Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BUTY NARCIARSKIE I DRĘTWIENIE NÓG!!

02.12.05, 17:03
    Jeżdżę już parę sezonów( początkująca bardziej)- ciągle bez dobrych butów! Po
    długości są zwykle idealne , ale w każdych drętwieje mi noga na odcinku od
    kostki do końca buta w górę- bywało że ból był nie do zniesienia. Nie mogę
    sobie z tym poradzić - mimo róźnych, często dziwacznych uwag. Klamry 3i4 mam
    zapięte minimalnie , bo większy ucisk to klops! Zaznaczam , że jestem
    szczupła, nie mam chorób krążenia i łydki też mam szczupłe. Może są jakieś
    specjalne buty dla takich jak ja ??? Pozdrawiam
    Ewa
    Obserwuj wątek
      • marek.przybylski Re: BUTY NARCIARSKIE I DRĘTWIENIE NÓG!! 02.12.05, 18:33
        sluchaj, tylko sie nie obraz bo juz sie spotkalem z takimi przypadkami.
        Niektore osoby zapinaja buta narciarskiego na sniegolap lub nawet na dodatkowa
        pare spodni - but zapina sie bezposrednio na dobrze naciagnieta skarpetke
        narciarska ktorej brzeg powinien konczyc sie powyzej buta. Jesli w srodku buta
        masz pozawijany material to zwyczajnie uwiera naczynia i blokuje krazenie. A
        jesli to nie to, sprobuj po prostu innych butow np z wypozyczalni z duzym
        wyborem zawsze mozesz przyjsc i poprosic o wymiane nastepnego dnia na inny
        model bo ten cisnie.
        • Gość: Colagen Re: BUTY NARCIARSKIE I DRĘTWIENIE NÓG!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:14
          sprawdz ulozenie skorupy buta - pozdrowko
          • skyddad Re: BUTY NARCIARSKIE I DRĘTWIENIE NÓG!! 02.12.05, 19:48
            Dobry narciaz pojedzie i z jedno centymerowym luzem w bucie,a zapinanie na sile
            tylko zamyka obieg krwi i moze doprowadzic do wypadku stracisz sile i kontrole.
            Na stoku masz sie czuc jakbys siedzial lun siedziala na kanapie tzn wygodnie.
            Pzdr.Sky.
      • Gość: Jozzo Re: BUTY NARCIARSKIE I DRĘTWIENIE NÓG!! IP: *.sympatico.ca 03.12.05, 09:14
        Nie krzycz nie pisz duzymi literami a poczytaj poprzednie posty o butach
        o ich paosowaniu i dopasowywaniu moze ci to pomoze
        Jozzo
        • Gość: www Re: BUTY NARCIARSKIE I DRĘTWIENIE NÓG!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 09:58
          Ja miałam ten sam problem i okazałao sie ze powodem było to, że zakładam do
          butów kilka par skarpet. Na stoku zawsze strasznie marzną mi stopy- nie wiem
          czemu, bo buty mam bardzo dobre i oprócz skarpet narciarskich
          potrafiłam "dołożyć" trzy inne pary ;)) a potem narzekałam na to że buty złe bo
          nogi drętwieją. Kiedyś ktoś zobaczył w czym problem i okazłao sie ze w mojej
          głupocie. Odkąd zakładam jedną parę skarpet drętwienia nie ma ale nogi marzną
          ;((
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka