ortodox 21.10.08, 00:00 Dlaczego BBcode nie dzaiłają na forum narty? pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ortodox Re: BBcode ... 22.10.08, 10:48 Ponawiam pytanie do admnistratora. Dlaczego BBcode nie działaja jeszcze na forum narty? Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: BBcode ... 24.10.08, 20:38 Ciekaw jestem ... jak długo można ignorować merytoryczne pytanie. Ignorancja ... kojarzy się z ignorantem? pozdrawiam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: BBcode ... 24.10.08, 21:18 nie zasmiecaj popytaj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299 co z Ciebie za moderator ze trzeba Cie uczyc takich banałów? Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: BBcode ... 24.10.08, 21:24 Nie zaśmiecam! Oczekuje odpowiedzi od moderatora tego forum. Nawet jeśli nie wie co to jest, to miał już chyba dość czasu od mojego pierwszego zapytania na dokształcenie i odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: BBcode ... 25.10.08, 16:19 Podpowiem Ci po przyjacielsku... zaśmiecasz.. i żeby było jasne, nie liczę że to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 ortodox 25.10.08, 18:14 Wejdź sobie na forum AES, a jako moderator masz takie uprawnienia, a wg mnie także obowiązek bycia na bieżąco. Tam się wszystkiego dowiesz i nie będziesz innych nazywał ignorantami. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: ortodox 25.10.08, 18:54 A co to? ... BBCode to może jakieś tabu, lub coś nieprzyzwoitego? Może to tylko jest dostępne i używane tylko przez moderatorów? Jeśli to jakaś tajemnica, o którą tu nie wolno zapytać, to oczywiście dowiem się w innym miejscu. Bez łaski. Myślę, że odpowiedź na to pytanie i zastosowanie BBCode mogą zainteresować nie tylko mnie. Przypomnę tylko, że kiedy miało powstać fofoforum narty zwane obecnie "narciarstwo", które teraz moderujesz podobnie żadnego z was poza mną ten temat nie interesował. Jednak dyskusji o tym nikt wtedy nie nazywał zaśmiecaniem forum. Możecie to sprawdzić w historii, bo widzę że pamięc wam szawankuje. Na fotoforum, które moderuje akurat jest to z oczywistych powodów zbędne, więc moje zainteresowanie tym tematem jest wyłącznie na poziomie użytkownika, nie moderatora. Witek, jeszcze nikogo tu po "imieniu" nie nazwałem, ale chyba zwykła grzeczność wymaga odpowiedzi na postawione pytanie dotyczące tego forum. Więc chyba nie o ignorancji powinieneś napisać. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: ortodox 25.10.08, 19:00 Mimo wszystko Witek, miło że się odezwałeś ... po b. długiej jak sądzę przerwie. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: ortodox 25.10.08, 21:59 ortodox napisał: > Przypomnę tylko, że kiedy miało > powstać fofoforum narty zwane obecnie "narciarstwo", które teraz > moderujesz podobnie żadnego z was poza mną ten temat nie > interesował. jesli juz rozpamietujemy to przypomne ze witek jeszcze przed powstaniem fotoforum narty stworzyl fotonarty. wiec raczej go ten temat interesowal, dyskusje na ten temat rozpoczeli admini. Twoich zaslug jakos nie pamietam (jesli jakiekolwiek byly to wiem ze jako wielki milosnik "grzebania" zaraz nam je tu umiescisz). mam za to podejrzenie graniczace z pewnoscia ze do dzis nie mozesz przezyc ze nikt Cie nie zaproponowal na moderatora tego fotoforum. to ja zaproponowalem witka i po tym czasie tym bardziej uwazam ze jest wlasciwym czlowiekiem na wlasciwym miejscu. dlaczego nie zaproponowalem Ciebie? juz wtedy podejrzewalem ze Ty jako forumowicz skrajnie nieobiektywny, zlosliwy i nieuznajacy racji innych nie nadajesz sie na tego typu funkcje i po tym czasie utwierdzilem sie w tym jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: ortodox 26.10.08, 11:58 Jesteś zaślepiony nienawiścią i odbiera ci to rozum! Twoja wpływ na to, kto został moderatorem fotoformu narciarstwo i jest mniej więcej taki jak rola Franka Dolasa w rozpętaniu i zakończeniu 2 wojny światowej. Nie pisałem o zasługach i zainteresowaniu fotografią, ale o zainteresowaniu tematem stworzenie FOTOFORUM narty oraz o tym, że nikt nie nazywał tego zaśmiecaniem forum. Fotoforum nie w zamian, ale obok tego co zrobił Witek (Fotonarty), bo uważałem że to lepsze rozwiązanie niż prywatny blog Witka, który do prezentacji fotorelacji nadawał się raczej średnio. Po tym gdzie teraz umieszczamy zdjęcia widać, że chyba jednak miałem rację. Żeby nie było niejasności, przypominam dwa kluczowe wątki w tej sprawie, a rola jaką każdy wtedy odegrał wynika z nich właśnie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=50816068&a=50961584 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=51086093&a=51086093 Dziś każdy traktuje fotoforum narty jak coś naturalnego. Uważam, że podobnie powinno być z BBcode, niezależnie od braku zainteresowania ze strony użytkowników oraz moderatora tym tematem. BBcode na forum narty nie jest żadną konkurencją dla fotoforum narciarstwo. Może być za to, znakomitym jego uzupełnieniem do prezentacji pojedynczych zdjęć, oraz lepszej edycji tekstu. O tym czy coś takiego będzie działać na tym forum, powinni decydować aktywni użytkownicy. Nie wygoda i widzimisię administratorów. Że to jest technicznie możliwe, można przekonać się na prywatnym forum żeglarskim Navigare forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35051&w=85007891 Jeśli dyskusja o tym jest zaśmiecaniem forum, to czym są twoje wpisy? Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: ortodox 26.10.08, 17:19 no niestety jesli liczyles na pomnik to jeszcze nie tym razem :p tak jak wynika z TWOJEGO linka (pisze duzymi bo widze ze Ty niezwykle dbający o interpunkcje zaczales pisac do mnie z malej litery) stworzenie fotonarty zaproponowal tebe, rowniez dobrze pamietalem ze od razu zaproponowalem witka na moderatora. czy ja mialem na to wplyw? wplyw mial jedynie witek ktory zgodzil sie zajac tym przedsiewzieciem. a to ze podchwyciles temat liczac na to ze Ty zostaniesz moderatorem rowniez sie potwierdzilo :) nadal nie widze tych TWOICH zaslug, za to dokladniej przypominam sobie Twoj ciezko skrywany zawod, ze nikt nie widzial Cie w roli moderatora tego forum. i nie musze w niczym grzebac zeby to pamietac... :p Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: ortodox 26.10.08, 18:02 Cóż ... kompleks moderatora, to cię gryzie ... :P Mógłbyś wtedy zamiast klikać w kosz, wcinać i już. Ehh ... jaki ty dzieciak jeszcze jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: ortodox 26.10.08, 19:05 uparcie widze "ty", wiec to nie przypadek tylko TWOJA zamierzona reakcja, no coz, ja sobie odpowiedzialem juz czemu chwytasz sie takich zagrywek... :p > Cóż ... kompleks moderatora, to cię gryzie ... :P nooo, TY to przeciez rozumiesz najlepiej :) > Ehh ... jaki ty dzieciak jeszcze jesteś. zawsze starales sie miec ostatnie slowo, ale "z wiekiem" robisz sie coraz mniej błyskotliwy. moglbys chociaz napisac ze mam wilcze oczy czy cos rownie glebokiego, albo ... napisz mi jeszcze 3 razy "ty" to sie uspokoisz i pokazesz swoja wyzszosc i wiekowe doswiadczenie... :p hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: ortodox 26.10.08, 20:44 Obowiązująca w tej chwili zasada jest następująca: "Na prywatnych jest wszystkich, ale decyduje właściciel. I prawidłowo. Jedni chcą, inni nie. Na publicznych nie ma wyjąwszy Aquanet i Testowe." Powiem Ci, że nie wiem czy byłoby dobrze bo mogłoby to tak wyglądać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=84884388&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: ortodox 26.10.08, 23:24 wrb1 napisał: > ... Na publicznych nie ma wyjąwszy Aquanet i Testowe. -------------------------------- BBcode działa także na redakcyjnym forum "edziecko". Więc nie jest to zasadą, ale ktoś tak na razie postanowił.. =============================== > Powiem Ci, że nie wiem czy byłoby dobrze bo mogłoby to tak wyglądać; ------------------------------------------ Przytaczasz forum testowe z Aquanetu, dlatego wygląda nieszczególnie. Nie sądzę, żeby tak miało wyglądać jakiekolwiek forum tylko dlatego, że jest taka możliwość dzięki BBcode. Oczywiście, jest to narzędzie dla normalnych i umiejących korzystać z niego. Musimy się tego nauczyć i po początkowej euforii i nadużywaniu, przyjdzie czas na rozsądne uzżcie zgodnie z przeznaczeniem. Ostatecznie powinien być normalny moderator, który będzie wycinał spam, tak jak powinien to robić na każdym forum. Spamować można i bez BBcode, dobrze o tym wiesz. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: ortodox 27.10.08, 08:44 Ortodox To forum to nie jest miejsce na tę dyskusję. Nie bez kozery skierowałem Cię na AES (forum Administratorów Społecznych), tam już w różnych konfiguracjach temat był wałkowany. Jako AES forum o żeglarstwie na pewno możesz tam wejść i sobie podyskutować: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46754 Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox wrb1 27.10.08, 09:41 Znam to forum, nie musisz mnie tam kierować :) Rozpocząłem tę dyskusję nie jako administrator społeczny, ale użytkownik forum narty. Nie interesuje mnie sytuacja na innych forach redakcyjnych, przynajmniej na razie. Interesuje mnie zdanie moderatora i użytkowników tego forum. Dlaczego mam pytać o to na AES? pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: BBcode ... DO DUPY !!!! IP: 212.185.43.* 27.10.08, 10:47 K..wa m.ć !!!! Czy Wy Ludzie naprawdę nie potraficie normalnie się porozumiewać? Zaglądam na to forum regularnie od kilku lat i juz rzygać mi sie chce ciągłymi docinkami, kłótniami, radami które mają na celu ośmieszenie i wykpicie kogo się da i kiedy tylko można. Forum któro powinno nieść szeroko rozumianą pomoc zamieniło sie w śmietnik. "NARTO - POLO" oto co sobą reprezentujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: BBcode ... DO DUPY !!!! 27.10.08, 12:33 Dokładnie mam to samo odczucie. Rzygać się chce jak się czyta Ortodoxa czy Zolvia w dyskusjach wspólnych. Kiedyś zaglądałem tu często, a teraz mi się nie chce bo wszędzie Was pełno.. w każdym wątku. Ortodox ev Zolv i epitety i walka i porównania, udowadnianie sobie, żółć się leje strumieniami. Ortodox głownie TY możesz być z siebie dumny obrzydziłeś mi forum które kiedyś bardzo lubiłem i nie tylko mi. Nikt nie będzie mi mówił co jest moim obowiązkiem. Jestem adminem społecznym - staram się pomagać i czyścić śmieci i spam co robię. Jak czegoś nie robię, coś się nie podoba nic na to nie poradzę. Najdziwniejsze jest to, że tylko Wy dwaj macie problem z moderowaniem.. Reszta zajęła się meritum sprawy, czyli nartami. Jeżeli jest jakiś problem z reklamą są maile, jest kosz ... pisać, klikać i przestań Ortodox toczyć krucjatę - jeżeli właścicielowi forum to nie przeszkadza, to Tobie tym bardziej nie powinno - nie czytaj, ja robię to samo z większością Twoich postów. Zajmijcie się ludzie nartami i przestańcie pie...ć, a Ty Ortodox jeżeli możesz mi zrobić przysługę to idź sobie na inne forum i nie wracaj, inaczej nadal nie będę tu często zaglądał. Ostatni akapit jest tylko moją prośbą prywatną... będę zobowiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: BBcode ... DO DUPY !!!! 27.10.08, 12:56 To, że robisz coś społecznie, nie znaczy że możesz robić to źle, albo nie robić w ogóle. To Ty jesteś odpowiedzialny za to, co czasem dzieje sie na tym forum. Dopuszczasz do używanie epitetów wprost, nie usuwasz spamu niezgodnego z regulaminem, nie odpowiadasz na pytania, bo ci się nie chce. Właściciel posadził Cię na tym miejscu w dobrej wierze żebyś pilnował przestrzegania zasad forum i regulaminu. Jeśli nie masz czasu, by tego pilnować, lub już Ci się nie chce, bo nie możesz już patrzyć na to co piszę, to poproś któregoś z nadadminów, żeby cię zmienił. Może jesteś już znudzony, a nowa miotła zawsze lepiej wymiata. Jesteś przyspawany do miejsca? Widzę że pali się do tego zolv, bo brakuje mu narzędzi do wycinania spamu. On zrobił tyle dobrego dla mnie, niech i ja zrobię coś dobrego dla niego. Proponuję więc, by nowym moderatorem forum narty został zolv!!! Kto jest za? p.s. Z przykrościa odpowiadam, że nie mam zamiaru spełnić Twojej prywatnej prośby ... bo nie mam na to ochoty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: BBcode ... DO DUPY !!!! 27.10.08, 16:07 wote napisał: > Dokładnie mam to samo odczucie. Rzygać się chce jak się czyta Ortodoxa czy Zolvia w dyskusjach wspólnych. mi tez czasem. i co zrobic? ile osob stad odeszlo przez te lata to tylko stali bywalcy wiedza. a ja nie pojde, nie bede nastepnym co sie poddal i machnal reka. trzeba zlikwidowac przyczyne tej sytuacji, szanse sa male ale cos robic trzeba. nikt w koncu nie jest wieczny... a ze mi sie tez dostaje jak powyzej? jakos przezyje Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox zolv ... 27.10.08, 16:30 ... ach, gdybyś został moderatorem forum narty, to byś tu zrobił porządek ... prawda? Mógłbyś sam wycinać, pałować i bluzgać na każdego na kogo tylko zechcesz i to bezkarnie. Oczywiście, najczęściej na mnie. Widzisz, a ja zaproponowałem właśnie ciebie na to zaszczytne stanowisko, a ty z wdzięczności byś mnie zabanował pierwszego dnia. Na szczęście, moja rola w obsadzaniu moderatorów jest taka sam jak twoja, więc spoko ... bez złudzeń. Nikt z resztą twojej kandydatury jak na razie nie poparł. Chyba cię nie lubią ... . Wote też nie lubi tej roboty, nie może już patrzyć na to forum, ale duma nie pozwala mu odejść i jeszcze mu za to nie płacą. Może gdyby zaczęli. Może jakąś zrzutkę zrobimy dla Wote, żeby zaczął moderować jak należy Ale dobrze zauważyłeś zolv. Nikt nie jest wieczny. Za to brak ci konsekwencji, bo zapowiadałeś szumne odejście do konkurencji. Słowa jednak nie dotrzymałeś ... i za to cię nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu sposób 27.10.08, 16:52 przeczytaj sobie jeszcze raz to co napisales... albo 100 razy, albo... az dojdziesz do jedynego slusznego wniosku ze bylo to bardzo bardzo glupie nie zniechecaj sie za szybko, to moze potrwac... Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: sposób 27.10.08, 17:01 Nie twierdzę, że to co napisałem jest jakoś szczególnie mądre. Staram się nie odstawać zbyt od adwersarzy, bo to jedyna droga, byście mnie zrozumieli. Widzę, że to jest skuteczne ... ale chyba nie musiałeś tego czytać aż 100 razy :P Odpowiedz Link Zgłoś