grzesiulek123 08.01.06, 18:40 Czy ktoś zna tą miejscowość? Jakie tam są górki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fala69 Re: donovaly 09.01.06, 02:05 Do sobotniej Gazety dołączony był "Przewodnik dla narciarzy" i tam m.in. było o Donovalach. 17 tras (14 dla pocz. i 3 dla średniozawans - najdłuższa 2200m). Wybierasz się - połamania nart życze! Odpowiedz Link Zgłoś
vdagv Re: donovaly 09.01.06, 08:17 Tras jest nawet sporo, większość prostych. Trudniejsze i dłuższe trasy są na Novej Holi. W moim prywatnym rankingu ośrodków narciarskich na Słowacji Donovaly plasują się bardzo wysoko...a byłam tam kilka lat temu,kiedy nie było jeszcze wyciągu krzesełkowego,a na Nova Hole kursował stary wyciąg krzesełkowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Re: donovaly 09.01.06, 13:56 Jest dobrze, coś dla początkujących, coś dla starych wyjadaczy. Są w miarę proste stoki gdzie można się pouczyć z wyciągami krzesełkowymi. Dla bardziej wymagających zaprasza Nova Hola - górka niczego sobie z szybkim i nowoczesnym krzesłem na sam szczyt. Co prawda wyboru tras nie ma takiego jak na Chopoku, na przykład, ale pojeździć można znakomicie. Nawiasem mówiąc, byłem tam rok temu na sylwestra, nigdzie śniegu nie było - a tam był! I trasy dobrze przygotowane... Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiulek123 Re: donovaly 12.01.06, 21:41 Ślicznie dziękuję wszystkim za odpowiedz. W sobotę jadę, po powrocie podzielę się wrażeniami Pozdrawiam Grzesiulek123 Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiulek123 Re: donovaly 26.01.06, 20:09 Byłem i widziałem całkiem fajna miejscowość Górki bardzo przyjemne świetnie przygotowane Są stoki rodzinne ale można poszalec na Nowej Holi 2200m zjazdu Przy nowej holi jest dobra restauracja tej w centrum chyba góralska stanowczo odradzam 8 osób kazdy jadł inną potrawe (efekty identyczne) Jazda na nartach tylko do14 pózniej tylko jeden mniejszy stok od 17.30 do 21.00 WAŻNE tlko nikomu ani mru mru Bardz mało ludzi wjeżdzasz i zjezdzasz aż do bulu pozdrawiam ps.FALA czy byłaś w Donovalach Odpowiedz Link Zgłoś