Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bramki stwarzajace problemy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 21:21
    Przegladam sobie cennik osrodka ( www.slotwiny.com.pl/cennik.html ) Slotwiny w Krynicy i to jest pierwszy cennik, na ktorym widnieje informacja ile wynosi blokada czasowa (karencja) karnetu czasowego/okresowego do nastepnej mozliwosci przejscia przez bramki. Jest to oczywiscie blokada przed wielokrotnym wykorzystywaniem karnetu czasowego przez osoby stojace za soba.
    Dlaczego o tym pisze? Poniewaz tam gdzie najczesciej jezdze, czyli GAT w Szczyrku lub Korbielowie, ma bardzo fajny system kart chipowych, z ktorym bywa tak, ze mozna sie nie dogadac. Problem polega na tym, ze zbliza sie karte do czytnika i jak za krotko trzyma sie lub za wczesnie chce sie popchnac bramke to czytnik wariuje, wtedy chcemy znow przytknac karte ale czytnik juz ma blokade na nasz karnet. No i wtedy d... zbita - albo przechodzimy gora dolem ale czekamy jak idioci te pare minut (na GATowskich czytnikach bodajze 5 minut bo ostatnio liczylem;/).
    Spotkaliscie moze tez gdzies takie bramki, ktore albo nie reaguja prawidlowo na karnety, maja jakies koszmarnie dlugie okresy karencji lub po prostu same bramki lamia nogi przy probie popchniecia?
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Bramki stwarzajace problemy 29.12.05, 23:36
        Ja miałem z tym problem właśnie w Szczyrku. Naciskany przez tłum, przeszedłem
        górą. Zaraz zjawiła się obsługa z GĘBĄ i awanturą, grozili konfiskata karty i
        policją. Skończyło się na sprawdzeniu ,że punkty zostały naliczone ale awantura
        była jakbym ukradł im 100 milionów. Nigdzie więcej w Europie nie spotkałem się
        z tymi problemami.
        pozdrawiam
        • kawalczewskip Re: Bramki stwarzajace problemy 30.12.05, 09:10
          Ostatnio w Biłace tez tak było, i z tego co zauważyłem ne tylko ja miałem ten
          problem.
          A najlepsze było jak w zeszłym sezonie na Pilsku (zero ludzi, jazda góra-dół)
          byłem szybszy od systemu. Musieli mieć ustawione chyba więcej niż 5 minut, bo
          sam wyjazd na górę Pilska zajmuje z 5 minut i nawet jak bym się zamienił w
          kulke śnieżną to nie da rady szybciej.
          • Gość: murowany Re: Bramki stwarzajace problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 10:43
            No ja pierwsza taka sytuajce mialem wlasnie w Korbielowie, bodajze w pierwszym sezonie korzystania z tych kart zblizeniowych. Wyciagnalem sie pierwszym orczykiem i ide na drugi, gdzies tak 10 rano, kolejka z Soliska do Zywca, chce przejsc przez bramke a tu zonk, zablokowalo mnie. Zjezdzam do kasy z reklamacja, ze mi karta przestala dzialac, tam znow 30 min stania i dopiero panna w kasie wyjasnila mi o co chodzi. Wkurzylem sie bo stracilem przez to mnostwo czasu.
          • Gość: mac Re: Bramki stwarzajace problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 10:44
            w czarnej gorze, gdy czlowiek przede mna mial problemy z przejsciem uzylem
            swojej karty - nieswiadomy karencji, ale obsluga z usmiechem na twarzy
            otworzyla mi bramke zdalnie - bez problemu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka