje ze bedziesz na takich jezdzil.
            Narty sklepowe maja tylkko taka sama szate graficzna i nic wiecej.Ale chronia
            Wasze nogi przed gwaltownym zuzyciem i utrata zdrowia.
            Naprawde do narty wyczynowej potrzeba strasznie silnych ludzi ktorzy wyciagna z
            niej dusze.Zreszta popatrzcie na zawodnikow to chlopy na szkwal.(Tomba).
            Pzdr.Sklyddad
            • Gość: Skyddad. Re: Pytanie do ekspertow-Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 05.11.05, 18:02
              Witaj Darrkkkku,
              Mialem troche czasu dzisiaj i obejrzalem na spokojnie w Intersport jak to jest
              z tymi Race.Byly Atomici GS 11 color nie ten sam co orginal nie taki czerwony
              reszta napisow dosc podobnych ale kiedy deske wziolem do reki i zaczelem
              naciskac przod narty na wygiecie do przodu ,to sie mocno zdziwilem,wyginaly sie
              jak wydmuszki Colagena,pozniej obejrzalem SX11 itp.To samo.To straszny
              szaise.Mozna jezdzic i dziewczyny wyrywac na zawodnika ale nic wiecej. Te narty
              naprawde nie wiedza co to znaczy slowo RACE.Mojej rekoma nie ugniesz to samo GS
              kuzyna nie wiem jakbys sie natrezal to niema prawie mozliwosci,dopiero ta narta
              pracuje pod narciarzem przyt naprawde duzych predkosciach i przeciazeniach i
              wtedy jest sie bezpiecznym.
              Moja ocena producenci mnie zajebia na smierc, to wszystko do niczego sie nie
              nadaje poza dobrynm wygladem.
              Mialem ten problem dawniej ze narty po sezonie byly zniszczone wyrwane z miesem
              wiazania albo deski przy gwaltownym skrecie polamane.Cholera jak nie mam
              predkosci to niema zycia na stoku i jak cos robic to wlasnie tak aby gora to
              czula no i ja tez.
              Pzdr.Sky.
              P.S Chelmy potanialy.
        • Gość: Marina Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 09:46
          Dzieki Sky!
          Musze je miec!Stanelam wczoraj w Blue City przed Intersport.Patrze i
          marze.Musze je miec..2390 w Intersport.1690 w Makro,ale ktos mi kiedys
          powiedzial,ze do Makro idzie ponoc chlam (czy to prawda),wiec gdzie je kupic?..
          PS.OOps nie wiem,czy pytanie nie przekracza zasad forum!
          • Gość: beabike Re: Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.05, 11:43
            Jak juz kupisz i zjedziesz to napisz jak bylo.Pozdrowienia.Beata.
          • Gość: Skyddad Re: Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 06.11.05, 12:01
            Odpowiem szczerze;
            Bylem wczoraj z ciekawosci wlasnie w Stadium i Intersport,oba sklepy sprzedaja
            masowke w ladnej szacie graficznej.Colagena przygrywki w stylu wydmuszki
            plastikowe sa jak najbardziej na miejscu.
            Radze pojsc do prawdziwego sklepu narciarskiego i tam poprosic te Atomic SL9.
            Napewno otrzymasz wersje do jezdzenia a nie podrywania na szate graficzna.
            Pare uwag prywatnych;
            Nic nie podalas o sobie i nie musisz osobiscie doradzam;
            Jak zaczniesz jezdzic to dzien wczesniej wypij kubek wody w ktorym bedzie
            rozuszcona zelatyna doprawiona dla smaku dowolnym sokiem.Ona spowoduje ze dnia
            nstepnego bedziesz miala swietnie wysmarowane lozyska stawow w calym
            ciele.Wtedy mozesz dowolnie obciazac i niebedzie nic bolec.
            Druga sprawa wsklepie moga nie poinformowac.nastawy bezpiecznikowe trzeba
            zwiekszyc.Gdyz jak nastawisz jak trzeba to przy ostrych zwrotach bedziesz narty
            wypinala,bardzo niebezpieczne.Zwieksza sie nawet o 10%,zobacz i wyprobuj.
            W naszerj rodzinie powoli mlodziez zaczyna jezdzic wlasnie na SL9 ale nadmienie
            silna i chcaca przestawiac gorki.
            Ten problem wynikl w zeszlym roku,nie wierzyli ale zrobili jak powiedzialem i
            sie skonczyly wypinania.Moje wiazania zaczynaja sie dopiero od 100kg mam
            ustawione na 110kg,co prawda nie padam ale nigdy przy szalenstwie sie nie
            wypiely.Pamietaj naucz sie padac,zawsze odrazu nogi do gory najwyzej hamujesz
            rekoma zreszta na piscie to niema znaczenia mozna na plecach pojechac i 500m.
            Upadek zrobiony prawidlowo nawet przy 70km/h nie jest bolesny.
            Jezli kiedys wylecisz z trasy i robisz salta w powietrzu to kontroluj sie nie
            wpadaj w panike i staraj sie ladowac na nartach przodem do kierunku
            jazdy.Jezeli jest nisko nad ziemia to niemasz szans po upadku nogi odrazu do
            gory.Zycze milych wrazen na tych naprawde dobrych deskach.
            Pzdr.Sky.
            • Gość: Skyddad Re: Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 06.11.05, 12:09
              Mile Panie,
              Nalezy juz rozpoczac normalna gimnastyke tak abycialo bylo prtzystosowane do
              ekstremalnych napiec i wyciagniec.Wiecie ze jest juz starszym czlowiekiem alke
              uiprawiam wlasnie te gimnastyke pod okiem zony ktora ja wykonuje tez.
              Zmiana kolosalna ,praktycznie mozna cialo wygiac maks normalnie w kazdym
              kierunku, bez uszkodzen ma to wplyw przy upadkach gdyz nie bedzie kontuzji.
              Spacerowac.
              Gimnastyke trzeba zaczac u dobrego terapeuty,ktory wie jakie ciwczenia nie
              silowe wykonywac a doprowadzaj cialo doi gietkosci 20 latka.
              W trakcie juz jezdzenia dobrze jest brac co drugi dzienm saune i basen
              codziennie.Nie bedzie zadnych problemow z bulami nog i calego przemeczonego
              ciala.
              Pzdr.Sky.
              • Gość: Skyddad. Re: Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 06.11.05, 12:15
                Mile Panie ,
                Do tych nart niestety glupota jest nie uzywanie chelmu.Sprawic dobry chelm
                ktorego nie bedziesz czula na glowie,ubranie w stylu na cebulke,dobre
                skarpety,dobre rekawice.
                Wyposazyc sie w pewna ilosc vax-ow do nart i polozyc na goraco przy pomocy
                zelazka.Szkolke juz opisywalem i dawalem linki jak nalezy to
                wykonywac.Prawdziwy narciaz nie oddaje nart do servisu tylko sam
                przygotowuje.Sprawic sobie ostrzalke do kantow,i przybory do smarowania i
                grzania nart.
                Pzdr.Sky.
                • kubagr re: bajania skydada 06.11.05, 15:10
                  pare uwag co do tego co sky nawypisywal:

- nie ma dowodow na to ze zelatyna sobie tak od razu "wplywa" do stawow: bardzo
                  to necaca perspektywa ale nie ma ZADNEGO poparcia, co nie znaczy ze placebo
                  przez endorfins dziala jak nalezy

- kask: jak najbardziej w zeszlym sezonie ten temat walkowalismy przez kilka
                  miesiecy

- narty zawodnicze a sklepowe: tylko tzw race stock sa to te ktore "wystepuja"
                  w pucharze swiata: tak jest w przyp voelkl'a: w US mozna to dostac. no i
                  oczywiscie konstrukcja jest zupelnie inna

- nastawy wiazan: nie polecam nastawiania na czuja dopoki naprawde sie na tym
                  nie znasz. zastusuj sie do ogolnie przyjetych tabel. ja natomiast przy wadze
                  80kg mam nastawione przod na 13 (czyli ok 144kg) a tyl na 12. w moich nartach
                  na puch to odp 12 i 11: ALE TO MOJE NOGI i nikomu nie mozna polecac takich
                  nastwow bo MOZE BYC TO NIEBEZPIECZNE. zauwazcie tez ze DLUGOSC narty tez
                  powinna byc uwzgledniona: im krotsz anarta tym nizsze nastawy.

- no i ostatnia uwaga: sky , z tego co pisze, to jest taki jak glowny bohater z
                  ksiazki "znaczy kapitan" : facet wazy 140 kg wylacznie miesni, nic tluszczu
                  (tez glejowego....) jezdzi wylacznie na nartach ponad 160 km/h, wyrywa drzewa
                  z dupy matki ziemi, a druga reka w miare wolna, wygina zawodnicze narty nawet
                  nie sapiac przy tym za bardzo.
                  wiec drodzy forum'owicze: zastanowcie sie zanim pojdziecie jego droga bo on
                  jest SUPERMAN'em a wiecie ze tacy lubia latac wysoko na pozimie niedostepnym
                  dla zwyklego smiertelnika.....

juz 2 miesiace nie mialem nart na nogach............
                  • Gość: Skyddad Duze "Ja" Kubagra IP: *.fornfyndet.se 06.11.05, 16:23
                    Kazdy orze jak moze.Jestemm juz pol emerytem lecz w swietnej kondycji fizycznej.
                    Poleca sie zawsze rzeczy ktore dzialaja,jakbym czekal na potwierdzenie
                    oficjalne to prawdopodobnie mialbym zatruty organizm chemia przez lekarzy i
                    napewno wkradly by sie nowe chorobska.Dziekistosowaniu cale zycie naturaklnych
                    srodkow leczniczych nigdy nie chorowalem powaznie.Sa plusy i minusy jednak
                    natura zwycieza gdyz niedopuszcza innych mozliwosci.
                    Tak zawsze jest lecz duzy ogol uzywa glownie swiat sportowy.
                    Tak Chelm jest wazny.
                    Narty w uzywane WC sa dostepne tylkko w sponsoringu lub przez kluby sportowe
                    dla zawodnikow.Koszt takiej narty jest wielokrotnie wyzszy niz tej narty
                    identycznej z sklepu i to dla klubu lub zawodnika.
                    Ja rowniez nie polecam na nastawy wedlug swojego widzimisie,lecz w zeszlym roku
                    po ustawieniu kuzyna z polski narty w polskim sklepie wypinaly sie przy kazdym
                    zwrocie.Wtedy powiedzialem jak jest u mnie.Nastawy dla mojego ciala i nog
                    dokonali zawodnicy dajac troszke mniej niz oni to robia.Pozniej dostalem szkole
                    nauki padania.Meczono mnie caly dzien,tylek mialewm, po obijany ale nauczylem
                    sie to robic do perfekcji.Oni tez talk zaczynaja poczatkowy trening od
                    umiejetnosci padania.Pozniej niema urazow ani szkod.
                    Kapitanem z ksiazki nie jestem,lecz jestem silnym chlopiskiem i wysokim i
                    ciezkim i cale zycie mialem, problemy z niszczeniem nart.Dopiero po wejsciu w
                    swiat Atomic SL11 Pucharu Swiata problemy sie skonczyly.Jako ciekawostka to
                    nadmienie ze majac lat 46 stojac pod przyczepa pol tonowa bylem ja wstanie
                    uniesc na plecach 10cm.Za mlodu trenowalem dosc intensywnie i niestety to
                    pozostalo na starosc ztad ten problem.
                    Ja wiecej nie mialem niz 2 miechy lecz juz trenuje glownie gimnastyka i dlugie
                    spacery powyzej 10km.Biore masaze. Dwa razy w tygodniu sauna.
                    Pzdr.Sky
                    • Gość: Colagen Re: Duze "Ja" Kubagra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:35
                      Skyyyydddd no co Ty? a sex? cholera niedobrze z Toba . Arwena zrob cos-
                      Pozdrówko
                • Gość: ater Re: Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.skynet.net.pl 06.11.05, 17:23
                  Mili Panowie
                  czytajac wasze posty mozna sie tez wiele dowiedziec a jednoczesnie robi sie
                  wesolo czytajac wasze dowcipne wypowiedzi.
                  pozdrawiam
                  • Gość: Skyddad Re: Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 06.11.05, 17:58
                    Colagen,
                    takie chlopisko na szkwal,to seks jest wlasnie rozladowanioem tej cholernej
                    energi ktora czleka rozpiera od wewnatrz.W naszej rodzinie dozywa sie 100lat ja
                    minalem pare lat temu 60-tke czyli jestem po polowie to niebuj sie te 25 lat
                    przedemna,zreszta prawdziwy mezczyzna jak umiera to nawet niepomaga szybkie
                    gwozdziowanie wieka trumny.Tak bylo z przodkami.
                    Pzdr.Sky.
                    • Gość: Colagen Re: Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:21
                      ale jakos taki wsydliwy jestes - ale nawiasem cieszy mnie to bo rezygnacja z
                      tej przyjemnosci bylaby jak zlamana narta na SR- pozdrowko
                      • Gość: Skyddad Re: Kupuje wiec od razu..Atomic SL9 czy ... IP: *.fornfyndet.se 06.11.05, 19:20
                        Dokladnie,nie niejestem.Colagen pamietaj ze krowy ktore rycza malo mleka daja.
                        Te forum skupia fajnych ludzi pelnych hunoru i dowcipu ale nie mniej mamy tez
                        strasznych powazniakow.
                        Nasze Panie lubia napewno pohunorzyc ale w pewnych ryzach,niemozemy ich
                        przekroczyc.Mozna to zrobic ale juz na wyjezdzie a nawet na piscie.
                        Pzdr.Sky.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka