Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Apteczka Slowacja

IP: *.aster.pl 24.01.07, 18:15
    W sobote bede jechac do austrii przez slowacje. Dzis zakupilam winietki, ale
    okazuje sie ze jeszcze trzeba miec "superwypasiona" apteczke.

Czy w Slowacji na pierwszej stacji benzynowej kupie taka apteczke ?

Czy ktos kompletowal taka apteczke na wlasna reke w Polsce-i zostalo to
    zaakceptowane.

Podobno sa bardzo wysokie mandaty ...

Czy cos jeszcze z takich gadzetow jest potrzebne ? w Austrii ?

Dzieki
    Obserwuj wątek
      • Gość: ... Re: Apteczka Slowacja IP: *.acn.waw.pl 24.01.07, 19:39
        Jak mnie zatrzymali słowaccy radarowcy nawet nie zerkneli na winiete, nie mowiac o apteczce czy gasnicy (choc przezornie przygotowalem sie na ichniejsze "rewizje" kupujac w Polsce apteczce i liczac ze bedzie dobrze, nawet na dokumenty sie nie przyjzal czy przypadkiem samochodu nie podprowadzilem tylko zaczal cos powtarzac ze za takie przekroczenie predkosci ( 90 km/h na ograniczeniu do 40 km/h ktore tylko on chyba widzial) to jest mandat 5000skk i zabieraja prawo jazdy na rok...po krotkiej rozmowie o niczym zaczal podpytywac czy mamy korony, po czym przychylnie zareagowal na haslo 1000skk :> i tak sie zakonczyla przygoda ze slowacka policja...ewidentnie polowali...na kierowcow no i ich pieniadze...takze wydaje mi sie ze zawsze moga sie do czegos przyczepic nie ma cudów...
        pozdrawiam
      • Gość: agatka_s Re: Apteczka Slowacja IP: *.aster.pl 24.01.07, 19:55
        Do mnie do predkosci to sie raczej nie przyczepia-ja jade z synem (sama), wiec
        nie przekraczam predkosci z zasady, strzezonego....

ale pani w pzmot-mi powiedziala ze oni na te apteczki poluja i na kamizelki
        odblaskowe (podobnp trzeba tak rozwiesic w samochodzie zebt bylo widac, to
        mniejsze prawdobodobienstwo).

Jeszcze wyczytalam ze linka holownicza i zarowki na zmiane sa potrzebne (dla
        mnie to jest smieszne bo ja mam prawo jazdy ponad 20 lat i kola nigdy nie
        zmienilam bo nie umiem, dobrze ze umiem plyn do spryskiwacza lac !)

No nic moze trzeba sie bedzie usmiechac, moze nie wsadza do aresztu od razu !!!

Ale pieknie pada snieg !! a juz bylam zalamana...

• Gość: hariri Re: Apteczka Slowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:22
          do kompletu dodaj zestaw zapasowych bezpieczników.No i kamizelka musi znajdować
          sie w przestrzeni pasażerskiej a nie w bagazniku.pzdr
          • Gość: ... Re: Apteczka Slowacja IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 15:03
            Wszystko sie zgadza, apteczka, zarówki, hol, trojkat, kamizelka w srodku, na to wszystko bylem przygotowany (ale jak mowilem nawet nie zerknal na to pan władza), a jezeli chodzi o predkosc to tez nie gnałem na zabicie, nie jezdze tak, tylko ze oni stali kawaleczek za znakiem ... tak czy inaczej sugerowali platnosc w gotowce bez pisania mandatu :> na tym to ich polowanie polega...
            • Gość: kook Re: Apteczka Slowacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:40
              Czesi i Słowacy to największe sku.....syny i łapownicy w Europie. Nigdzie się z
              tym nie spotkałem, nawet w Rumunii i Bułgarii. A na Ukrainie czy w Rosji jest
              normalnie jak na zachodzie Europy.
        • Gość: Zdenek Re: Apteczka Slowacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 16:37
          Fatalnie to świadczy o tobie odebrałbym ci prawo jazdy.
          • Gość: agatka_s Re: Apteczka Slowacja IP: *.stat.salzburg-online.at 27.01.07, 22:00
            Niniejszym donosze ze udalo mi sie przejechac cala Slowacje, pol Austrii i
            kawaleczek Niemiec nie widzac ani jednego policjanta.

Jutro zaczynam narty, wyglada ze snieg sypie jak szlony, samochod postawilam
            kilka godzin temu a juz go nie widac caly bialy...

Pozdrawiam z Maria Alm
            • kmtest Re: Apteczka Slowacja 27.01.07, 22:44
              Gdzie można kupić taką apteczkę „na Słowację” ?
              Apteczek jest sporo ale może się okazać że ta super wypasiona nie spełnia kryteriów ich kraju, zaś sprzedawca w Polce i tak powie ” że wszystkie z jego sklepu pasują na Slowację...”
              • Gość: gwyn Re: Apteczka Slowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 23:16
                wyluzujcie...
                mozesz sobie 'dostosowac' wyposazenie auta do tamtejszych 'przepisow'...
                a i tak jak masz zaplacic... to zaplacisz...
                na policje SK i CZ nie ma rady...

pozdr

gwyn
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka