jotjotp 23.01.08, 15:06 Zdecydowałam się wysłać swojego 11 letniego syna na obóz narciarski do Włoch. Jest to jego pierwszy samodzielny wyjazd zimowy. Proszę o pomoc co na taki wyjazd oprócz nart powinien zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siejest Re: Wyjazd dziecka 23.01.08, 20:03 Przyjmuje mlodziez u siebie w pensjonacie w Austrii i z tego co widze to wiekrzej polowy zabranych ciuchow wogole nie uzywaja. Oprocz typowych rzeczy na dechy to przedewszystkim bielizna osobista gdyz ta bedzie przepocona kazdego dnia, podobnie jak skarpetki. Dwie pary dzinsow z tego jedna zapasowa zupelnie wystarczy. Podobnie z jakims sweterkiem. Na wieczory w obiekcie noclegowym najleprzy napewno bedzie jakis dres. Dobrze by bylo aby ciuchy na podroz spelnialy rowniez funkcje odziezy na jakies wyjscie na miasto. Podstawowe przybory toaletowe, recznik moze tez bo nie we wszystkich obiektach dla mlodziezy sa one udostepniane i jakas apteczke moze z plastrem, tabletkami przeciwbolowymi i przeciw zaziebieniu/grypie. To raczej wszystko, ja ze swojej strony wlozyl bym mu do plecaka tez termos na jakis cieply napoj na stok. Aha, i-Pod, Nintendo, Game Boy itp. haha (ale to zart). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Wyjazd dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 21:25 Jestem mama 14-latka jeżdżącego już od kilku lat. Jak jedzie na tydzień, to daję mu mniej więcej taki zestaw - 2 kpl. bielizny antypotnej (podkoszulek z długim rękawem + kalesony, 3 pary skarpet narciarskich (podkolanówki), 2 bluzy polarowe (na narty zamiast swetra), spodnie narciarskie + kurtka, 2 czapki pod kask (w tym jedna cienka kominiarka), 2 pary rekawic narciarskich (jedne grubsze, drugie polarowe z windstoperem), szalik trójkątny polarowy. Oczywiście kask. Z normalnego ubrania - jedne dżinsy, spodnie dresowe, 2 bluzy dresowe, kilka t-shirtów, bielizna, skarpetki. I nie wiem jak on to robi ale zawsze coś jest niewykorzystane... Dorzucam jeszcze podręczną apteczkę - coś od bólu gardła, kataru, przeziebiena, plastry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Wyjazd dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 21:29 Jeszcze gogle. Termosu nie daję, kupuje sobie picie w barach na stoku. Odpowiedz Link Zgłoś