shisha 03.12.02, 12:47 Poszukuję wszczelkich informacji na temat: - wyboru sprzętu, - najlepszych miejscach i trasach w Polsce, - ewentualnie jakieś adresy klubów czy coś takiego. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slawek.banaszak Re: SKITOUR w Polsce 05.12.02, 08:36 Twoje pytanie na temat doboru sprzętu jest tak ogólnie sformułowane, że aby odpowiedzieć na nie ogólnie musiałbym napisać jakieś 10 stron. Czy możesz je zawęzić. Aby doradzic Ci wybór rodzaju i długości nart muszę znać odpowiedź na nastepujące pytania: Czy jesteś zupełnie początkujacą narciarką? Jeśli nie, to jakie są Twoje umiejętności narciarskie? Jaki styl jazdy preferujesz? Jeżeli chodzi o dobór butów narciarskich to odsyłam Cię do mojej odpowiedzi w wątku nr 243. Tylko jedno uzupełnienie: producenci butów oferują modele dla pań. Temat najlepszych tras w Polsce jest też dość szeroki. Pozdrawiam Sławek Odpowiedz Link Zgłoś
shisha Re: SKITOUR w Polsce 05.12.02, 08:59 > jakie są Twoje umiejętności narciarskie? Jeździłam od dziecka co roku, potem kilka lat na desce, a w zeszłym roku byłam znowu na nartach - szczerze mówiąc, średnio mi szło;) Pytanie co do sprzętu jest już nieco nieaktualne, bo wczoraj nabyłam komplet nart z wiązaniami Silveretta i buty też (Dynafit cośtam-cośtam Lady), teraz mi tylko foki zostały do kupienia. Narty to wiadomo, a jak się konserwuje takie foki, żeby jak najdłużej wytrzymały? > Temat najlepszych tras w Polsce jest też dość szeroki. A jakie miejsca polecałbyś na pierwsze trasy? Czy są miejsca, gdzie narciarze nie są mile widziani? (w Tatrach chyba można?) Na ile ma sens opieranie się na swojej znajomości szlaków letnich przy wybieraniu się w zimkę? Zadaję pytania ogólne, bo bardzo niewiele wiem na ten temat, więc interesuje mnie wszystko:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś