Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie w alpy??

12.11.06, 22:42
    Dopiero znalazlam to forum, nie czytalam wszytskich watkow. Moze juz taki byl.
    Chodzi mi o to, czy moglibyscie napisac gdzie najlepiej w alpy, dla kogos kto
    jezdzi, ale zawsze w Polsce, nigdy nei byl za granica (poza Czechami). Co
    lepsze, Wlochy, Austria, a moze Francja??? Moze macie jakies fajne namiary na
    kwatery, hotele? Bede wdzieczna za kada odpowiedz. Wybieramy sie z mezem pod
    koniec marca i chcielibysmy juz planowac, bo chyba za pozno nie jest jeszcze:)
    Jest tyle ofert w biurach podrozy, w necie, ze na prawde nie wiemy zupelnei co
    robic.Dzieki.
    Obserwuj wątek
      • kodnam Re: Gdzie w alpy?? 12.11.06, 22:51
        Witam.
        Wiele osób poleca na okres marca bądź kwietnia Włochy,
        dlatego, iż jest tam dość pogodnie w tym okresie.
        Wiele zdjęć z Włoch i nie tylko jest na stronie:
        www.galerianarciarska.net
        Pozdrawiam, Przemek.
        • staruch5 Re: Gdzie w alpy?? 12.11.06, 23:00
          poruszasz dyzurny temat.
          Pojawia sie pytanie, czy chcesz jechac z mezem na urlop, czy na narty. Bo jak
          na narty, to koniec marca we Wloszech jest zlym pomyslem.
          Pzdr.
          • hinduska Re: Gdzie w alpy?? 12.11.06, 23:06
            Obejrzalam galerie, zdjecia ladne. Ale w trakcie nasunely mi sie pytania: jaki
            jest wtedy snieg-bo chyba czesciej pada deszcz niz snieg o tej porze roku, ale
            moge sie mylic?? No wlasnei jaka pogoda jest o tej porze roku? Ale to pewnei
            zalezy do wysokosci, czyz nie? Snieg sniegiem, ale naturalny lepszy od sztucznego.

A czemu nie Wlochy w marcu?? No akurat maz woli deske, ja narty, wiec pewnei
            pojezdzimy osobno:))

To co polecacie? Wiem, ze to pytanei pewnei pojawialo sie tysiace razy, ale co
            jakies czas zaglada tu taki forumowicz jak ja i ma tysiac nowych pytan :))
            • ortodox Re: Gdzie w alpy?? 12.11.06, 23:12
              Zillertal! Bo jest tam lodowiec TUX i gdyby przyszła wiosna, to masz śniegowe
              zabezpieczenie i gwarancję satysfakcji.
              pozdrawiam
      • Gość: iffa4 Re: Gdzie w alpy?? IP: 195.187.84.* 12.11.06, 23:25
        Francja, La Plagne.
        Na koniec marca jest snieg, dodatkowo jest lodowiec. Slonce, slicznie. Bylam w
        tym terminie z biurem Ikatur, polecam. Plus - wyciag w odleglosci 70 - 80
        metrow od apartamentow.
        Francja, Les Menuires.
        Bylam na przelomie marca i kwietnia. Pogoda rewelacyjna, nie za duzo ludzi na
        stokach :) Narty przypina sie do nog po wyjsciu z hotelu, rewelacja. Oferte
        wykupilam z internetu, dojazd wlasny.
        Minusy Francji - strasznie daleko.
        Jak jade tam, klne na czym swiat stoi. Ale stoki rekompensuja wszystko :)
        • hinduska Re: Gdzie w alpy?? 13.11.06, 00:48
          Z tego co sie zorientowalam przegladajac to forym, ze w koniec marca jest
          najlepszy w Austrii-blisko lodowca, a poczatek marca Włochy-bo ladna pogoda:))
          Akurat sami myslelismy zarowno o Austrii i Wloszech. teraz tylko wybor terminu.
          I transportu. No i oczywiscie miejsca zakwaterowania. A to chyba tez przysparza
          klopoptu, jesli organizuje sie wyjazd samemu i nie ma pojecia gdzie sa wyciagi
          itd. Bo niby w tych broszurach i na stronach sa mapki,ale wiadomo ze w
          rzeczywistosci moze byc roznie. Moze jednak oferta z biura podrozy? Wszytsko
          zorganizuja:) Ale wiadomo ze to zwieksza koszty.
          • ortodox Re: Gdzie w alpy?? 13.11.06, 01:50
            Moja propozycja, to: Apartament, transport własny - autem, początek marca,
            Zillertal.
            www.zillertal.at/de/inhalt1024.php
            www.zillertalinfo.pl/
            Jeżeli nie wiesz, jak to zorganizować, skontaktuj się z Dominikiem.
            On tam mieszka i zajmuje się obsługą Polaków. Kontak na poniższym linku.
            www.zillertalinfo.pl/kontakt/
            On wszystko dla Was załatwi - apartament, karnet, opowie od czego zacząć ...
            W mojej ortodxyjnej galerii jest sporo zdjeć z tej doliny. Jest to jedno z
            lepszych miejsc na narty w Austrii.
            pozdrawiam
            • wrb1 Re: Gdzie w alpy?? 13.11.06, 10:42
              Odwiedź mmje Fotonarty tam znajdziesz sporo linkow do ośrodkow w Europie
              • hinduska Re: Gdzie w alpy?? 13.11.06, 18:00
                Ojej, ale Wy jestescie mili:))) Dziekuje za te informacje. Jestem bardzo
                wdzieczna. Bede przegladac te strony ktore podaliscie. Juz sie nie moge doczekac
                tego wyjazdu:)))
                • Gość: Samba Re: Gdzie w alpy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:23
                  Nie wierz , to tylko pozory , że mili, później Ci dołożą swoje...... .
      • mamoniowa303 Re: Gdzie w alpy?? 14.11.06, 12:54
        Polecam Zillertal, snieg gwarantowany, bo to lodowiec i stosunkowo blisko. Ale
        przede wszystkim region Arlberg, miasteczka Lech, St. Anton, St Christoph,
        Zuers... fantastycznie !!!
        • wote Re: Gdzie w alpy?? 14.11.06, 13:06
          Dokładnie... tutaj nikt nie jest miły ;D
      • Gość: Jozzo Re: Gdzie w alpy?? IP: *.dsl.bell.ca 15.11.06, 08:22
        No wlasnie !?

Isnieje szansa ze zawitam w E wionsa przyszlego roku.
        Tyle piszecie o Alpach no wiec gdzie?
        Chcalbym, zeby to bylo cos zblizonego powiedzmy do
        www.sunshinevillage.com/the_mountain/overview.php
        Tzn zeby nie trzeba bylo gdzies dojezdzac autem czy komunikacja
        Czyli wstaje od baru :) przypinam klepki i w 2-3 min jestem
        przy wyciagu. Po calodziennej jezdzie spadam prosto do baru.
        No i zeby nie bylo za duzo albo wcale sztruksu, zeby byla jako
        taka pochylosc. Nie wspone o codzienncych dostawach swierzego puchu
        no ale to juz jako bonus nie do przewidzenia.
        Mam takie sny o Alpach i Europie moze sie juz w kortce zrealizuja.
        Jozzo
        • Gość: mal Re: Gdzie w alpy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:44
          Ach te sny narciarzy! W Europie trudno je spelnic, ale czasem cos moze sie udac.
          Ja prawie zawsze mieszkam na stoku, zwyke buty zakladalam sporadycznie kiedy np
          zabraknie kawy(czy koniaku) i trzeba pojsci do sklepu. Raz mi sie zdazylo ze z
          kolezanka bylysmy jedyne na stoku i kilkanascie wyciagow jezdzilo tylko dla nas
          pamietam tez spore tereny dziewiczego puchu kiedy po sporych opadach nie
          odsniezono wielu tras. Nigdzie poza Austria nie jezdzilam wiec nie mam
          porownania i tylko tam moge cos polecic. Nie jest zly regin amade choc dosc
          oblegany: www.amade.com ale wiosna lepiej wybrac cos wyzej w Tyrolu.
          Pozdro mal
        • zolviu Re: Gdzie w alpy - 3 doliny oczywiscie :) 15.11.06, 20:08
          nie wiem czy zechcesz mnie posluchac, ale jesli tak zrobisz mysle ze sie nie
          zawiedziesz :)
          na tyle na ile zdarzylem Cie poznac wolisz jazde poza trasami. jesli mam racje
          to nie kombinuj tylko jedz od razu do val thorens (3ch dolin). trasy, które sa
          na mapie to kwestia umowna (650 km - wszystko bez odpinania nart). tak naprawde
          to o ile starcza Ci umiejetnosci (jak sadze) to mozesz jechac gdzie chcesz. ja
          jezdze po trasach, ale podjezdzajc wyciagami widzialem wielu ludzi jezdzacych
          off piste. val thorens jest najwyzej, poza tym moim skromnym zdaniem sa tam
          najlepsze trasy w 3ch dolinach. jesli sa dla Ciebie wazne koszty, to proponuje
          Ci les menuires, ktore bedzie tansze a dostep wszedzie rownie dobry. na
          www.lesmenuiresreservation.com napewno cos wybierzesz.
          w tej lokalizacji ktora Ci proponuje jedno musisz wziac pod uwage, nie bedziesz
          mial goralskich stylowych chatek, tylko blokowiska, i to o srednim standardzie.
          ale jezli wazne jest dla Ciebie jezdzenie, a nie warunki, to jedz tam - napewno
          sie nie zawiedziesz. a po wyjsciu z hotelu bedziesz przypinal narty i jechal,
          to samo porzy powrocie.

pzdr
          zolv
          • Gość: Jozzo Re: Gdzie w alpy - 3 doliny oczywiscie :) IP: *.dsl.bell.ca 15.11.06, 21:39
            Serdeczne dzieki, zachowam pieczolowicie linki.

Generalnie nie mam nic przeciwko sztruksowi ale
            jak go nie ma to znaczy ze nie ma tez za duzo ludzi
            a o to mi glownie chodzi. Po wyrobnictwei zwazanym ze CSPS
            jak mam mic cos dla siebie to cos zdala od zgielku.
            Koszty hmm moze mi na chleb braknac alee na narty raczej nie
            [moze przesadzam ale to slowa mojej zony, z ktorymi sie pogodzila
            wiele lat temu i mowi ze wciaz z tego powodu ma duzo funu.

Nie wiem ale kombinuje wypad do cywilizacji czyli na macierzysty
            kontynent, Ot pare macowych dni na Ornaku czy Chocholowskiej,
            z tydzien w Samotni zakonczony pozegnanalnym akcentem gdzes w Alpach.
            Moze sie uda.

Jozzo

• skyddad Re: Gdzie w alpy - 3 doliny oczywiscie :) 15.11.06, 21:42
            Witaj Jozzo,
            W Sunshine Village bylem i sie najezdzilem do syta.Powiem krotko takie sa cale
            Alpy i Dolomity. Dla Ciebie to widze Dolomity i Tirol. Musisz tylko wybrac cos co
            bedzie sie Tobie podobalo. Popatrz na :
            www.feratel.at/

i kliknij na Panorama bilder.Zobaczysz Francje Szwajcarie i Austrie i Wlochy.
            Pzdr.Sky.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka