tyrus2 17.07.06, 10:18 Jutro wylatujemy z Wrocławia czy ktos juz tam był? Podobno jest tam duzo gosci z Izraela a to w tei chwili nie najlepiej,lecimy MEMPHIS Dajcie jakies informacje-DZIEKI!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abas35 Re: Taba-holiday taba resort!!!!! 17.07.06, 21:42 We wtorek wróciłem z Taby. Byłem w hotelu Morgana Beach resort i tam nie było Izraleczyków. Już wtedy w Izraelu była napięta sytuacja ale na wycieczce do Jerozolimy zupełnie się tego nie odczuwało. W hotelu w którym byłem byli przede wszystkim Niemcy i Czesi. Polaków jak na lekarstwo. Ogólnie było ok choc w naszym hotelu mozna było umrzeć z nudów i trochę z głodu bo jedzenie nie do strawienia (choć hotel 5* w opcji AI). Wyjśc nie ma gdzie bo Taba to hotele i nic wiecej. Też lecieliśmy z Wrocławia liniami Memphis i jakoś dolecieliśmy choć wiele osób było bardzo spanikowanych heheh. Bardzo męczący jest transfer z Sharmy do Taby ok. 3 godzin w nocy. Gdyby nie wycieczka do Izraela nie wybrałbym się do Taby. Zyczę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
wiki110 Re: Taba-holiday taba resort!!!!! 18.07.06, 13:13 Napisz coś proszę o tym hotelu. Chcemy wybrać się do niego we wrześniu z 6 letnim dzieckiem. zCzy są tam jakieś atrakcje dla dzieci (animacje, mini disco) i jak wygląda plaża (zejście do wody, czy jest kamieniste czy nie). Chciałabym także wiedzieć ile czasu jedzie się z tego hotelu do jerozolimy (ile do granicy z izraelem itd.). Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
abas35 Re: Taba-holiday taba resort!!!!! 19.07.06, 22:44 Nie mogę się wypowiedzieć na temat hotelu Hoilday Taba Resort, ponieważ jak pisałem byłem w hotelu Morgana Beach. W naszym hotelu wejście do wody w morzu graniczyło z akrobatyką: same kamienie i rafy plus te wszystkie świństwa typu jeżowce i rybki, za którymi nurkujący latali jak potłuczeni. Dla dziecka takie dno w wodzie jest bardzo niebezpieczne! Byc może jednak tam gdzie jedziecie będzie ok. Jeżeli chodzi o wycieczkę do Jerozolimy to mam faktycznie niezapomniane wspomnienia. Taba jest na granicy z Izraelem i to jest jej jedyny plus! Ludzie, którzy jechali z Sharm el Shejk musieli wyjechać o 4 godziny wcześniej!!! Potem bardzo długa droga do Jerozlomy z przerwą na kąpiel w morzu martwym (koniecznie!!!!). Łącznie od granicy do Jerozloimy podróż trwa ok 5 godzin. Szczerze mówiąc to nie jest wycieczka dla dzieci zwłaszcza tak małych. Byli w naszym autkarze ludzie z dziećmi ok. 7 - 9 lat i była to dla nich męczarnia i do tego żadna atrkacja!!! Warto się więc jeszcze zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
tomay80 Re: Taba-holiday taba resort!!!!! 21.07.06, 21:32 Cześć 1 sierpnia wylatujemy z żoną z Poznania do Sharmu, a z tamtąd jedziemy do Morgana Beach Resort. Liczymy przede wszystkim na spokój. Chciałbym trochę ponurkować, rozumiem, ze rafa jest przy hotelu. A czy jest tam jakieś centrum nurkowe, tak aby ponurkować w sprzęcie z instruktorem? Jak wygląda sprawa z programem animacyjnym, np. areobik w wodzie, itp. Co było nie tak z jeedzeniem, za mało, nie dobre? Przed rezerwacją przejrzałem kilka niemieckich stron z opiniami hotelu, tam ludzie bardzo chwlili pokoje no i trochę jedzenie. Na zdjeciach jedynie kiepsko wyglądała plaża, jakie są Twoje wrażenia? No i na koniec pytanie jeszcze o wycieczkę do Jerozolimy. To był również czynnik decydujący o wyborze hotelu w naszym przypadku, choć teraz mam wątpliwości co do wyjazdu do Izraela. Jaki jest koszt tej wycieczki i czy w hotelu można płacić w euro, czy lepiej u nas w kraju wyienć kasę na dolary? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abas35 Re: Taba-holiday taba resort!!!!! 25.07.06, 12:51 Na terenie hotelu Morga Beach resort jest szkółka nurkowania, podobno bardzo dobra. Rafa kolarowa też jest więc można nurkować. Ciekawostką jest to, że przy zejsciach naplaże zostały ustawione tablice z zakazem nurkowania. Z tego co się dowidziałem to chopdzi o to, że na własną rękę nie można nurkować. Pokoje w hotelu są całkiem fajne. Natomiast jedzenie było okropne, choć ponoś coś się poprawiło. wycieczka kosztowała 110 $ od osoby,, z tym że kupowaliśmy ją w Polsce. Wypad do Jerozlimy z Taby to autentycznie duże ułatwienie bo Sharmy jest zdecydowanie za daleko. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś