Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie fajne noclegi w Dolomitach?

IP: 87.206.249.* 10.04.06, 18:36
    Witam!
    Rozpocząłem podobny topic dotyczący Kronplatz i Cortina ale mało wypowiedzi
    choć jedna ale sensowna. Ponowię jeszce raz. Prawie zawsze jeździłem
    zorganozowną grupą ale teraz zamierzam się wybrać ze znajomymi autkiem.
    Proponuję wpisujcie fajne, sprawdzone miejsca noclegowe warte polecenia gdzie
    byliście, teraz kiedy emocje związane z nartkami powoli opadają.
    Jeżeli pomysł uważacie za sensowny można załpżyć parę topiców np: Val di Sole
    nocleci, Val di Fiemme noclegi itd. Napewno nam się to może przydać....
    Obserwuj wątek
      • Gość: jazzwoman Val di Sole - Pellizzano IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.06, 12:27
        Gorąco polecam holet Cova znajdujący się w miasteczku Pellizzano, oddalonym o
        4km od stacji narciarskiej Marilleva 900. Przed hotelem znajduje się przystanek
        skibusów, które do Marillevy kursują co pół godziny z przerwą bodajże od 13 do
        15. Można też dojechać do Pejo i Tonale, z Pellizzano skibusy kursują chyba 4
        razy dziennie.
        Teraz kilka słów o samym hotelu...
        Jest to nieduży, ale zadbany hotel prowadzony przez rodzinę Cova. Panuje tam
        miła, spokojna atmosfera. Pokoje są ładnie urządone (bez żadnych luksusów, ale
        moim zdaniem standart jest bardzo przyzwoity, pokoje przestronne, ładne
        łazienki...).
        Kuchnia w hotelu Cova jest wyśmienita. Jej szefem jest brat właściciela
        hotelu... Kuchnia oferuje przyzwoite, porządne śniadania w formie bufetu oraz
        pyszną, bardzo obfitą kolację (fajny bar sałatkowy oraz wiele smacznych potraw
        kuchni włoskiej oraz tyrolskiej, najeść można się do syta, bo porcje są duże a
        panie kelnerki proponują jeszcze dokładki, do tego wspaniałe desery, polecam
        szczególnie boskie torty... jedzenie nie jest może jakieś bardzo luksusowe i
        wykwintne, ale naprawdę smaczne, jak w tradycyjnym włoskim domu...).
        W hotelu znajduje się mała kawiarnia, gdzie można spróbować miejscowych
        specjałów takich jak bombardino, czy też słynnych włoskich alkoholi (grappa,
        limencello...), wypić pyszne ristretto, posiedzieć przy herbacie tudzież
        piwie... I wszystko naprawdę niedrogie, bardzo przystepne dla polskiej kieszeni.
        Po nartach można też skorzystać z sauny tureckiej, fińskiej,
        aromaterapeutycznej w mini centrum relaksu, gdzie jednorazowy pobyt kosztuje
        4euro (cena bardzo rozsądna).
        Doba w hotelu Cova kosztuje chyba 40euro, ale ja byłam tam wraz z biurem
        podróży Otium i mój tygodniowy pobyt kosztował niewiele ponad 1000zł (jest to
        oczywiście cena samego zakwaterowania z wyżywieniem), a to naprawdę niedrogo
        jak na Alpy...
        Polecam!
        www.hotelcova.com/
      • Gość: miszel Re: Gdzie fajne noclegi w Dolomitach? IP: *.chello.pl 19.04.06, 13:53
        Dziękuję i proszę o więcej!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka